הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 31-10-07, 00:33   # 21
SIGHT
חבר על

מיני פרופיל

SIGHT לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Source צפה בהודעה
אני מרוצה מהשביתה, שרק תימשך כמה שיותר (ואני בי"ב) =].
אני לא ממש מבין בזה, אבל נראה לי שהמורים מגזימים... כל עבודה היא קשה, והם בחרו במקצוע ההוראה - שתנאיו ידועים. אבל זה לא סותר את זה שאני רוצה כמה שיותר שביתה .
חכה שהשביתה תסתיים, תראה כמה יהיה לך להשלים ואז תגיד עם זה היה טוב או לא. עצוב שאתה חושב ככה, המורים מגזימים? נראה אותך עובד כמוהם ומרוויח כמו תלמיד יב' שעושה מלצרות בחופש הגדול.וזה שתנאיו ידועים אומר שלא כדאי להיתקרב למיקצוע הזה? מה בידיוק ילמד את ילדך? לפחות הצדקת את עצמך כשאמרת שאתה לא ממש מבין בזה.

ציטוט:
נכתב במקור על ידי satan צפה בהודעה
זה לא שאם ישלמו למורים יותר כסף אז החינוך ישתפר בארץ והציונים יעלו פתאום.

לדעתי לא צריך להעלות למורים את השכר החודשי, אלא לבצע שינויים בתשלומים ישנן מספר שיטות טובות.. לדוגמא.
אפשר לשלם למורים לפי תוצאות התלמידים, ז"א אם מורה מקבל כיתה עם ממוצע של 67 בתנ"ך ואז סוף שנה הוא מעלה אותם ל-80 ממוצע בתנ"ך אז הוא צריך לקבל על זה בונוס.
וכנ"ל ההפך, אם מורה מקבל כיתה עם ממוצע של 70 ואז מפיל אותם ל-55 אז צריך לקצץ לו ואם הוא ממשיך ככה עם כיתות שונות וילדים שונים אז צריך לשקול אם לפטר אותו(כמובן שיש תלמידים חריגים שממש לא לומדים ואפשר שלא להכניסם לממוצע).
אני אומר את זה מכוון שלא חסרים לי מורים שלא מלמדים, התלמידים והכיתה שלי אומנם לא משתפים פעולה ולא מקלים על המורה אבל אותם תלמידים שמפריעים בשיעור של מורה X דווקא לומדים בשיעור של מורה Y, ולמה? זה בגלל שזה היסטוריה\תנך\ספורט ? או שזה בגלל המורה? לדעתי זה בגלל המורה.

בנוסף מורים מקבלים אינסוף חופשות בתשלום, חגים, חופש גדול (חודשיים) ועוד הם עובדים 6 שעות ביום + יום חופשי בשבוע + שנת שבתון!!! פלוס יש להם ביום לימודים "חלונות" של שעה! פלוס הפסקות רגילות שיש לנו התלמידים!
הם לא עובדים הרבה אבל העבודה שלהם קשה בהתמודדות עם ילדים זה נכון אבל ביחס לכמות שעות העבודה הם לא עובדים את כל מה שהם צריכים לעבוד - זו דעתי.

לכן אפשר ליזום דברים כמו שיעורים אחרי שעות בית-הספר בתור עזר בתשלום בונוס נוסף למורים ז"א לאפשר להם להרוויח מספיק כסף כדי להסתדר...

יש אנשים שעובדים 10 שעות ביום ללא חופשות, גם בחגים ואין להם שבתון ואין להם יום חופשי בשבוע וגם אין להם חודשיים חופש בתשלום!
תראו מנתחים כמה שהם מרוויחים כסף הם עובדים עד 16 שעות ביום..חגים והכול!

אז על מה יש להם להתלונן?
אויי, כמה שטויות שאמרת בתגובה אחת (בלי להעליב בצורה הכי כנה שיש) אני אנסה להיתייחס לדברים היותר עיקריים שאמרת ולא לממש שטויות כמו "על מה יש להם להיתלונן".
קודם כל, כן! הציונים כן הישתפרו למה? כי רמת החינוך תעלה, מורים איכותיים ואנשים משכילים יותר יתחילו לעבוד בהוראה היום רבים ביכלל לא מתקרבים לזה כי זה לא מספיק בישביל לכלכל משפחה ואנחנו מפסידים אנשים חכמים, חרוצים שיכולים לעלות את רמת החינוך זה קודם כל.

ולגבי שיטת המשכורת שעליה דיברת (שביכלל היתלבטתי אם זה נחשב כשטות רגילה או כשטות של ממש) כל כך לא הגיונית. איך אמרת, כיתה שלא לומדת אצל מורה X כן לומדת אצל מורה Y עכשיו שני אפשרויות אותם הזכרת או שזה התלמידים שלא אוהבים את המיקצוע או שזה המורה שלא יודע ללמד, עכשיו אם ניהיה כנים יש מקרים כאלה ומקרים כאלה. אבל מה לגבי זה שכיתה X לומדת אצל מורה בעוד כיתה Y לא לומדת אצלו? השיטה שלך לא מתייחסת לעבודה של המורה, לא מתייחס לשעות העבודה אלה להצלחה, והוראה לא יכולה לעבוד ע"פ זה לא כשאתה עובד עם כל כך הרבה סוגים של ילדים שרמתו של ל אחד שונה מהשני אחד מתקשה במתמטיקה אז הוא מוריד את הממוצע ולעומת זאת טוב בלשון אז הוא מעלה זה לא הגיוני כן להחשיב אותו בבמוצע בלשון ולא במתמטיקה, אל תצפה מכל התלמידים להוציא ציונים מעולים בכל המקצועות כי זה לא יקרה!

שיעורים פרטיים? כן יש שעוד איכשהו מספיקים לעשות את זה אבל יחד עם זה שהם צריכים לבדוק מבחנים להכין את השיעורים של מחר ולבדוק את הבוחן שהם עשו ליא' 2 אין להם יותר מידי זמן, עבודת ההוראה מתנהלת גם בבית אני בטוח שתשאל ילדים שההורים שלהם מורים שהעבודה נמשכת גם בבית.
ועצם העבודה שאתה אומר למורים: "בנוסף לעבודה שלכם אתם צריכים למצוא עוד הכנסה מהצד כי המשכורת שלכם לא משהו". נשמע לך הגיוני?

ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד צפה בהודעה
גם לפני 20 שנה הם שבתו, הם תמיד שובתים ועדיין מקצצים להם. אם הם רוצים יותר כסף, שיעבדו גם שעות נוספות (העשרה וכ"ו). 6 שעות עבודה ועוד 2 בבית, כשאתה מקבל תנאים לא רעים (אתה מסיים לפני שהילדים מסיימים בגן, אתה נמצא יותר בבית, יש לך שעות חופשיות..)
כנ"ל למה שאמרתי לבחור השני.
ישן 31-10-07, 12:53   # 22
psycho
הוסטסניון

מיני פרופיל

psycho לא מחובר  

אסור להם, אם כבר יצאתם לדרך כלשהי, עם צעד קיצוני שנמשך כ"כ הרבה זמן
להשבר באמצע
זה לצאת קרחים מכאן ומכאן
  Reply With Quote
ישן 31-10-07, 20:39   # 23
satan
חבר וותיק

מיני פרופיל

satan לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי SIGHT צפה בהודעה
חכה שהשביתה תסתיים, תראה כמה יהיה לך להשלים ואז תגיד עם זה היה טוב או לא. עצוב שאתה חושב ככה, המורים מגזימים? נראה אותך עובד כמוהם ומרוויח כמו תלמיד יב' שעושה מלצרות בחופש הגדול.וזה שתנאיו ידועים אומר שלא כדאי להיתקרב למיקצוע הזה? מה בידיוק ילמד את ילדך? לפחות הצדקת את עצמך כשאמרת שאתה לא ממש מבין בזה.

אויי, כמה שטויות שאמרת בתגובה אחת (בלי להעליב בצורה הכי כנה שיש) אני אנסה להיתייחס לדברים היותר עיקריים שאמרת ולא לממש שטויות כמו "על מה יש להם להיתלונן".
קודם כל, כן! הציונים כן הישתפרו למה? כי רמת החינוך תעלה, מורים איכותיים ואנשים משכילים יותר יתחילו לעבוד בהוראה היום רבים ביכלל לא מתקרבים לזה כי זה לא מספיק בישביל לכלכל משפחה ואנחנו מפסידים אנשים חכמים, חרוצים שיכולים לעלות את רמת החינוך זה קודם כל.

ולגבי שיטת המשכורת שעליה דיברת (שביכלל היתלבטתי אם זה נחשב כשטות רגילה או כשטות של ממש) כל כך לא הגיונית. איך אמרת, כיתה שלא לומדת אצל מורה X כן לומדת אצל מורה Y עכשיו שני אפשרויות אותם הזכרת או שזה התלמידים שלא אוהבים את המיקצוע או שזה המורה שלא יודע ללמד, עכשיו אם ניהיה כנים יש מקרים כאלה ומקרים כאלה. אבל מה לגבי זה שכיתה X לומדת אצל מורה בעוד כיתה Y לא לומדת אצלו? השיטה שלך לא מתייחסת לעבודה של המורה, לא מתייחס לשעות העבודה אלה להצלחה, והוראה לא יכולה לעבוד ע"פ זה לא כשאתה עובד עם כל כך הרבה סוגים של ילדים שרמתו של ל אחד שונה מהשני אחד מתקשה במתמטיקה אז הוא מוריד את הממוצע ולעומת זאת טוב בלשון אז הוא מעלה זה לא הגיוני כן להחשיב אותו בבמוצע בלשון ולא במתמטיקה, אל תצפה מכל התלמידים להוציא ציונים מעולים בכל המקצועות כי זה לא יקרה!

שיעורים פרטיים? כן יש שעוד איכשהו מספיקים לעשות את זה אבל יחד עם זה שהם צריכים לבדוק מבחנים להכין את השיעורים של מחר ולבדוק את הבוחן שהם עשו ליא' 2 אין להם יותר מידי זמן, עבודת ההוראה מתנהלת גם בבית אני בטוח שתשאל ילדים שההורים שלהם מורים שהעבודה נמשכת גם בבית.
ועצם העבודה שאתה אומר למורים: "בנוסף לעבודה שלכם אתם צריכים למצוא עוד הכנסה מהצד כי המשכורת שלכם לא משהו". נשמע לך הגיוני?

כנ"ל למה שאמרתי לבחור השני.
ראשית כל לגבי שיטת התשלומים נראה לך שאכתוב ב-10 שורות איך צריך לשלם לעשרות אלפי מורים? כמובן שזה דורש יותר מחשבה ויותר הגינות וכו' כדי לגרום לזה להיות שווה וכו' אני מדבר על משכורת דינאמית ושונה לכל מורה שעובדת בשיטה שתתגמל את אלו שמגיע להם ולא תתגמל את אלו שלא מגיע להם ותרים את כל המורים על הרגליים ותרגום לכולם להשקיע באמת! אני רואה את החוסר עניין שיש למורים - ואם למורה לא אכפת מכלום אז איזה חינוך התלמיד מקבל? חלק מחינוך זה דוגמא לחיכוי ואם החיכוי גרוע אז החינוך גרוע.

אני לא אמרתי דבר כזה "בנוסף לעבודה שלכם אתם צריכים למצוא עוד הכנסה מהצד כי המשכורת שלכם לא משהו" אל תסלף את דבריי, אמרתי מורים עובדים מעט יחסית ולכן הם מקבלים קצת כסף.

תראה את זה: מורים מקבלים יום חופשי אחד בשבוע, ז"א הם עובדים 5 ימים בשבוע, כל יום 7 שעות עבודה משעה 8 בבוקר עד שעה 3 נגיד שבממוצע זה 6 שעות עבודה בביצפר ועוד שעה אחת בבית..
בנוסף חודשיים שלמים הם מקבלים חופשה בתשלום! יש עוד חגים שהם מקבלים עליהם כסף.
הם לא יכולים לעבוד בחגים הקצרים אבל זה חופשה טובה ללא תשלום,יש להם גם שנת שבתון במשך שנה שלמה הם יכולים לא לעשות כלום ולקבל כסף על זה אין שום מקצוע שיש בו שנת שבתון..אני לא מכיר הרבה מקצועות שבהם אתה לא עובד במשך חודשיים ועוד בתשלום!

אני לא מכיר שום מקצוע שבו אתה עובד 250 ימים מתוך 365 ומקבל כסף על כל הימים שבהם אתה לא עובד אני לא מכיר הרבה עבודות שבהן יש לך הפסקה של 30 דקות ועוד הפסקה של 15 דקות במהלך העבודה..

ואני רוצה לראות מורה בת 40 עובדת בתור מלצרית ומצליחה לעמוד על הרגליים לאורך כל המשמרת במשך 8 שעות.

יש הרבה מורים שלא יודעים ללמד, שלא מלמדים, ושלא מגיע להם שום גרוש נוסף. לכן לדעתי אם כבר לאפשר למורים טובים להרוויח יותר כסף זה על ידי משכורת דינאמית שבה כל מורה מקבל סכום כסף לפי רמתו\תוצאות הציונים וכו'.

Last edited by satan; 31-10-07 at 20:44..
  Reply With Quote
ישן 01-11-07, 16:18   # 24
IDN
חבר בקהילה

מיני פרופיל

IDN לא מחובר  

אני לא יודע בדיוק מה התנאים המדוייקים, אבל אם רוצים להעלות למורים מתחילים, שיורידו למורים ותיקים
כי לפחות בבית ספר שלי, אוה כמה הם מרוויחים
  Reply With Quote
ישן 01-11-07, 16:25   # 25
HighA
מתאורר / יצא בחוץ

מיני פרופיל

HighA לא מחובר  

מה פתאום להוריד לוותיקים
יכול להיות שאצלך זה ככה, אבל ברוב המקומות המורים החדשים מרוויחים כמעט כמו הוותיקים
הוותיקים צריכים לקבל הרבההה יותר
מורה חדשה שנכנסת פעם ראשונה לכתה עם תואר ראשון צריכיה לקבל יותר/כמו מורה שמלמדת כבר 15 שנה עם תואר שני?
  Reply With Quote
ישן 01-11-07, 17:25   # 26
hod206
אחראי פורום Off-Topic

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל hod206 שלח הודעה באמצעות MSN אל hod206

hod206 לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי DaN | HomeServ.co.il צפה בהודעה
ושלא נדבר על זה שהם עובדים שעות על גבי שעות בבית שלהם להכין את השיעור, כדי שיהיה להם מה ללמד אותך..

-בייחוד בבתי הספר הדתיים ששם הלימודים נגמרים בד"כ בשעה 4...

ומה אתה חושב, שבחופש שלכם יש גם להם חופש?
אולי פחות עבודה,
אבל יש להם הרבה השתלמויות, להכין את שנת הלימודים החדשה..
יש מספיק מה לעבוד.
עד 4? למה לא עד 6?
אצלנו הלימודים נגמרים ב-6 (אני לומד בישיבה תיכונית, פנימיה דתית).
טוב, אבל גם אצלנו הלימודי חול מתחילים ב-11:30
אבל לא פעם ראיתי את המנהל נשאר עד יותר מ-10 בלילה בבית ספר...
ישן 01-11-07, 18:12   # 27
A.M.F
חבר וותיק

מיני פרופיל

A.M.F לא מחובר  

ציטוט:
אני לא מכיר שום מקצוע שבו אתה עובד 250 ימים מתוך 365 ומקבל כסף על כל הימים שבהם אתה לא עובד אני לא מכיר הרבה עבודות שבהן יש לך הפסקה של 30 דקות ועוד הפסקה של 15 דקות במהלך העבודה.
היום היחיד שמורה לא עובד בו זה יום כיפור. גם בשבתות וחגים המורים ממשיכים לעבוד.. אל תחשוב שמהרגע שהמורה יוצא מהבית ספר, זהו, הוא סיים את היום שלו ויכול ללכת לנוח, זה ממש לא ככה.
ובכל עבודה יש הפסקות.

ציטוט:
אם כבר לאפשר למורים טובים להרוויח יותר כסף זה על ידי משכורת דינאמית שבה כל מורה מקבל סכום כסף לפי רמתו\תוצאות הציונים וכו'
.

Reply With Quote
ישן 01-11-07, 19:02   # 28
satan
חבר וותיק

מיני פרופיל

satan לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי A.M.F צפה בהודעה
היום היחיד שמורה לא עובד בו זה יום כיפור. גם בשבתות וחגים המורים ממשיכים לעבוד.. אל תחשוב שמהרגע שהמורה יוצא מהבית ספר, זהו, הוא סיים את היום שלו ויכול ללכת לנוח, זה ממש לא ככה.
ובכל עבודה יש הפסקות.

.

למה מה מורים עושים מעבר לשעות בית הספר?
בודקים מבחנים?
מכינים לתלמידים עבודות ש.ב?

- רוב המורים שאני מכיר נותנים את השאלות ש.ב ממש על המקום, או מציינים מה לקרוא בספר\אילו שאלות לענות שם וכו'.. זה לא סיפור.

זהו.
הם לא מכינים תוכנית לימודים כי אותה תוכנית חוזרת על עצמה שוב ושוב במשך שנים רבות כך שזה לא משהו שתופס זמן רב מעבודתם כי הם עושים את זה פעם אחת בכמה שנים במקרה הרע.
  Reply With Quote
ישן 01-11-07, 20:42   # 29
Qweb
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Qweb לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי satan צפה בהודעה
למה מה מורים עושים מעבר לשעות בית הספר?
בודקים מבחנים?
מכינים לתלמידים עבודות ש.ב?

- רוב המורים שאני מכיר נותנים את השאלות ש.ב ממש על המקום, או מציינים מה לקרוא בספר\אילו שאלות לענות שם וכו'.. זה לא סיפור.

זהו.
הם לא מכינים תוכנית לימודים כי אותה תוכנית חוזרת על עצמה שוב ושוב במשך שנים רבות כך שזה לא משהו שתופס זמן רב מעבודתם כי הם עושים את זה פעם אחת בכמה שנים במקרה הרע.

אז בוא אגלה לך משהו חדש,
אמא שלי מפקחת על בתי הספר היסודיים בירושלים, היא בעבר היתה גם מורה.
אני זוכר -טוב מאוד- איזה קשה זה היה לה להיות מורה.

תלמידים מתקשים, צריך לשבת איתם לאחר הלימודים.
טלפונים להורים.
להכין תוכנית לימודים.
מיפויים.
השתלמויות.
ועוד מלא דברים, המורים לא רק עובדים עם ההורים והתלמידים, אלא גם עם המפקחים.
אתה יודע איזה קשה איזה שיש לך 12 תלמידים מתקשים בכיתה?
אמא שלי היתה באה גמורה לבית, אפילו שזה היה ב3 בצהריים.
אז נכון,
יש את המורות שיודעות להיכנס לבית ספר -> חדר מורים -> כוס קפה -> כיתה -> צלצול -> הביתה.
אבל מורה שמכבד את עצמו ממש לא ככה.

ובתור מפקחת - זה עוד יותר קשה.
ישן 01-11-07, 21:14   # 30
satan
חבר וותיק

מיני פרופיל

satan לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי DaN | HomeServ.co.il צפה בהודעה
אז בוא אגלה לך משהו חדש,
אמא שלי מפקחת על בתי הספר היסודיים בירושלים, היא בעבר היתה גם מורה.
אני זוכר -טוב מאוד- איזה קשה זה היה לה להיות מורה.

תלמידים מתקשים, צריך לשבת איתם לאחר הלימודים.
טלפונים להורים.
להכין תוכנית לימודים.
מיפויים.
השתלמויות.
ועוד מלא דברים, המורים לא רק עובדים עם ההורים והתלמידים, אלא גם עם המפקחים.
אתה יודע איזה קשה איזה שיש לך 12 תלמידים מתקשים בכיתה?
אמא שלי היתה באה גמורה לבית, אפילו שזה היה ב3 בצהריים.
אז נכון,
יש את המורות שיודעות להיכנס לבית ספר -> חדר מורים -> כוס קפה -> כיתה -> צלצול -> הביתה.
אבל מורה שמכבד את עצמו ממש לא ככה.

ובתור מפקחת - זה עוד יותר קשה.
אני לא אמרתי שאמא שלך לא עובדת קשה.
המחנכת שלי לא מתביישת להתקשר 7 פעמים רק כדי להודיע לי שוב ושוב לבוא לביצפר בזמן השביתה וליידע אותי אילו שיעורים יש ואילו אין. ומתי כן מתי לא (וזה מעבר למה שהיא צריכה לעשות).

אבל כמות נכבדת מהמורים לא עושים כלום כדי ללמד ולהעביר את השיעור... הם מרוויחים כסף על כלום
כמה משלמים למורים לשעה? 25 שקל לשעה בערך? עם וותק זה 30 שקל לשעה? אז אם היו משלמים להם 50 שקל לשעה, אבל לא היו משלמים להם על חגים וחופש גדול ושבתון - זה היה יותר גרוע להם..

אז מה הם רוצים?
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

כלים לאשכול
תצורת הצגה

חוקי פירסום