הרשם | שאלות ותשובות | רשימת חברים | לוח שנה | הודעות מהיום | חיפוש |
|
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
08-10-06, 07:18 | # 1 |
תודה על תרומתך.
|
[מדריך] PHP - איך לעשות מערכת הרשאות
תמיד רציתם לדעת איך לעשות מערכת הרשאות ? לפעילויות שונות במערכת ?
המדריך יוצא מתוך נקודת הנחה שיש לכם ידע בסיסי ב PHP (רצוי גם MYSQL) ושיש לכם איזה שהיא מערכת שכוללת התחברות. טוב אז ככה... למה זה טוב ? זה טוב למערכות שיש בהם הרבה משתמשים או קבוצות משתמשים ואתם רוצים שלכל קבוצה יהיה הרשאות שונות. לדוגמא : המשתמש יכול להעלות קבצים ? כן\לא המשתמש יכול לשנות עיצוב ? כן \ לא עכשיו קודם כל נתחיל בהגדרה של האפשרויות שיכולות להיות אצלנו במערכת לדוגמא : PHP קוד:
אבל יש 2 מצבים בסייסים, 0 ו 1 עכשיו במערכת שלנו, 0 מסמן לא יכול לעשות את הפעולה המבוקשת, ו 1 מסמן יכול לעשות את הפעולה המבוקשת. עכשיו פונקציות הבסיס של המערכת : PHP קוד:
כלומר כשאנחנו מוסיפים משתמש בפנאל ניהול, יהיה לנו לפי הסדר את הפעולות שמוגדרות במערך הראשוני לדוגמא : יכול לראות את המערכת ? כן \ לא יכול לכתוב הודעות ? כן \ לא כמובן שזה הולך לפי הסדר שהגדרנו בהתחלה ככה שאחרי שאנחנו נעשה POST כלומר לשמור את המשתמש, אנחנו נקבל את המידע ככה : PHP קוד:
ובסוף יהיה לנו שורה לפי מה שבחרנו לדוגמא 10101 אבל אנחנו לא יכולים להשתמש בזה ככה לכן אנחנו נמיר את זה למספר עשרוני עם הפונקציה שכתבו קודם כך : PHP קוד:
ונשמור את המספר הזה במסד...תחת השורה של אותו משתמש עכשיו כשהמשתמש מתחבר אז אנחנו מן הסתם מושכים את הפרטים שלו מהמסד לדוגמא : PHP קוד:
עכשיו אנחנו צריכים להמיר את זה להרשאות אז נשתמש בפונקציה השניה ונעשה משהו כזה : PHP קוד:
וזה נראה בערך ככה : PHP קוד:
לדוגמא PHP קוד:
וזה בערך הרעיון על רגל אחת.... מקווה שהבנתם ומי שלא אז תשאלו פה ואני אשתדל לעזור.. תהנו. |
08-10-06, 07:28 | # 2 |
הוסטסניון
|
אחלה מדריך...ממש מושקע...אני היתי עושה את זה בשיטה שונה אבל בכל מקרה...תודה...
|
08-10-06, 07:42 | # 3 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
באיזה שיטה ? שתף... עם ביטים לוגים ? כתבתי את כל הסקריפט ב 10 דקות בערך... אז לא יצר משהו |
|
08-10-06, 07:47 | # 4 |
הוסטסניון
|
לא יודע אם שלי יעילה יותר אבל בטבלה של המשתמשים יש לי טור לכל אזור...נגיד המשתמש הגיעה לאזור X אני בודק אם יש לו גישה לשם בעזרת התחברות למסד ובדיקה מה הערך של השדה שלו...
|
08-10-06, 07:52 | # 5 |
תודה על תרומתך.
|
לא יעיל בכלל...
אם יש לך 500 אזורים אז אתה מוסיף 500 שדות ובכל דף בודק מחדש ? בכלל לא יעיל השיטה שכתבתי פה הרבה יותר טובה כי במספר אחד אתה מכסה את הכל. יש בה חיסרון אחד, צריך לשמור על הסדר שזה מופיע ולכן עדיף להשתמש ב BITMASK שזה הרבה יותר טוב... פשוט רציתי לכתוב משהו פשוט למשתמשים שלא כל כך מבינים.... |
08-10-06, 08:28 | # 6 |
תודה על תרומתך.
|
אחלה מדריך
תודה.
אבטחה, ניהול, מדריך למתקדמים, מדריך php |
|
|