הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 13-08-06, 00:55   # 11
Bla123Bla
חבר פורום

מיני פרופיל

Bla123Bla לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי עומר
אתה יודע במאה אחוזים שלא נגעו במילה אחת מהתנ"ך? אם כן תוכיח. תראה אני לא מנסה להתנגד למה שאתה טוען, רק אל תבואו(מיועד לכולם....) לאנשים בטענה שהכל נכון במאה אחוזים, כי אתם לא
יודעים הכל בברור, ואני סבור שכך גם המדענים והחוקרים שחוקרים את הנושא.
אני מקווה שאתה מבין...

תראה, אתה מאמין למדענים שהם אומרים דברים על תאוריית האבולוציה? אתה מאמין למדענים שאומרים לך מה קורה במקרה של התפרצות געשית? אתה מאמין שהמדענים אומרים לך באילו שנים האאמפריה הבבלית שלטה בעולם המוכר? למה שלא תאמין לעובדה הזאת.

אבל אני אתן לך את המקור לעבודה שהתורה (הצופן נמצא בתורה, לא בכל התנ"ך) לא השתנתה: מצאו בטבריה ספר מלפני יותר מ-1000 שנה בו התורה כתובה בדיוק כמו שהיא כתובה כיום.

עוד הוכחה שהיא פחות ארכיאולוגית ויותר היסטורית:
חכמי ישראל דנים בכתוב בתורה, וכל החלקים עליהם הם דנים זהים לכתוב בתורה היום.

אני חושב שההוכחה הארכיאולוגית מדברת בשם עצמה .

לא יודע מה איתך, אבל מה שהפך לעובדה מדעית אני מאמין בו (זה אומר שנמצאו כל ההוכחות וכל גדולי התחום מסכימים על העובדה). המדע אומר שהתורה לא השתנתה, אך הוא טוען שהצופן התנ"כי נוצר במקריות. אם אתה בוחר לחשוב שכזה דבר מדהים נוצר בגלל "הסתברות", זו בחירה שלך ומי אני שאחלוק עליה.

Last edited by Bla123Bla; 13-08-06 at 00:58..
  Reply With Quote
ישן 13-08-06, 01:04   # 12
Panda
הוסטסניון

Panda's Avatar

מיני פרופיל

Panda לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Bla123Bla
תראה, אתה מאמין למדענים שהם אומרים דברים על תאוריית האבולוציה? אתה מאמין למדענים שאומרים לך מה קורה במקרה של התפרצות געשית? אתה מאמין שהמדענים אומרים לך באילו שנים האאמפריה הבבלית שלטה בעולם המוכר? למה שלא תאמין לעובדה הזאת.

אבל אני אתן לך את המקור לעבודה שהתורה (הצופן נמצא בתורה, לא בכל התנ"ך) לא השתנתה: מצאו בטבריה ספר מלפני יותר מ-1000 שנה בו התורה כתובה בדיוק כמו שהיא כתובה כיום.

עוד הוכחה שהיא פחות ארכיאולוגית ויותר היסטורית:
חכמי ישראל דנים בכתוב בתורה, וכל החלקים עליהם הם דנים זהים לכתוב בתורה היום.

אני חושב שההוכחה הארכיאולוגית מדברת בשם עצמה .
תראה לגבי האבולוציה, אני אף פעם לא הייתי בטוח. להגיד לך למה? תחשוב על זה בצורה הזאת:
אומרים שהזמן הוא אין סופי, זאת אומרת לשני הכיוונים, עכשיו תחשוב מה ברא את כולנו, נניח(לא מזלזל)
שזה היה אלוהים אוקיי? עכשיו מה יצר את אלוהים? משהו היה חייב לקרות כדי שהוא יתקיים, ומה יצר את מה שיצר אותו, תחשוב על זה ככה זה ממשיך ומששיך וממשיך, ותחשוב שיש נקודת קצה בסוף של הזמן אוקיי? עכשיו נגיד מה יצר את כל מה שהיה שם ממה זה נוצר? זה יכול לשגע שחושבים על זה.

ואתה הרגע דיברת על התנ"ך, אני דיברתי על הצפנים והנבואות, תחשוב שאני יכול להגיד עכשיו דבר כזה:
בעוד שנים יבוא סופו של פורום הוסטס, בשלב מסוים זה יקרה נכון? תקרא לזה נבונה אז? אני יכול גם להגיד עכשיו:
בעוד שנים סין תחליט לתקוף אותנו, זה יכול לקרות חס וחלילה, אבל תחשוב כנראה שזה לא יקרה כי יש לנו שלום מסודר איתם.
אבל בתקופת התנ"ך לא היה כזה שלום בין אזורים שם, האנשים ננדו גם ככה שהדברים השתנו שם בקלות, היום הכל מבוסס יותר,
אז הרבה יותר קל להגיד שיתקפו אותנו משפון/דרום/מזרח/מערב בתקופת התנ"ך.
  Reply With Quote
ישן 13-08-06, 01:07   # 13
Pro-Host.co.il
מתאורר / יצא בחוץ

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל Pro-Host.co.il

Pro-Host.co.il לא מחובר  

בתוקפת התנ"ך לא היו מוסלמים.
לא היו ערבים... וארץ ישראל היתה שלמה.
ככה שאי אפשר היה לדעת לפני 1000 שנה מה יקרה עכשיו.
  Reply With Quote
ישן 13-08-06, 01:07   # 14
taikaish
הוסטסניון

מיני פרופיל

taikaish לא מחובר  

זה לא ככה,
אבל הסיפור עם אילן רמון טיפה מפוקפק, יש המון המון משפטים ומילים בתנ"ך,
ואחרי האסון, פתאום יודעים טוב למצוא...
  Reply With Quote
ישן 13-08-06, 01:10   # 15
Panda
הוסטסניון

Panda's Avatar

מיני פרופיל

Panda לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Pro-Host.co.il
בתוקפת התנ"ך לא היו מוסלמים.
לא היו ערבים... וארץ ישראל היתה שלמה.
ככה שאי אפשר היה לדעת לפני 1000 שנה מה יקרה עכשיו.
אבל היו לנו אויבים אחרים נכון? גם לפני 60 שנה האויבים שלנו היום הנאצים ולא הערבים,
הערבים התחילו להיות בעיתיים כלפינו רק כאשר אנחנו קיבלנו את ישראל.

ותאי זה בדיוק מה שאמרתי קודם.
  Reply With Quote
ישן 13-08-06, 01:13   # 16
taikaish
הוסטסניון

מיני פרופיל

taikaish לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי עומר
ותאי זה בדיוק מה שאמרתי קודם.
בסדר גמור לא אמרתי שלא.
ושלא תבינו אותי לא נכון, אני לא מפקפק בתנ"ך בכלל...
אני לא תופס מאלה שמנסים למצוא בו דברים שאין בו...
זה כמו למצוא דברים כאלה בהארי פוטר...
  Reply With Quote
ישן 13-08-06, 01:14   # 17
Bla123Bla
חבר פורום

מיני פרופיל

Bla123Bla לא מחובר  

ציטוט:
תראה לגבי האבולוציה, אני אף פעם לא הייתי בטוח. להגיד לך למה? תחשוב על זה בצורה הזאת:
אומרים שהזמן הוא אין סופי, זאת אומרת לשני הכיוונים, עכשיו תחשוב מה ברא את כולנו, נניח(לא מזלזל).
המדע הוכיח בצורה מתמטית/פיסיקלית מסודרת כי מימד הזמן נוצר לאחר המפץ הגדול ולא היה קיים מאז ומתמיד.

ציטוט:
שזה היה אלוהים אוקיי? עכשיו מה יצר את אלוהים? משהו היה חייב לקרות כדי שהוא יתקיים, ומה יצר את מה שיצר אותו, תחשוב על זה ככה זה ממשיך ומששיך וממשיך, ותחשוב שיש נקודת קצה בסוף של הזמן אוקיי? עכשיו נגיד מה יצר את כל מה שהיה שם ממה זה נוצר? זה יכול לשגע שחושבים על זה.
נכון, וכאן אני הולך לפילוסופיה:
נניח היקום נוצר לאחר המפץ הגדול. מה הביא למפץ הגדול? מה הביא את מה שהביא למפץ הגדול? ומה הביא את מה שהביא שהביא למה שהביא למפץ הגדול? בסוף חייבת להיות נקודת אפס ובטבע לדעתי זה לא הגיוני, כל דבר חייב להיווצר איכשהו. לכן, אם ניקח יישות על טבעית, לצורך העניין נכנה אותה אלוהים הגיוני שהיא בראה את העולם (אם נניח הנחת יסוד שהיא על טבעית והייתה קיימת מאז ומתמיד).

ציטוט:
ואתה הרגע דיברת על התנ"ך, אני דיברתי על הצפנים והנבואות, תחשוב שאי יכול להגיד עכשיו דבר כזה:
בעוד שנים יבוא סופו של פורום הוסטס, בשלב מסוים זה יקרה נכון? אני יכול גם להגיד עכשיו:
בעוד שנים סין תחליט לתקוף אותנו, זה יכול לקרות חס וחלילה, אבל תחשוב כנראה שזה לא יקרה כי יש לנו שלום מסודר איתם.
אבל בתקופת התנ"ך לא כזה שלום בין אזורים שם, האנשים ננדו גם ככה שהדברים השתנו שם בקלות, היום הכל מבוסס יותר,
אז הרבה יותר קל להגיד שיתקפו אותנו משפון/דרום/מזרח/מערב, כי הכל יכול להשתנות.

התנ"ך הוא שכולל את הצפנים ונבואות, לכן אנו מדברים על אותו דבר.
ההבדל בין מה שאתה דיברת עליו לבין הצפנים הוא שפה אתה צופה תהליך שקורה בדר"ך בעולם, אך האם קורה בדרך כלל בעולם שראש הממשלה רבין נרצח וזה כתוב שחור על גבי לבן והוא הוזהר עוד שנה לפני? או שכיתוב בפירוט מה יביא לניסיון להכחדת עם ישראל (השואה)?

מכיוון שאני רואה שהבעיה בהבנה נובעת מקושי באמונה באלוהים אני אלך בדרך הבאה:

עזוב תנ"ך, נלך למשהו יותר מאוחר:
איך בספר הזוהר כתוב במילים ברורות דברים שהמדע גילה (עזוב את מה שהמדע של שנת 1000-1900 גילה) רק בעידן החלל? לדעתי זה פשוט לא הגיוני שהדברים האלה יכתבו סתם ללא ביסוס ולבסוף יתגלו כנכונים.

נהניתי לדון איתך, אני חייב לישון כדי להתעורר להתייצבות בנקודת איסוף מחר.
לילה טוב.

ציטוט:
ואחרי האסון, פתאום יודעים טוב למצוא...
קרא מה שכתבתי בהתחלה, אף אחד לא העלה בדעתו לחפש את הדברים האלה לפני שהם קרו..מה, סתם מישהו יחליט לחפש פתאום על אסון התאומים? בכל זאת, נתתי דוגמא של הרצח, גילו שנה לפני ואף הודיעו.

ולזה שכתב שבתקופת התנ"ך לא היו ערבים אז אתה טועה, היו עמי ערב ואם אתה מאמין אז אפילו בתקופת התורה היו (ישמעאלים).
ישן 13-08-06, 01:20   # 18
Panda
הוסטסניון

Panda's Avatar

מיני פרופיל

Panda לא מחובר  

ציטוט:
המדע הוכיח בצורה מתמטית/פיסיקלית מסודרת כי מימד הזמן נוצר לאחר המפץ הגדול ולא היה קיים מאז ומתמיד.

נכון, וכאן אני הולך לפילוסופיה:
נניח היקום נוצר לאחר המפץ הגדול. מה הביא למפץ הגדול? מה הביא את מה שהביא למפץ הגדול? ומה הביא את מה שהביא שהביא למה שהביא למפץ הגדול? בסוף חייבת להיות נקודת אפס ובטבע לדעתי זה לא הגיוני, כל דבר חייב להיווצר איכשהו. לכן, אם ניקח יישות על טבעית, לצורך העניין נכנה אותה אלוהים הגיוני שהיא בראה את העולם (אם נניח הנחת יסוד שהיא על טבעית והייתה קיימת מאז ומתמיד).

התנ"ך הוא שכולל את הצפנים ונבואות, לכן אנו מדברים על אותו דבר.
ההבדל בין מה שאתה דיברת עליו לבין הצפנים הוא שפה אתה צופה תהליך שקורה בדר"ך בעולם, אך האם קורה בדרך כלל בעולם שראש הממשלה רבין נרצח וזה כתוב שחור על גבי לבן והוא הוזהר עוד שנה לפני? או שכיתוב בפירוט מה יביא לניסיון להכחדת עם ישראל (השואה)?

מכיוון שאני רואה שהבעיה בהבנה נובעת מקושי באמונה באלוהים אני אלך בדרך הבאה:

עזוב תנ"ך, נלך למשהו יותר מאוחר:
איך בספר הזוהר כתוב במילים ברורות דברים שהמדע גילה (עזוב את מה שהמדע של שנת 1000-1900 גילה) רק בעידן החלל? לדעתי זה פשוט לא הגיוני שהדברים האלה יכתבו סתם ללא ביסוס ולבסוף יתגלו כנכונים.

נהניתי לדון איתך, אני חייב לישון כדי להתעורר להתייצבות בנקודת איסוף מחר.
לילה טוב.
טוב לדעתי סיכמנו את הנושא כבר עברנו לדעות אישיות במקצת.
"מכיוון שאני רואה שהבעיה בהבנה נובעת מקושי באמונה באלוהים" , זה כבר ממש לא יפה מה שאתה עושה,
חוסר אמונה באלוהים?! מי אתה עכשיו שתקבע כמה אני מאמין? אז אני לא הולך לבית כנסת אוקיי? ואני לא לובש כיפה ולא אומר ברוך השם. אז מה!? זה קובע את רמת האמונה שלי באלוהים!? חד וחלק ,לא!
לך תדע אולי אני מאמין הרבה יותר ממך,אבל בדרך שונה!
ד"א דעתי היא שאמונה לא אמורה להראות במעשים שאתה עושה וכד'.. אמונה זה דבר פרטי לדעתי
ולפי זה אני מעדיך לנהוג.
פעם אנשים היו דואגים קודם לפרנסה ואז לתפילות ותבית הכנסת, אבל עכשיו הם מזניחים הכל רק להתפלל ולמה?! מבחינתי זה בגלל "המקובלת" שהם רוצים בחברה!
  Reply With Quote
ישן 13-08-06, 01:25   # 19
Bla123Bla
חבר פורום

מיני פרופיל

Bla123Bla לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי עומר
טוב לדעתי סיכמנו את הנושא כבר עברנו לדעות אישיות במקצת.
"מכיוון שאני רואה שהבעיה בהבנה נובעת מקושי באמונה באלוהים" , זה כבר ממש לא יפה מה שאתה עושה,
חוסר אמונה באלוהים?! מי אתה עכשיו שתקבע כמה אני מאמין? אז אני לא הולך לבית כנסת אוקיי? ואני לא לובש כיפה ולא אומר ברוך השם. אז מה!? זה קובע את רמת האמונה שלי באלוהים!? חד וחלק ,לא!
ד"א דעתי היא שאמונה לא אמורה להראות במעשים שאתה עושה וכד'.. אמונה זה דבר פרטי לדעתי
ולפי זה אני מעדיך לנהוג.
פעם אנשים היו דואגים קודם לפרנסה ואז לתפילות ותבית הכנסת, אבל עכשיו הם מזניחים הכל רק להתפלל ולמה?! מבחינתי זה בגלל "המקובלת" שהם רוצים בחברה!
ידידי, אני הבנתי מהמילים שלך ("זה יכול לשגע בנאדם") שאתה מתקשה להאמין באלוהים, וזה כלללא עלבון אם זה מה שאתה חושב. גם לי פעם היו קשיים וכרגע זה בטח שלא יכול לשגע אותי. אם הבנתי לא נכון (אתה בעצמך מנסה לטעון שהנבואות לא נכונות, איך זה הופך אותך למאמין בדיוק?) אזאני מתנצל.

ציטוט:
ולפי זה אני מעדיך לנהוג.
אולי באמת, אבל מי שלא מאמין לנבואות שאלוהים בכבודו ובעצמו שלח לעמנו, לא יכול להאמין באלוהים הרבה יותר מאנשים אחרים. נכון, אפשר להאמין באלוהים בלי להאמין בדברי התורה (שלפי מה שאתה מנסה להוכיח כל האשכול, אתה לא מאמין בה) אבל זהו לא אלוהי ישראל, אלא בורא עולם (דברים שונים לגמרה).

ציטוט:
פעם אנשים היו דואגים קודם לפרנסה ואז לתפילות ותבית הכנסת, אבל עכשיו הם מזניחים הכל רק להתפלל ולמה?! מבחינתי זה בגלל "המקובלת" שהם רוצים בחברה
עוד טעות, פעם אמונה, תפילות, אי בושה ביהדות היו אפילו חשובות יותר מחיים, ועל זה אלפי יהודים בהיסטוריית האנושות מתו על קידוש השם (כי התפילות, האמונה, הפולחן- היו יותר חשובים מחיים, פרנסה וכו...).

עריכה- אני אסביר בקצרה למה חשבתי שאתה לא מאמין:
-אתה מנסה לפריך את נבואות התורה.
-אתה לא מאמין שהתורה נשארה כמו שהיא מאז נתינתה במעמד הר סיני.

משני דברים אלה ניתן להסיק הרבה. אבל אם אתה בכל זאת מאמין, בלי שני אלה אז זו לא אמונה ביהדות אלא אמונה בקיומו של אל שברא את העולם (פשוט וזהו).
ישן 13-08-06, 01:33   # 20
Panda
הוסטסניון

Panda's Avatar

מיני פרופיל

Panda לא מחובר  

ציטוט:
ידידי, אני הבנתי מהמילים שלך ("זה יכול לשגע בנאדם") שאתה מתקשה להאמין באלוהים, וזה כלללא עלבון אם זה מה שאתה חושב. גם לי פעם היו קשיים וכרגע זה בטח שלא יכול לשגע אותי. אם הבנתי לא נכון (אתה בעצמך מנסה לטעון שהנבואות לא נכונות, איך זה הופך אותך למאמין בדיוק?) אזאני מתנצל.

אולי באמת, אבל מי שלא מאמין לנבואות שאלוהים בכבודו ובעצמו שלח לעמנו, לא יכול להאמין באלוהים הרבה יותר מאנשים אחרים. נכון, אפשר להאמין באלוהים בלי להאמין בדברי התורה (שלפי מה שאתה מנסה להוכיח כל האשכול, אתה לא מאמין בה) אבל זהו לא אלוהי ישראל, אלא בורא עולם (דברים שונים לגמרה).

עוד טעות, פעם אמונה, תפילות, אי בושה ביהדות היו אפילו חשובות יותר מחיים, ועל זה אלפי יהודים בהיסטוריית האנושות מתו על קידוש השם (כי התפילות, האמונה, הפולחן- היו יותר חשובים מחיים, פרנסה וכו...).
מה שאתה טוען בעצם זה שמי שלא מאמין במה שאתה מאמין , לא יכול להאמין יותר ממה שמאמין במאמין בתורה מאמין(יצא מבלבל).. סלח לי על המילים אבל אלו פשוט זיוני שכל! יודע מה אם אתה לא
מסוגל לקבל אמונה של מישהו אחר זה אומר שמשהו דפוק אצלך.. לא כל בן אדם חייב להאמין שבמה שאתה מאמין, ויכול להיות שאני מאמין שאני יהיה הכוכב הבא בטלוויזיה יותר משאתה תאמין באלוהים!
אם אתה חושב שאמונה זה ללכת לבית הכנסת ולקורא תורה אתה מוציא את המשמעות מיזה, אתה חייב באמת להאמין.
סבתא שלי הייתה דתייה, היא חזרה בשאלה, אתה יודע למה? כי היא ראתה שאנשים מסביבה לא באמת מאמינים,
היא ראתה שהם הולכים לבית הכנסת רק בשביל הרושם החברתי.

ולגבי הפרנסה והאמונה, הכוונה הייתה עד לפני 30-20 שנה, מצטער על הבילבול.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום