הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > עיצוב גראפי, תכנות על כל שפותיו וקידום ושיווק אתרים > פורום תיכנות

|!|

סגור את ההודעה

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 24-03-06, 16:39   # 11
בניה
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

בניה לא מחובר  

ולתגית כמו <div> בכל מקרה אתה צריך לסגור. מעטות התגיות שאין להם תגית סגירה, ככה שהנימוק הזה לא כ"כ משכנע [/QUOTE]
לש"ש

זו דוגמא.
ברור שזו לא הסיבה היחידה אבל כל דבר חוסך קצת.
הדעה שלי היא שאם זה לא יותר מידי קשה אז למה לא?
כמובן שאם זה סיבוך אז באמת חבל כי עד שממש אתרים יפגעו כי הם לא תקניים יקח זמן ורוב האתרים ישתנו עד אז.

ישן 24-03-06, 16:41   # 12
miniature
חבר וותיק

מיני פרופיל

miniature לא מחובר  

לפי דעתי כל מי שאמר כאן ש 'אני הולך לפי הרוב' ו 'התקן לא נחוץ לפעמים' וכדו' הוא פשוט עצלן.

דרכים ליצירת קשר:

אימייל: thebigfire@walla.co.il
הודעה פרטית

ישן 24-03-06, 16:41   # 13
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Eye-Soft
המחשב אכן מוריד את הדף. הוא לא מתקן (תלוי - יש כאלו שכן...) אבל הוא מנסה להוציא מה שהוא יכול להבלאגן.
מה זה תלוי? תראה לי מחשב אחד שכן מתקן את הקוד (ואני לא מדבר על האופטימיזציה ש IE עושה). ואני לא טענתי שהקוד לא יורד למחשב - דפי ה HTML, ה CSS, ה JS, התמונות והפלאשים בדרך כלל נשמרים בזכרון מטמון ו/או ב temp לטעינה מהירה יותר בעתיד

ציטוט:
br

input
embed
meta
link
img
ויש עוד כמה עשרות :\ אלו הנפוצים ביותר.

שוב, אמרתי שלרוב התגיות יש תג סגירה.

1. מה זו תגית link?
2. ל embed כן יש תג סגירה

ישן 24-03-06, 16:46   # 14
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי בניה
זו דוגמא.
ברור שזו לא הסיבה היחידה אבל כל דבר חוסך קצת.
הדעה שלי היא שאם זה לא יותר מידי קשה אז למה לא?
כמובן שאם זה סיבוך אז באמת חבל כי עד שממש אתרים יפגעו כי הם לא תקניים יקח זמן ורוב האתרים ישתנו עד אז.
יופי, העלת פה נקודה טובה כשאמרת שכל דבר חוסך קצת.

השאלה שנשאלת פה - האם להתאים את האתר STRICT לתקן כשזה בא על חשבון שעות עבודה נוספות מה שגורם לעלות הפרוייקט לגדול.

אני לא אומר שלא צריך לסגור תגיות כאפשר ואני לא אומר שלא צריך להוסיף קובץ CSS חיצוני כי כן צריך. מה שלא צריך לדעתי זה ללכת עיוור שבי אחרי התקן כי לפעמים הוא פשוט מקריץ דברים שמה לעשות - אי אפשר לתקן אותם.

ציטוט:
לפי דעתי כל מי שאמר כאן ש 'אני הולך לפי הרוב' ו 'התקן לא נחוץ לפעמים' וכדו' הוא פשוט עצלן.
אני לא אתייחס לזה אפילו, אין פה שום נימוק וזו אמירה שטחית ורדודה.

לפעמים צריך להיות נונ-קונופרמיסט ועם כולם הולכים עם התקן (מה שלא ממש נכון), אתה יכול ללכת נגד הזרם ונגד התקן.

אני רוצה שתראה לי אתר עם 50 דפים דינמיים שונים (!) , המכיל תמונות, טבלאות, גרפים (ב VML שנתמך רק ב IE) ועם זאת כתוב לפי התקן. ואם אתה מצליח להתאים אתר כזה לתקן בפחות מ 5 שעות עבודה מינימום, דבר איתי. יש לי כמה פרוייקטים בשבילך תמורת תשלום.

Last edited by eLad; 24-03-06 at 16:48..

ישן 24-03-06, 16:48   # 15
Eye-Soft
Permanently Banned

מיני פרופיל

Eye-Soft לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי eLad
יש מצב שאני עצלן (אסף יכול להוכיח את זה), אבל חברות וגופים גדולים במשק (למשל אלעל) יוכלו דווקא להעיד אחרת שהאפלקציה שקיבלו מתפקדת על הצד הטוב ביותר.

אתר אלעל נבנה ע"י
http://www.kedemtech.co.il/heb/homepage.asp
ואני לא חושב שאתה חלק מ"קדם".
אחרת לא היית הולך עם Siteam בחתימה.

מה הקשר משתמשי Linux ו Mac? הדפדפן שרץ עליהם הוא זה שמציג את הקוד ומפענח את ה HTML שהוא מקבל מהשרת. אין שום קשר פה למערכת ההפעלה או למחשב (מקינטוש) - כל עוד האתר לא עמוס בגרפיקה ולא שוקל יותר מדי, אין שום בעיה להציג את זה גם על P2.
משתמשי UNIX וMAC הם בעלי דפדפנים שונים המפענחים קוד אחרת. בדיוק כמו שFF מפענח בצורה שונה בIE. ליבה שונה. הם עובדים לפי תקנים. אין תקן, לא עובד כראוי.

באשר למשתמשי הפלפאונים - הפלאפונים כיום עדיין לא ברמה מספיקה טובה והם לא יכול להציג טקסט מעוצב, תמונות למיניהם ואתר ברוחב של 700 פיקסלים לא כ"כ יכול להיכנס למסך סלולרי (גדול ככל שיהיה)
משתמש פלאפון יכול לגלוש באתר עם או בלי תמונות ואני מצטער להגיד לך שיש כיום פלאפונים בעלי מעבד החזק ממעבד P2 (יש כמה כאלו לאנשים שאני מכיר אישית) ולהרבה אנשים שאני מכיר שחזק מP1.

הלקוח מקבל מוצר מוגמר שעובד תקין לפי כל הפרמטרים שביקש (תוך כך שהוא נבנה ביעילות מקסימלית בהתחשב בדרישות הלקוח ומתאים כמעט לכל הדפדפנים כיום). עדיין לא נתקלתי באף לקוח שאמר לי "אם אתה לא בונה לפי התקן אני לא לוקח אותך".
הלקוח אינו יודע מה הוא התקן. גם במכוניות הלקוח לא יודע מה התקן של המכוניות. תקן הבטיחות שהן חייבות לעמוד בו. הוא פשוט מניח שאם הוא משלם כסף הוא אמור לקבל משהו שיעבוד טוב בכל מקום ויהיה תקין.

ואני לא צריך לעבוד שעות נוספות כדי להתאים איזה קוד לתקן (וכמו שנתתי דוגמא - עם כל ההאקים למיניהם לא תמיד הקוד יתאים לתקן - אבל יעבוד טוב בדפדפנים) ואני גם חוסך ללקוח כמה עשרות (או מאות שקלים) עבור שעות העבודה הנוספות האלו.
אם היית יודע לכתוב קוד בתקן לא היית עובד שעות נוספות, להפך. היית חוסך זמן של התאמה בין הדפדפנים בגלל שהקוד שלך אינו תקני ! אני אישית משקיע זמן נמוך מאוד (אבל מאוד) בקידוד האתר. הכל כבר נכתב אוטומטית לפי התקן - מראש !
אני מצטער מאוד, אבל יש סיבה לקיומו של התקן, ובדיוק כמו שהיית רוצה מכונית שתעמוד בתקני הבטיחות ואכות החומר, ככה הלקוח רוצה אתר שיעמוד בתקני הקידוד.

ישן 24-03-06, 16:55   # 16
Eye-Soft
Permanently Banned

מיני פרופיל

Eye-Soft לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי eLad
יופי, העלת פה נקודה טובה כשאמרת שכל דבר חוסך קצת.

השאלה שנשאלת פה - האם להתאים את האתר STRICT לתקן כשזה בא על חשבון שעות עבודה נוספות מה שגורם לעלות הפרוייקט לגדול.
מי דיבר על סטריקט. גם XHTML 1 Traditional עושה את העבודה מעולה ! (הוא הכי מומלץ אגב...)

אני לא אומר שלא צריך לסגור תגיות כאפשר ואני לא אומר שלא צריך להוסיף קובץ CSS חיצוני כי כן צריך. מה שלא צריך לדעתי זה ללכת עיוור שבי אחרי התקן כי לפעמים הוא פשוט מקריץ דברים שמה לעשות - אי אפשר לתקן אותם.

link:
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
הוספת CSS חיצוני. אם צריך לעשות את זה, אתה צריך לדעת כיצד :P

אני לא אתייחס לזה אפילו, אין פה שום נימוק וזו אמירה שטחית ורדודה.

לפעמים צריך להיות נונ-קונופרמיסט ועם כולם הולכים עם התקן (מה שלא ממש נכון), אתה יכול ללכת נגד הזרם ונגד התקן.

אני רוצה שתראה לי אתר עם 50 דפים דינמיים שונים (!) , המכיל תמונות, טבלאות, גרפים (ב VML שנתמך רק ב IE) ועם זאת כתוב לפי התקן. ואם אתה מצליח להתאים אתר כזה לתקן בפחות מ 5 שעות עבודה מינימום, דבר איתי. יש לי כמה פרוייקטים בשבילך תמורת תשלום.
גם אתר עם 11K עמודים דינמים שונים יעבוד מעולה בתקן. טבלאות ותמונות זה לא בעיה. 2 דקות עבודה... VML שנתמך רק בIE הוא גם לא תיקני ויש לכך המון סיבות.
5 שעות עבודה הן מעל ומעבר למה שדרוש כדי להתאים אתר לתקן...
תתחיל ללמוד XHTML כראוי ואתה תראה שזה פשוט ונוח לעבודה בדיוק אם לא יותר מHTML.

לפי מה שאני שומע את מתכנת בעל רקורד טוב ועובד עבור גורמים גדולים, אך בכל זאת, אתה עובד בדיוק כמו כל שאר המתכנתים שהתחילו להתמסחר ולעבוד עבור גורמים גדולים וחסרי ידע.
כותבים קוד לא יעיל, מתעלמים מהתקן (רק מתאימים +- לדפדפנים) לא מודעים לחידושים הטכנולוגים ופשוט עושים הכי מהר כדי להגיע לתוצאה ולקבל את הכסף. עבדתי עם חברות תכנות גדולות והן מהן וכולן היו על אותה הנישה. זוהי הסיבה שאני מעדיף לעבוד לבד ולדעת שהלקוח שלי מקבל את מה שהוא הזמין והרבה יותר. גם בלי שהוא יודע מה זה אומר ולמה זה עוזר לו.

ישן 24-03-06, 16:56   # 17
בניה
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

בניה לא מחובר  

ציטוט:
אני מצטער מאוד, אבל יש סיבה לקיומו של התקן, ובדיוק כמו שהיית רוצה מכונית שתעמוד בתקני הבטיחות ואכות החומר, ככה הלקוח רוצה אתר שיעמוד בתקני הקידוד.
לש"ש

ברור שזה שונה.
זה כמו שימציאו תקן לתפירת בגדים. מה זה משנה התפירה העיקר איך שזה נראה ואם אכפת למישהוא מהאיכות תפירה אז הוא ידאג לזה.(ואני לא מדבד על בגדים מיוחדים למטפסי הרים או משהוא)

ישן 24-03-06, 16:59   # 18
Eye-Soft
Permanently Banned

מיני פרופיל

Eye-Soft לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי בניה
לש"ש

ברור שזה שונה.
זה כמו שימציאו תקן לתפירת בגדים. מה זה משנה התפירה העיקר איך שזה נראה ואם אכפת למישהוא מהאיכות תפירה אז הוא ידאג לזה.(ואני לא מדבד על בגדים מיוחדים למטפסי הרים או משהוא)
התקן לתפירת בגדים יכול לכלול דברים בסיסים כמו:
תפירה עמוקה כדי לאפשר חוזק (אין לי מושג בתפירה אגב).
תפירה הכוללת שימוש בגומי בכדי להתאים את הבגד לכל הלקוחות (קהל היעד - השמן הוא במקרה הזה FF אשר דורש קוד נכון ותקין :P).

ועוד ועוד.
גם באוטו אפשר לעשות אוטו מפח גרוע, האוטו יסע, אבל כאשר תקרה לו תאונה האוטו ילך פייפן.

ישן 24-03-06, 17:00   # 19
Virtual NET
חבר מתקדם

מיני פרופיל

Virtual NET לא מחובר  

בקשר לאל על - בלי להיכנס לוויכוח אני יכול להגיד שעד כמה שאני יודע אלעד לא בנה את האתר של אלעל אלא בנה להם פאנל ניהול מאוד מתקדם שראיתי אישית מתמונות בפורום הוסטס הקודם שנוהל על ידי דני.

ישן 24-03-06, 17:02   # 20
eLad
Fatal Error

eLad's Avatar

מיני פרופיל

eLad לא מחובר  

ציטוט:
אתר אלעל נבנה ע"י
http://www.kedemtech.co.il/heb/homepage.asp
ואני לא חושב שאתה חלק מ"קדם".
אחרת לא היית הולך עם Siteam בחתימה.
איך אני אוהב שאנשים שלא מבינים דבר וחצי דבר דוחפים את הראש שלהם לעניינים שאין להם מושג בהם. בשום הודעה שלי כאן לא כתבתי שאתר אלעל נבנה ע"י (או על ידנו למען האמת) אלא שאלעל היא לקוחה שלנו. ואם בכל זאת אתה רוצה לדעת - המערכת שבנינו (הכוונה היא לפני שהצטרפתי ל SITEAM) עבורם היא מערכת ניהול ציי מטוסים ועובדים פנימית עבורם. על זה נאמר - סייג לחוכמה, שתיקה.

ציטוט:
משתמשי UNIX וMAC הם בעלי דפדפנים שונים המפענחים קוד אחרת. בדיוק כמו שFF מפענח בצורה שונה בIE. ליבה שונה. הם עובדים לפי תקנים. אין תקן, לא עובד כראוי.
כן, באמת? איזה דפדפן בדיוק?
אני דווקא חושב שמתמשי לינוקס וכו' מריצים FireFox, אבל זה רק אני. בוא ותגיד לי באיזה דפדפן הם משתמשים. (בנוגע ל MAC אני לא משוכנע, אבל אני כמעט בטוח שהם גם מריצים FF) ובכלל, כמות האנשים שיש להם מקינטוש לגלישה בבית מזערית.

ציטוט:
משתמש פלאפון יכול לגלוש באתר עם או בלי תמונות ואני מצטער להגיד לך שיש כיום פלאפונים בעלי מעבד החזק ממעבד P2 (יש כמה כאלו לאנשים שאני מכיר אישית) ולהרבה אנשים שאני מכיר שחזק מP1.
אנחנו מדברים על פלאפונים או על פאלם פיילוט למיניהם?
בכל מקרה, איכות הצפייה במכשירים ניידים לא תתקרב בזמן הקרוב לאיכות הצפייה במסך 15 או 17 אינץ' מהסיבה הפשוטה שאין מספיק מקום.

ציטוט:
הלקוח אינו יודע מה הוא התקן. גם במכוניות הלקוח לא יודע מה התקן של המכוניות. תקן הבטיחות שהן חייבות לעמוד בו. הוא פשוט מניח שאם הוא משלם כסף הוא אמור לקבל משהו שיעבוד טוב בכל מקום ויהיה תקין.
ההשוואה שאתה עושה כאן היא לא נכונה. את תקן הבטיחות ברכב אתה משווה לעבודה של המערכת לפי דרישות הלקוח. ללקוח זה לא משנה אם התקן שונה היום, או נכתב לפני עשור - הכל שאלה של האם האתר שלו עובד תקין ונצפה במיטבו אצל הדפדפנים הפופלאריים (לאף אחד לא אכפת מדפדפן שקוראים לו lynx, נכון?)

ציטוט:
אם היית יודע לכתוב קוד בתקן לא היית עובד שעות נוספות, להפך. היית חוסך זמן של התאמה בין הדפדפנים בגלל שהקוד שלך אינו תקני ! אני אישית משקיע זמן נמוך מאוד (אבל מאוד) בקידוד האתר. הכל כבר נכתב אוטומטית לפי התקן - מראש !
שוב אני חוזר לדוגמא שלי עם ההאקים במוזילה כדי להתאים את התצוגה כפי שהיא ב IE כראוי.
אם אתה כ"כ מחזיק מעצמך בכתיבה לפי התקן, אני מוכן לשלוח לך כמה דפים, תתאים לי אותם לתקן (בדקות כדבריך) - תמורת תשלום כמובן.

סגור את ההודעה

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום