|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 21 |
חבר מתקדם
|
שמע אני לא הייתי תובע אותו...הייתי פשוט פונה אליו ומראה לו את הזכויות שלי ורק אז אם הוא לא מסכים אתה יכול לפנות לhttp://www.minimom.co.il הם יעזרו לך נגד מהעסיק שלך
השאלה היא אם אתה בכלל רוצה להשאר לעבוד באותו מקום כי יש סיכוי גבוה שיעיפו אותך אם אפילו תתלונן. בפירוש הבנאדם עבר על כמה חוקים גם עם המשכורת וגם עם הקפה וכו' ודרך אגב אני לא חושב שזה שאתה חתמת מוריד לך את הזכויות...פשוט אסור לו להחתים אותך על שכר כזה נראה לי *אני לא עו"ד ואל תקח את מה שאמרתי כייעוץ מוסמך |
![]() |
![]() |
# 22 |
חבר מתקדם
|
תראה בגדול ככה זה בכל המסעדות הם עושים כסף שחור...
אחי הגדול עובד במסעדה בהרצליה פיתוח, והוא מרוויח 35 ש"ח לשעה, אבל מה הוא מקבל את המשכורת מהטיפים, למשל הוא עושה טיפ של 20 ש"ח כל שעה אז המעסיק משלים לו ל 35 ש"ח למרות שזה אסור! אבל סתם להתחיל להכנס לוויכוחים מיותרים... ואגב שנה שעברה הייתי במין הרצאה ואמרו שם שלמעסיק מותר לקחת טיפים... ואסור לו לתבוע אותך ב10 אגורות אפילו!!! גם אם הפלת מגש עם מלא צלחות... אני למשל עבדתי שנה שעברה במין חברת הייטק למערכות סיפון, ואני הייתי מכין קבלים ומיקרופונים, ואז זו הייתה תקופה ממש לחוצה כי כל החומר יובא מהצפון ואז היה מלחמה שם אז עד שהיינו מקבלים את הסחורה... בקיצור ואני עשיתי איזה טעות האומנם שחצי מהטעות היא לא שלי אבל חתיכת טעות ולא מדובר ב 50 ש"ח מדובר פי כמה יותר... וזה עוד הייתה תקופה שעד שהיינו מקבלים את הסחורה זה היה לוקח ים זמן ובדיקות עד שזה מגיע מהצפון להרצליה... ושקל לא לקחו ממני! ההפך הם עודדו אותי ונתנו לי הרגשת ביטחון! תראה בקשר לטיפים שלך אם אתה מגיע איתם לשכר מינימום ומעבר עזוב אל תכנס לזה אפילו אבל לגבי זה שהוא תבע אותך כנס בו... |
![]() |
![]() |
# 23 |
חבר בקהילה
|
תתבע אותו, אתה יכול לעשות מזה הרבה מאד כסף.
מאד הרבה. אבל זה במידה ויש לך ראיות, רישום שעות עבודה, ואם ויש אנשים שיחזקו את המילה שלך זה יעזור.
# 24 |
הוסטסניון
|
אתה יכול לתבוע אותו על כל ניצול וגם אם אמרת בסדר.
מה שתיארת באמת שערוריה, לגבי תביעה אני לא חושב. אבל דווקא השנה משרד החינוך נכנסו חזק בקטע של בני נוער ועבודות לחופש וניצול... אז ככה שיש למי לפנות.
# 25 |
קידום ושיווק אתרים
תודה על תרומתך איש! (: |
בעבר עבדתי גם במלצרות עבדתי כפיקולו אבל המלצרים עבדו ע"פ טיפים, אם הם עבדו 10 שעות והרוויחו בטיפים 180 שקל אז המעביד הוסיף להם 20 שקל כלומר הם בעיקרון עבדו ע"פ 20 שקל לשעה אבל אם הם מרוויחים יותר מ200 הכל עובר אליהם.
|
![]() |
![]() |
# 26 |
חסום
|
עם מחיר כזה לא הייתי חושב בכלל לעבוד אצלו..
|
![]() |
![]() |
# 27 |
אחראי פורום Off-Topic
|
אבל זה שכר לשעה לא כולל טיפים.
אני מכיר מקומות שבהם לא משלמים בכלל (!) למלצרים, הם מקבלים רק טיפים. אבל בדרך כלל זה יוצא משתלם.
# 28 |
חבר בקהילה
|
טבע את אמשלו חתיכת חלאה שונא אנשים כמוהו
אני בן 15 וחצי היתי צריך לקבל 15 שקל לשעה ובסוף קיבלתי 20
![]() |
# 29 |
מ מנ מנה מנהל בהוסטס
עסק רשום [ ? ] |
אז ככה גם אם הוא אמר לך שהשכר הוא 11 ש"ח לשעה זה לא חוקי
בשישי מגיע לך 150% וטיפים הולכים אלייך ולא אליו... ככה שהוא לא יכול להחשיב אותם כחלק מהשכר. בנוגע לאייסקפה אסור לו לגבות ממך קנס... הבנאדם פשוט עובר על החוק יש כל מיני אתרים שאתה כותב בהם תלונה יע מעסיק והם עוזרים לך עם התלונה שלך. קודם כל תלך לבנאדם תגיד לו שהוא עובר על החוק תעמוד על הזכויות שלך במקרה הכי גרוע הפסדת עבודה של 11 ש"ח לשעה + את מה שמגיע לך אתה תקבל ואם לא שווה להתייעץ עם הקו לעובד הם ידעו מה כדאי לעשות.
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|