![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
[PHP] מעין בעיה
יש לי וויכוח עם חבר, הוא הציע בשביל מערכת דירוג טבלה שלמה של הדירוגים ובטבלה יהיה שדה שיקושר לאייטם. שזה סבבה.
הבעיה היא שכדי לדעת מה הRATE של האייטם הוא מעדיף לרוץ על הטבלה של הדירוגים לקחת את כל הנתונים ולחשב, כל פעם מחדש. לאומת זאת אני הצעתי פשוט בטבלה של האייטם להשים שדה בשם RATE שבו יהיה המספר של הדרוג נגיד 4.5\5 (להמחשה בלבד) ואז אחרי כל פעם כשמישהו מדרג את האייטם נוספת רשומה לטבלת הדירוגים ובנוסף מתעדכנת טבלת האייטם בשדה ה-RATE. ואז כשרוצים לדעת מהדרוג של האייטם פשוט לוקחים אותו מהמסד ולא צריך להריץ שאילתא על כל טבלת הדרוגים. * אני לא מעוניין בשיטות אחרות מכוון שאני רוצה שתהיה טבלה עם כל היסטוריית הדרוגים וכו'. הבעיה שלי היא האם לעשות את החישוב מספר הדירוג של האייטם לפי השיטה הראשונה (של חבר שלי) או שלי השיטה השנייה. כמובן שלדעתי השיטה הראשונה לא טובה.
# 2 |
חבר מתקדם
|
בשיטה שלך בכל דירוג נוספת שורה לטבלת היסטורית הדירוגים ואז אתה צריך להריץ שאלתיה על הטבלה כדי לחשב את הממוצע ולעדכן בהתאם זה לא פיתרון כל כך טוב.
אני מציע לך להוסיף שדה שיכיל את כמות המשתמשים שדירגו את הפריט ושדה שיכיל את סכום הדירוגים הכולל ואז כדי להציג נשאר לך רק לחלק את הסכום בכמות הדירוגים ויש לך את הממוצע.
![]() |
# 3 | |
מתאורר / יצא בחוץ
|
ציטוט:
זהו רעיון טוב תקשיב לו... |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |