|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
הם מזהים אותך לפי דפדפן, איפי , קוקיז אם יש + עוד כמה פרמטרים ויוצרים לך מעיין SESSION מדומה שנמצא בתוך המסד שלהם וככה עבור כל המשתמשים כלומר הם לא משתמשים במה ש PHP נותן. אלה בנו פונקציות לעצמם לדרך הזאת יש הרבה יתרונות מול מעט חסרונות לפי דעתי אני גם משתמש בדרך הזאת. |
|
![]() |
![]() |
# 2 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 3 | |
תודה על תרומתך.
|
ציטוט:
אין הרבה אבל מה שיש זה מספיק : עקרונית זה ככה : כל דפדפן מזוהה ב PHP , כמו כן מערכת הפעלה IP וזהו לא עולה לי לראש עכשיו עכשיו מה אתה בעצם צריך בטבלה של סשיינים עבור התחברות וזה הולך ככה : sessionid,useragent,userip,lastvisit,userid וזהו בעיקרון עכשיו לפירוט sessionid = md5(random string); זה עבור ייצור של HASH זה שווה ערך ל PHPSESSIONID או בקיצור SID עכשיו useragent זה מערכת הפעלה ודפדפן וזה נמצא באחד המשתנים הגלובילים נדמה לי $_SERVER אותו דבר לגבי IP עכשיו למה אתה צריך את LASTVISIT ? לדוגמא אני רוצה לקבוע ש SESSION תפוג לאחר שעה אז מכניסים ל LASTVISIT את time() שזה זמן בשניות ואז בשביל לבדוק אם ה SESISON תקף אתה עושה משהו בסגנון if (time() > $db_session['lastvisit']+3600) כלומר במילים אחרות אם הזמן הנוכחי גדול מהזמן שמצויין ב DB + שעה (3600 שניות = שעה) אז הוא לא תקף ואז אתה מוחק אותה או משהו אחרת הסשיין תקף ואתה יכול להשתמש בו עכשיו האחרון זה USERID בבררית המחדל שלו תהיה 0 וכשמשתמש מתחבר למערכת בעזרת סקריפט חיצוני אחר לודגמא login.php אז אתה מעדכן את ה ID שלו מתוך מערכת משתמשים שקיימת אצלך וזהו בעיקרון זה הבסיס אתה צריך רק לפתח את זה לפי הצרכים שלך לדוגמא : אתה יכול להוסיף location שזה בעצם המיקום של המשתמש במערכת לדוגמא מערכת VB משתמשים ב LOCATION ואז אם יכולים להגיד לך מי צופה בפורום כעת או מי צופה בטרייד שאתה נמצא בו זה מאד חמוד... עכשיו תוסיף לזה את האפשרות של הקוקיז אתה צריך לכתוב קצת הרבה שורות קוד אבל זה משתלם אני בניתי מערכת כזאת שנותנת לך את כל הפרטים על המשתמש כולל הרשאות של מה הוא יכול לעשות ומה לא בעזרת 2-3 שאילתות שזה ד"א הרבה יותר מהיר מעבודה מול קבצים עם משתנים גלובלים אני אתן לך דוגמא קטנה למה זה יותר מהיר : תחשוב שיש 10 אתרים שיש להם 5000 מבקרים ביום לכל אתר וכולם משתמשים ב SESSION שמובנה ב PHP עכשיו PHP שומר את כל הנתונים שלו - בתיקייה אחת ששייכת ל SESSIONS בקבצים ועכשיו תחשוב שהוא צריך לחפש את הסשיין של יוזר אחד ולהתאים אותו אליו מבין כל הקבצים שנמצאים.... נכון זה מהיר וככה PHP עובדת, אבל עם DB זה יהיה הרבה יותר מהיר כי זה ייחודי רק לך. מה גם שמסד נתונים הרבה יותר מהיר בעבודה שלו מאשר עבודה במערכת קבצים. וזה בדוק. גם יש לך הרבה מאד אפשרויות לעשות. אחד החסרונות היותר בולטים הם שאתה לא יכול פתאום להוסיף סתם משתנים לסשיין לדוגמא sesion[timeilookedonindexpage] לא תוכל להוסיף בקלות אבל כשמתכננים מראש מערכת , לא יהיה לך גם צורך ובמקרה הכי גרוע אפשר להוסיף עוד שדה לטבלה שיכיל מה שאתה רוצה בקיצור האפשריות הם בלתי מוגבלות אבל כמו שאמרתי קל זה לא כלכך אז אני ממליץ לך לעשות רק אם אתה ברמה בינונית+ ב PHP ולא רק מתחיל. בהצלחה |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|