|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 11 |
חבר על
|
אני מתחיל להתבלבל פה טיפה
![]() נעשה סדר. בקשר לפליירים אני צריך לדבר עם בעל חנות /חברה שמכינה פליירים והם יגידו לי את הפרטים נכון? למשל איזה קובץ לשמור,איזה גודל ,צבעים מורשים וכו' ? זה כל מה שצריך לדעת בקשר לפליירים? מודעה לעיתון : פה כבר אני מבולבל ![]() לפי מה שהבנתי,בעקרון גם פה אני צריך להתקשר לעיתון ולשאול? ועכשיו לכל עיתון זה אותו סטנדרטים? כאילו לא יכל להיות שעיתון X יבקש לשמור על קובץ אחד ועיתון אחר יבקש משהו שונה? זה כולם אותו דבר?כדי שאני לא יתקשר לכל העיתונים בארץ ![]() ואיזו רזולוציה לעבוד בדיוק? כאילו כמה גדול?.. אם מישהו מבקש שאני יכין לו נגיד כמו הבאנר שיש בלוגו של הוסט.. אז הגודל של זה ,זה גודל סטנדרטי של באנר רגיל. אז איזה גודל אני צריך לעשות כדי שבעיתון זה יצא טוב ולא מפוקסל? תודה =] ואגב, אני יכל לקבל את הפרטים האלו מהעתיו בזה שאני מתקשר כאילו לפרסם? כי אני לא חושב שבעיתון מפרסמים מספרים אחרים..רק תזה של "פרסם פה .." |
![]() |
![]() |
# 12 |
משתמש - היכל התהילה
|
אף אחד בבית דפוס לא יגיד לך בדיוק מה ואיך לעשות. פלאיירים יכולים להיות בגדלים סטנדרטים ובגדלים מותאמים אישית בגודל ובצורת חיתוך.
לגבי עיתונים, למודעות בדרך כלל יש גדלים סטנדרטים. תבקש מהעיתון רשימה של הגדלים שהם מציעים ותשאל את הלקוח שלך איזה גודל הוא רוצה. אין דבר כזה "כמו באנר באינטרנט" בדפוס, אלו שתי עולמות שונים לגמרי שמבוססים על מונחים וסטנדרטים שונים. ואי אפשר להגיד לך מה צריך להיות הגודל המדויק. זה יגידו לך בעיתון (או לפי מה שאתה תקבע לפלאייר). חשוב לעבוד ב-300DPI, לעבוד במרחב צבעים CMYK עם bleeding של 5 מ"מ (וכמובן לעבוד בס"מ\אינצ'ים ולא בפיקסלים).
# 13 |
חבר על
|
אוקי ,בקשר לגודל של הפליירים הבנתי.
אבל אני גם צריך לדעת על איזה סוג קובץ לשמור,האם צריך לעשות משהו ברזולוציה,צבעים מיוחדים.. את זה הם יכולים לספק לי נכון? ובקשר לעיתון אני יברר בקשר לגודל. ומזה בדיוק BLEEDING של 5 ס"מ? איפה אני מגדיר זאת? וכנ"ל על ה DPI, איך אני מגדיר זאת ? תודה =] |
![]() |
![]() |
# 14 |
משתמש - היכל התהילה
|
כתבתי לך כבר...
הכל אתה מגדיר שאתה פותח מסמך חדש (אם זה באילוסטרייטור, פוטושופ או כל תוכנה אחרת). - רזלוציה של 300DPI - צבעים CMYK - גודל שאתה רוצה בסנטימטרים או אינצ'ים bleeding אלו השוליים. כלומר, נגיד ואתה רוצה לעצב פלאייר בגודל 20X15 ס"מ אז אתה תעבוד על מסמך בגודל 21X16 ס"מ (5 מ"מ תוספת בכל צד). אתה תעצב גם ב-5 מ"מ האלו אבל אתה לוקח בחשבון שהם נגזרים בחיתוך בבית הדפוס (החיתוך לא תמיד מדויק וכדי לא לחתוך חלק מהעבודה, יוצרים את ה-bleeding). תיצור לעצמך guides על השוליים האלו ותמיד תעבוד עם הסרגלים.
# 15 |
חבר על
|
אני מצטער אבל אני לא מוצא איפה ה 300DPI
עשיתי הכל רק את זה לא. איפה בדיוק אני מוצא DPI וכו'. מצטער על החפירה הגדולה, פשוט אני לא מוצא |
![]() |
![]() |
# 16 |
חבר בקהילה
|
resolution יש לך את זה שאתה פותח מסמך חדש
# 17 |
חבר על
|
כן חחח
אבל לא כתוב לי ליד זה DPI.. כתוב לי pixels/einch pixels/cm ... |
![]() |
![]() |
# 18 |
חבר על
|
טוב ,בכל מקרה כתבתי שם 300 והיה לי בצד pixels/cm
ואז לחצתי OK וזה פתח לי דף מממממש ענקי חח זה צריך להיות כל כך גדול ? |
![]() |
![]() |
# 19 | |
חבר מתקדם
|
הדפסה של בית דפוס זה שונה מעיתון או ממדפסת רגילה
בעיתו משתמשים בדרך כלל ברזולוציה של 250DPI וזה משתנה מעיתון לעיתון בדפוס משתמשים ב- 300DPI כשבמדפסת או בדף אינטרנט זה 72DPI בכל המקרים ניתן לשמור בסיומת JPG ישנם שני סוגי דפוס הראשון זה דפוס דיגיטלי - התמונה להדפסה יכולה להיות ב RGB השני זה דפוס אופסט (כאשר מדובר על כמויות משתמשים בדפוס זה) - התמונה צריכה להיות CMYK , אם תשלח RGB יהפכו לך שם ל CMYK והצבעים יהיו לא כמו ששלחת כי יש הבדל גדול בניהם. ציטוט:
וכמו שאמרו כולם מומלץ תמיד לבדוק אם המקום שידפיס איך הוא רוצה את הקובץ כי רק כך לא יבוצעו שינויים בקובץ Last edited by mdanan; 08-07-09 at 21:37.. |
|
![]() |
![]() |
# 20 |
חבר על
|
אוקי,
מחר אני יתקשר ואני יברר תגודל והכל , הם צריכים להגיד לי למשל 300DPI ,200 DPI וכו'? כנ"ל גם בעיתון ? בעיתון אומרים לי איזה גדלים של פרסומות נשארו למשל...ואז יגידו כמה DPI ? אז בעקרון : DPI יגידו לי כמה בחברה של העיתון /בחברה של הפליירים. בפליירים לעשות CMYK . אני יודע שבבית דפוס לא יגידו לי איזה גדול לעשות .. זה הלקוח יגיד אבל הם יגידו לי כמה DPI ? או שתמיד לעשות 300 ? ובעיתון בטוח יגידו כמה DPI כן? זה מה שאני צריך לדעת בעקרון? |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|