![]() |
# 41 |
חבר פורום
|
בס"ד
שלוש שותפים יש לאדם האמא האבא והקדוש ברוך הוא. שתינוק נולד האמא והאבא תורמים את החלק שלהם - הגוף הבשר והקדוש ברוך הוא נותן את החלק שלו - הנשמה. שבן אדם מת ההורים מקבלים את החלק שלהם - הגוף, הבשר והקדוש ברוך הוא מקבל את החלק שלו - הנשמה. השם עימכם...
# 42 |
חבר פורום
|
סליחה על הדאבל אבל פותח הנושא בבקשה אל תפתח עוד נושאים כאלה מכיוון שהדברים שנאמרים בוא זה חילול השם תמנע בבקשה מלהחטיא אנשים ובעזרת השם שכולם פה יזכו להרגיש את האורות של התורה הקדושה והאורות של יום שבת ודבקות בהשם יתברך.
# 43 | |
Rar.co.il
|
ציטוט:
אני בנאדם מאמין, אך לא ממש מקיים את המצוות כמו שאלוהים מצפה מאיתנו, אך אני לא חושב שדרך החיים של הדתיים (תעשה לי טובה, אני הלכתי לסכן את החיים שלי בצבא ובגלל חוק דפוק בממשלה אחד שלומד בישיבה ותכלס רק יהיה נטל על המדינה לא עשה כלום, זו דרך חיים? לחיות על אחרים?) יותר טובה משלי. נכון, יש את הדתיים הלאומיים שלדעתי מהווים חלק בלתי נפרד מהעם, אך הם לא הרוב הדתי בארץ. |
|
![]() |
![]() |
# 44 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
שמסיבה דתית כלשהי צריך לעצור את זה, בדיוק דיברנו על זה שכל אחד יאמין בדרך שלו, לפיכך יש אנשים שהאשכול לא נראה להם(כמוך) ויש ההפך(כמוני), זאת לא סיבה לנעול את האשכול. |
|
![]() |
![]() |
# 45 | |
Rar.co.il
|
ציטוט:
אלו מצוות, זה שהממציאים והממשיכים של התורה שבעל פה החליטו שאם מישהו יעשה מצוות הוא יזכה להארה רוחנית או משהו בסגנון זה לא אומר שזה נכון. אבל יש כאלו שיזכו ל"הארה" כי המוח שלנו דבר מורכב, מאותה סיבה עובדי אלילים יכולים להרגיש באהבתם של אליליהם, אז זה אומר שהם קיימים? |
|
![]() |
![]() |
# 46 |
חבר וותיק
|
מה שדיברת בנוגע לצבא דיברת על חרדים אני גם לא בעד כל הקטע הזה שאנחנו [ציבור דתי לאומי וחילונים] צריכים לסכן את חיינו בצבא והחרדים מקבלים כסף ויושבים כל היום ולומדים תורה.
אני חושב שזה ממש לא בסדר [למרות שלא כל הציבור החרדי כזה]. ובנוגע לפתיחת האשכול אני מסכים עם מה שאמרו מעליי... |
![]() |
![]() |
# 47 | |
Rar.co.il
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 48 |
חבר וותיק