|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
A Al Alm Almo Almog!
תודה על תרומתך! |
ASP.
לא שאני מוצא ממש סיבה לזלזול ב PHP , אלה להפך. בPHP הכל מובנה ובעוד ב ASP הכל ברכיבי צד, והיא יתר לא מתפתחת. אבל בכל מקרה אני מעדייף ASP, שפה הרבה יותר מקצועית מPHP. וכן גם בגלל שכל האתרים הגדלוים בנויים בה זה רק מחזק את ההרגשה שהיא מקצועית. וואלה ב ASP YNET ב ASP נענע ב ASP TIPO(חחח גם נחשב גדול ![]() כל הפורטלים החדשים שנפתחים (אלו שמפרסמים אותם בעיתונים/בשלטי חוצות/בנענע ובכל הפורטלים הגדולים) גם ב ASP. ועוד מלא אתרים. מה שעוד מוסיף למקצועיות זה עניים השרת, שלא כל אחד יקנה בכאלו מחירים איחסון אז הוא פורש לPHP. |
![]() |
# 2 | |
Permanently Banned
|
ציטוט:
בכיף הם היו עושים את זה, גם ככה Paypal ועוד הרבה חברות שעובדות על מערכות ישנות (asp,cgi וכו') החברות להלן הוקמו לפני 5 שנים + ולכן התחילו עם מערכות שבכדי לשנות או להחליף מערכת צריך להמיר הכל וזה לא פחות. ולכן אני חושב שוואלה ימשיכו עם אותה מערכת עוד 3 או 4 שנים. ורק לאחר שהטכנולוגיה של צג השרת תתחזק מאוד אז הם יחליפו מערכת. ASP מקצועית, אך גם PHP. |
|
![]() |
# 3 | |
A Al Alm Almo Almog!
תודה על תרומתך! |
ציטוט:
לא עדייף להם PHP אם הם רוצים להמיר? ולמה כל הפורטלים שנפתחים היום ב ASP ולא ב PHP? |
|
![]() |
# 4 | |
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
ואז זה המשיך והמשיך ואז לאט לאט בא PHP אבל,כל האתרים ה"גדולים" בASP אז למה להיות "נחות" ולהשתמש בPHP אז אנשים המשיכו עם ASP כי זה יענו יותר מקצועי אבל בת'כלס ממה שאמרו לי כבר פחות מתקדם...וזאת עובדה,כי אם לא,לא היו עושים את .NET....לא סתם מפתחים משהו חדש...מייקרוסופט לא עושה סתם מוצרים,הם הבינו שהרבה שפות מתחילות לעקוף בהרבה את ASP והתחילו בפיתוח שפה חדשה... אז אם זה שאלה של ASP VS. PHP אני הולך על PHP... |
|
![]() |
# 5 |
A Al Alm Almo Almog!
תודה על תרומתך! |
כמו שאמרתי PHP הרבה יותר מתקדמת ואני מעדייף אותה.
אבל למרות זאת אני אוהב יותר את ה ASP הקלסית(אני יודע שיש כאן ניגוד אבל אני לא יודע איך להסביר). |
![]() |
# 6 | |||
משתמש חדש
|
ציטוט:
וואלה לא בנוי ב ASP, והשרתים של וואלה מריצים לינוקס (מפליא מישהו שאין להם נפילות כל שני וחמישי?) מבחינת שפה - הערכה שלי שמדובר ב PERL, אולם אני לא יכול לחתום על זה. יש סיכוי גם שמדובר בפייטון, ואפילו C. כל שפה הניתנת להרצה בלינוקס ניתנת להרצה כ CGI. להמשיך לאכזב אותך? גם YNET לא בנוי ב-ASP. מערכת הניהול שלהם בנויה ב JAVA (לא, לא JS) באמצעות servlet בשרת, והיא יוצרת דפי HTML סטטיים (לפחות חלקית). בנוגע לנענע - לשם שינוי צדקת. בנויה ב ASP.NET (האתר מופעל ע"י נטויז'ן). בנוגע לטיפו - לא כל כך ברור לי למה הכנסת פה את האתר הזה, אבל נעזוב את הנושא. בנוגע לבניה ב-ASP, לא מפליא לאור העובדה שבחלקו העליון השמאלי של המסך מתנוסס האייקון של $M. בנוגע לדיון עצמו - אני חושב שמתחיל להימאס מדיונים כאלה. כל אחד שיתכנת בשפה שמתאימה לו, אבל שלא תבואו בטענות ותגידו "לא ידענו לא שמענו". PHP היא שפה שחיה את הרגע. זאת עובדה, ואי אפשר לשנות זאת. כל מעבר גרסה כולל עקרונות חדשים שמתווספים, ומי שנהנה מזה הם רק המכנתים. $M מנסים לחיות את הרגע, אבל לא ממש מצליחים. כל כמה שנים הם מוציאים "טכנולוגיה" חדשה ולאחר ההוצאה הם פשוט עוזבים אותה כי "צריך לפתח את 'הדור הבא' ". זה התחיל עם ASP (כן, מה לעשות... ASP איננה שפת תיכנות. היא טכנולוגיה). כיום הם עזבו לחלוטין את framework1 ועברו ל framework2. מעניין מתי הם יבינו שהם עשו טעות ו"צריך מהר מהר לפתח טכנולוגיה חדשה כדי שלא יעזבו אותנו לטובת הקוד הפתוח". בשלב מסויים בדיון תומכי $M יזכירו את נושאי הדטאבייסים (אשר לחלוטין אינם קשורים לדיון, אולם פשוט אין להם מה להגיב - אז זה נושא שמאוד קל להעלות אותו ביחס ל MySQL). הנושא הזה צפוי, אז חבל לכם על הניסיון. תשאירו את הדיון הזה כפי שהוא ניפתח - PHP vs. ASP. המלצה שלי לכל מי שמגיב הלאה - אל תגיבו "ASP" או "PHP", ואל תגידו "זה נפוץ" או "שפה קלה". תנו תגובה רצינית שתתרום להמשך הדיון, כי אחרת זה דיון מבוזבז. ציטוט:
ציטוט:
![]() בנוגע למקצועיות של חברתנו $M - תזכיר לי מתי הווינדווס שלך נפל פעם אחרונה... להזכיר לך מתי הלינוקס? לא יודע מה איתך, אבל לי לא זכורות נפילות (ולא, אני לא משתמש כבד). המקצועיות של $M מתחילה ומסתכמת בדבר אחר - לקחת כסף. על זה יהיה לי קצת קשה "לריב" איתך כיוון שבתחום הזה הם באמת סופר מקצועיים. למי שעדיין לא הבין - הדיעה האישית שלי היא כמובן PHP. נימוק? כנסו למניואל ותבינו. בהצלחה, דקל |
|||
![]() |
# 7 |
חבר בקהילה
|
בוא'נה רצות פה הרבה שטויות בפורום...
דבר ראשון זה לא שללינוקס אין רישיון להתקין ASP , בגלל שהיא מתחרה של מיקרוסופט אלא פשוט מיקרוסופט לא פיתחו "קומפיילר" או "מריץ סקריפטים" איך שתרצו , ללינוקס.
ישנם פתרונות אחרים , המאפשרים הרצה של ASP על לינוקס , אבל הם יקרים מאוד (של חברת SUN). לגבי התיכנות עצמו. עצם היותה PHP קוד פתוח אפשר לראות בה שינויים כל הזמן. יש בה תמיכה ב-WRAPPERS , שמקלים על השימוש בסוקטים , היום כל אחד יכול ב-PHP להתחבר לשרתי FTP, להוריד קבצים מ-HTTP , ואפילו לקרוא ולכתוב קובץ שמכווץ ב-GZIP , בלי לדעת מה הדברים האלו בכלל אומרים. יש לה הכללות נוספות , למשל קלות יצירת מערכים בכלל ומערכים אסוציאטייבים בפרט , הקלות לבצע מיונים , חיפושים , פילטרים , וכדומה על מערכים , בלי ליצור קוד מחדש , שבוודאי יהיה יעיל פחות , במיוחד כי כל פעולה בו צריכה להיות מתורגמת קודם לפעולות בסיסיות ב-C , ואז לרוץ. עצם היותה קוד פתוח גם איפשר לאנשים לבנות מודולים משלהם במהלך השנים , ככה שנוצר מצב שרוב הפעולות המסובכות או היומיומיות כבר נבנו ע"י מישהו איפשהו, ואפשר להשתמש בהם בקלות. היא ניתנת להפעלה על כמעט כל פלטפורמה , וניתן לשנות את הקוד מקור שלה כדי להתאים דברים שלא ניתן בדרך אחרת. בנוסף , ה-SYNTAX שלה הוא C-Like ולכן קל מאוד למתכנתים בשפות דומות (C++, JAVA, JS...) לעבור לPHP. קיצר- שפת על! יש לה גם דוקומנטציה רחבה מאוד באינטרנט. לעומת זאת, ASP - איטית הרבה יותר. אתה נדרש כמתכנת להכיר וללמוד אלגוריתמים וליצור אותם מחדש כל פעם (GZIP , לווינשטיין , אפילו מיון מערך - במידה ונדרשת פעולה יותר מתקדמת כמו מיון מערך דו מימדי או משהו). אתה מחויב להשתמש בווינדוס, שלמתכנתים צעירים אין מספיק כסף כדי לרכוש אחסון בשרת שכזה (לרוב) (למרות שכסף זאת לא סיבה מספיק טובה) , אתה מחויב לבאגים של ווינדוס , לפריצות שלו. (ה-ו עם נקודה כזאת , כאילו לא הפריצה ברבים שלו , אלא התכונה שהוא פריץ) . אין לך דיווח שגיאות מתקדם כמו ב-PHP, אפשר להשתגע שבועיים רק מלהבין מה בכלל הבעיה... אני חושב (ושוב, אני חוושב, לא בטוח, יכול להיות שזה קיים) שאין Pre-Compiling של קבצים, כלומר , ב-PHP אפשר להוסיף כל מיני Accelerators למינהם שמקמפלים את הקובץ כפי שעושה המנוע של PHP , ושומרים אותו מקומפל במקום כלשהו במערכת כך שבקריאה הבאה אל הקובץ , במידה והוא לא שונה ניתן לקחת את הקובץ משם ולחסוך כמות נכבדה של זכרון וכוח עיבוד, אני יודע שקיים משהו דומה ל-ASP , אבל צריך להגיד לו ידנית לבצע את זה עבור כל קובץ , וברגע שמשנים את הקובץ צריך להגיד לו לעשות את התהליך בשנית , בעוד שב-PHP זה דינמי לחלוטין, זה לא מפריע למתכנת כלל. כמו כן , ל-PHP כל הקלאסים שאפשר להוריד מהאינטרנט הן חינמיות לחלוטין , בעוד שב-ASP כולן כולן בתשלום (ולרוב צריך לבקש מבעל השרת להתקין אותם , ולפעמים זה לא אפשרי) קיצר עזבו שטויות PHP שולטת. |
![]() |
# 8 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
וואלה, בנוייה עדיין ברובה עם כלים של CGI. YNET, עם ASP.NET נענע, חלק בASP, וחלק מהמערכת הפנימית בASP.NET. לדעתי מטופש לעשות השוואה בין PHP (רמה מאד נמוכה, שפה בעלת יכולות נמוכות) לבין ASP (הרבה יותר טוב מPHP, אבל בכל זאת...הגיעה הזמן להתקדם). אם כבר, השוואה בין PHP ל ASP.NET, אבל זה סתם בזבוז של זמן, כי כבר ברור מה יותר טוב ![]() |
|
![]() |
# 9 | |
משתמש בעל גישה מוגבלת
|
ציטוט:
לדעתי PHP היא יותר איכותית ולא ASP.NET כי תאמת לוקחת את כולם וגם PHP הקודים שלה יותר קלים לשימוש... |
|
![]() |
# 10 |
A Al Alm Almo Almog!
תודה על תרומתך! |
למי שאמר שוואלה על לינוקס סתכל על הכתובת:
http://clicks.walla.co.il/clicks_specials.asp?n=SpecialsKadam2004&b=narnia.hp&u=http://go.walla.co.il/narnia ASP זה לינוקס? אם כן אז יכול להיות שהרבה טועים ואפשר להריץ ASP על לינוקס.(בציניוט). YNET: http://www.ynetcenter.co.il/banners/rdr.asp?banner=10&origin=900 זה של לוח YNET, אני אמצא מה שראיתי פעם בYNET ויביא ליראות. ולמי שאמר שהקודים ש PHP יותר קלים זה תלוי. לי למשל ASP הרבה יותר קלה מPHP. |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|