![]() |
# 11 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
אין שום התליך פשוט מתחת לחתימה שלך במשרדי מע"מ בעת פתיחת התיק רק חותם האופוטרופוס למטה וזהו! במשרדי מס הכנסה אין ב האופוטרופוס צורך בכלל רק במשרדי המע"מ בעת פתיחת תיק. ממקור מוסמך העובד במשרדי מע"מ |
|
![]() |
![]() |
# 12 |
חבר בקהילה
|
האם להירשם כעוסק פטור או עוסק מורשה - שיקולים לכאן ולכאן
מסכים עם הנתונים שהציג bestpoint - מה שאמרו לפניו מטעה ברובו.
לגבי השאלה אם, כאשר הכנסותי מתחת 65 אלף שח בשנה, כדאי להירשם כעוסק פטור או עוסק מורשה, יש לשאול שתי שאלות: 1. כמה הכנסות אני חושב שיהיו לי השנה (שימו לב, הכנסות ולא רווחים) 2.מי הלקוחות שאני רוצה לפנות אליהם (אנשים פרטים או חברות) אם אתם בתחילת הדרך ולא צופים יותר מ-65 אלף שח הכנסות בשנה, לכו על עוסק פטור. זה יחסוך לכם את הצורך להתעסק עם מע"מ ואת הצורך להדפיס חשבוניות. אתם רק מנפיקים קבלות על תשלום ולא גובים מע"מ מלקוחות. אם קרה ובמהלך השנה עברתם את קו 65 אלף שח, אתם כבר לא זכאים להשתייך לקטגוריה של עוסק פטור ועליכם להירשם כעוסק מורשה במע"מ (לכו להדפיס חשבוניות ותגבו מלקוחותיכם מע"מ שיועבר כל חודשיים למדינה) ניתן להירשם כעוסק מורשה מלכתלחילה (עדיף בתחילת השנה) גם אם טרם עברתם את רף ההכנסות ואפשר לעשות זאת מכמה סיבות: ראיתם שההכנסות גדלות ואתם עובדים בעיקר עם חברות, ולכן להם לא ממש אכפת אם אתם גובים מע"מ (עוסק מורשה) או לא גובים (עוסק פטור) כיוון שהם יכולים לקזז את המע"מ. אתם מוגדרים עוסק מורשה שנראה קצת יותר רציני מעוסק פטור. מתי לא כדאי להיות עוסק מורשה אם יש הכנסות יחסית נמוכות: אם אתם עובדים בעיקר עם לקוחות פרטיים שאין להם דרך לקזז את המע"מ, עדיף שתישארו עוסק פטור כמה שאתם יכולים (עד שתעברו את הרף ואז אין לכם ברירה), כי ללקוחות הפרטיים שלכם אין יכולים לקזז מע"מ ואתם כעוסק מורשה חייבים לגבות אותו מהם (15.5% מהעלות שהולכת ישירות למדינה, בלי שאלות). בקיצור - הכנסות נמוכות + לקוחות פרטיים -> עוסק פטור הכנסות בינוניות (40-50 אלף שח בשנה) + לקוחות עסקיים -> עוסק מורשה הכנסות מעל 65 אלף שח - חייב להיות עוסק מורשה הכנסות מעל 250 אלף שח - כדאי כבר להירשם כחברה בברכה, אבישי |
![]() |
![]() |
# 13 |
הוסטסניון
|
תתפלא, מנסיון לא נותנים להורים לחתום, רק לאחר תהליך בבית משפט לענייני משפחה.
|
![]() |
![]() |
# 14 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
100% מה שאמרת אבישי. אך לא ניראה לי שיש עסק אכסון העובר 250 אלף ש"ח בשנה גם מהעסקים הכי גדולים וזה אפשר לחשב בלי בעיות ולהגיע לסטטיסטיקות לא מדויקות אך כימעט מדוקיות.. כך אין חברה שעדיף לה להרשם מהתחלה כחברה אבל מה? תמצא הרבה חברות איכסון ( בלבד! ) הרשומות כחברה וזאת טעות.. אם אתם לא מספקים שירותים מעבר לאיכסון ( חנות וירטואלית וכו'... ) לא מומלץ להרשם כחברה כי -א' ההכנסות והרווחים שלכם מוצגים לכולם כל אחד יודע כמה אתם מרוויחים . - ב' יש לכם תשלומים נוספים מעל הראש חברה זה לא אדם 1 יש צורך במספר אנשים ולהם אתם חייבים לשלם משכורת ! פשוט חייבים ! ביטוח לאומי ועוד.. |
|
![]() |
![]() |
# 15 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
אבישי |
|
![]() |
![]() |
# 16 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
בוא תראה ככה, SITEAM, אם אני זוכר נכון, שהיא חברה בע"מ לכל דבר, לא מרוויחה אם אני זוכר נכון 250 אלף בשנה, ועדיין היא חברה, צריך להבין את הפוינט של זה, אולי יש סיבה אחרת ואולי זו הייתה סתם שטות.
|
![]() |
![]() |
# 17 | |
משתמש - היכל התהילה
עסק רשום [?] |
ציטוט:
![]() 2. יש שיקולים רבים אחרים להגדרת עסק כחברה בע"מ מלבד גובה ההכנסות |
|
![]() |
![]() |
# 18 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
כמה דברים. אם אתה משקיע לבד ב"בחברה" שלך אז זה לא חברה זה תאגיד בשביל להיות חברה רשומה כחוק לפי כל חוקי המדינה חייב משקיעים וכך אתה ניהיא חברה. יש לגבש תקנון לחברה , מטרת החברה וכמובן להרשם ברשם החברות ורק לאחר רישום ברשם ואישור רשם החברות נעשים חברה כחוק. אם אני טועה תקנו אותי. |
|
![]() |
![]() |
# 19 |
חבר בקהילה
|
bestpoint, עשית קצת סלט: קצת סדר במונחים -
יש חברה פרטית וחברה בע"מ. חברה פרטית - כל אחד יכול לרשום חברה אצל רשם החברות, לא צריך משקיעים והמשמעות היא שהאחריות על חובות החברה היא בידי הבעלים. יש חברה בע"מ - בערבון מוגבל, גם היא רשומה ברשם החברות עם התוספת של "בע"מ" בסוף של שמה. זאת אומרת שיש בעלי מניות בחברה ואם החברה נכנסת לחובות, לא יכולים לפדות את החוב מבעלי החברה, זו המשמעות של ערבון מוגבל (בלי לסבך יותר מדי, חברה בע"מ היא יישות משפטית נפרדת שאם היא קורסת, היא לא לוקחת את בעלי המניות איתה). השקעת את הכסף שלך בחברה בע"מ, היא קרסה, הכסף שלך אבוד אבל לא יבואו אליך בדרישות לשלם את החוב של החברה למרות שאתה למעשה חלק מהבעלים של החברה. אם אתה נושה (גובה חוב) של חברה פרטית, אתה יכול לגבות את החוב מבעל החברה עצמו כי אין יישות משפטית נפרדת. ולקינוח, תאגיד - כל חברה (פרטית או ציבורית). נראה לי שהבחור שפתח את הפוסט הזה, פרש מזמן אבל שיהיה ![]() |
![]() |
![]() |
# 20 | |
מתאורר / יצא בחוץ
|
ציטוט:
זה בדיוק כמו חשבון בנק, מתחת לגיל 18 אתה חייב שאיהיה מישהו מעל גיל 18 שיהיה אפוטרופוס. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|