|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
חיפוש | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
סמן פורומים כנקראו | ![]() |
![]() |
צפה בתוצאות הסקר: בן אדם שחוגג את חג המולד יכול לקרוא לעצמו ציוני? | |||
כן |
![]() ![]() ![]() ![]() |
38 | 62.30% |
לא |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37.70% |
מצביעים: 61. אינך יכול להצביע לסקר הזה |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
בעיקרון,
כידוע לי, ויש לי כמה חברים רוסים, הם חוגגים את חג המולד, אבל לא מכניסים עץ אשוח הביתה, הכוונה, המשפחה מתכנסת לציון היום, מכיוון שזאת מסורת מהתרבות הרוסית. כולם יהודים אגב, וכן הם ציונים ובעד מדינת ישראל. אני לא רואה את הקשר בין ציונות לחג המולד. גם נוצרים לדוגמה יכולים להיות ציונים, ולהאמין שליהודים מגיע ארץ משלהם. כפיר נראה לי שחיפשת במקום הלא נכון את ההגדרה לציונות, וויקיפדיה זה מקום חופשי, שכל אחד יכולו לערוך בו את הערכים. חפש ציונות במקומות שמדברים על דת ואמונה בהרחבה בנושאים האלה ובאנציקלופדיות.
![]() Last edited by Gil B; 26-12-07 at 19:09.. |
![]() |
![]() |
# 2 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
"התנועה הלאומית-מדינית של היהודים...עיקר שאיפתה - תחית עם ישראל, הקמת מדינה יהודית עצמאית בארץ ישראל..." מילון ההווה: "תנועה לאומית יהודית..." בהנחה שזה לא מספיק אני אערוך את ההודעה הזאת בקרוב עם מקורות נוספים... |
|
![]() |
![]() |
# 3 |
חבר בקהילה
|
מצידי שלכורדים תהיה אחלה מדינה זה לא מעניין לי בכלל....אבל גם אם גוי ירצה את ארץ ישראל זה לא ציונות.
ציון זה שם של ירושלים במקור והוא בא מהמסורת היהודית תגובה לאחד מעלי: בסדר אם הנוצרי רוצה שליהודי תהיה פה מדינה זה כבר עניין אחר....אבל אם הוא רוצה שלעצמו תהיה כאן מדינה זה לא ציונות |
![]() |
![]() |
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
לדעתי רצון הוא לא ציונות, גם לי יש הרבה רצונות.
אם אדם לא יהודי עולה לארץ ישראל, מתישב, מפתח בדרכו את המדינה ועושה הכל למען מדינת היהודים עבור יהודים. אז כנראה שהוא ציוני בנפשו. |
![]() |
![]() |
# 5 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
![]()
![]() |
# 6 | |||||
משתמש - היכל התהילה
|
כתבה מעניינת מYnet News, דעה ישראלית בנוגע לנושא:
http://www.ynetnews.com/articles/0,7...486884,00.html יש מספר קטעים שלדעתי מעניינים יותר מאחרים, והם: ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
ציטוט:
|
|||||
![]() |
![]() |
# 7 |
חבר וותיק
|
כפיר, קח לדוגמה את וינגייט, בחור אנגלי, איש צבא, שגם בזכותו אתה נמאצ במדינה הזאת וחי בה כיום.
הוא לא היה יהודי
# 8 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
הוא עזר לתנועה הציונית בישראל (למרות שלא ממש היתה מדינה), לא הביע תמיכה מחוץ. שכחת לציין שכינויו היה "הידיד", עקב כך שעזר לתנועה הציונית מבחוץ (מכוון ולא היה חלק ממנה). |
|
![]() |
![]() |
# 9 |
חבר בקהילה
|
הבעיה שלכם זה שאתם אומרים זה של הרוסים,זה נוצרי,לא רק רוסים חוגגים את זה,אני רוסי יהודי נומר.. אני חוגג את כל החגים שיש בישראל,אבל חוגגים גם את זה!
|
![]() |
![]() |
# 10 |
חבר על
|
שמע וינגייט היה אחד האנשים הכי ציוניים ששמעתי עליו והוא לא היה יהודי!
יש לפעמיים גויים ציונים אבל ממש לא הרבה! |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|