|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 21 | |
אקס מנהל
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 22 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
רוצים לשמור על המצוות? סבבה. אבל אני לא מבין למה צריך "להפריע" לכאלה שלא שמים על זה? כופים את דעת המיעוט על הרוב. |
|
![]() |
![]() |
# 23 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
ובמה שאתה אומר אתה יודע מה זה מזכיר לי? אומנם זו הקצנה אבל אותו משוואה. גם היהודים בתקופת מלחמת העולם השנייה היו צריכים להתפלל ולשמור מצוות בסתר בשו שו... זה לא בסדר ולא ראוי ולא הוגן נכון? בדיוק אותו הדבר בעניין מכירת חמץ. ואתה לא צריך ללכת לחפש איפה כן כשרים,כי פשוט תיהיה הודעה על כך,ואני בטוח שאתה תדע באיזה מכולת כן ימכרו ולא ימכרו כבר מראש... ואגב אותו הדבר בעניין המסעדות,יש מסעדות שמוכרות אוכל לא כשר כמו חזיר וכ'ו,אני בטוח שבעניין המסעדות אתה לא צריך כ"כ לחפש מסעדה כשרה כי אתה יודע בדיוק איפה יש מסעדות כשרות... זה הדבר האחרון שצריך לחשוש ממנו! Last edited by ozsason; 05-04-08 at 13:46.. |
|
![]() |
![]() |
# 24 |
חבר מתקדם
|
בעד,כל הכבוד!! איראן זה לא פה..!
# 25 |
חבר בקהילה
|
הה?
לא מנצלים ולא בטיח. אתה חילוני? מכבד את זה. תכבד גם את הדתיים. לדעתי בהחלט לא אמור להיות איסור לא למכור חמץ בפסח, אבל כמה אנשים פה רשמו לא להדגיש את זה. לדעתי צריך להדגיש את זה, כי אם הייתי מגלה שאכלתי בטעות חמץ בפסח לא הייתי סולח לעצמי. |
![]() |
![]() |
# 26 | |
אקס מנהל
|
ציטוט:
למה אלה שכן מוכרים צריכים להדגיש? שאלה שלא מוכרים ידגישו שהן חנויות כשרות, כמו שמדגישים במוצרים כשרים, אין סיבה שלא יציגו גם בשלט של החנות. |
|
![]() |
![]() |
# 27 |
חבר על
|
פשוט גועל נפש מה שהולך פה,
אתם ממש אנשים חלשים אם אתם באמת לא יכולים לשרוד שבוע בלי "חמץ". אני לא בן אדם דתי, אבל לפעמים צריך לכבד אנשים שזה מפריע להם, זה פשוט מגעיל אותי שכל אחד כאן חושב על עצמו, גועל נפש פשוט. רוצים חמץ? תקנו לפני ותאכלו בבית. אל תהיו לי גאים ותלכו עם פיתה ברחוב. הדתיים לא יהרגו את מי שיאכל חמץ! בממשלה יש מספיק גורמים חכמים והרבה יותר מיזה, והמדינה הזו קצת יותר מידי מפותחת בשביל שהיא תהפוך למדינה דתית, אז צאו מהסרט של: "הדתיים משתלטים על המדינה!!!!!!". קצת כבוד, קצת. |
![]() |
![]() |
# 28 | |
אקס מנהל
|
ציטוט:
לא רוצה לקנות חמץ לפני החג, אני רוצה לקנות גם בזמן החג, אני לא מפריע לך לאכול מצה בפסח, נכון? אז אתה אל תפריע לי לאכול את מה שאני רוצה. אתה לא יכול לכפות דת על אנשים. |
|
![]() |
![]() |
# 29 |
הוסטסניון
|
אם לומר את האמת אני לא בעד זה..
אני גם אסביר.. אם אתם מדברים רק בנוגע לחוק של המצות אז "מילא" אבל העיניין שזה מתחיל מזה, חבל שתופסים על דברים כאלה טרמפים ועושים עוד דברים. כיום אתם יודעים שלמרות חוק שאוסר על מכירת מוצרים לא כשרים בשטח עירוני מוכרים מוצרים לא כשרים, יש מסעדות לא כשרות והחיים ממשיכים כרגיל.. זה גורם להרבה בעיות ויש על זה הרבה וויכוחים. אני אישית יודע שבתור ילד קטן שאמא הייתה מביאה לי כסף לקנות גלידה\ממתק או סתם ללכת לקנות לחם וחלב והיה בא לי על הדרך משהו קטן על הדרך, לא הייתי מסתכל על כשרות כי בתור ילד קטן היה לי מובן מאליו שהדברים יהיו כשרים (כשאני כותב "קטן" אני מתכוון לפני כמה שנים טובות). אל תסתכלו ספציפית עליי תסתכלו בעין רחבה ותראו שכיום יש הרבה ילדים קטנים שההורים נותנים להם כסף לקנות מוצרים שונים ואני בטוח שהם לא רוצים שיקנו משהו לא כשר, חבל שלילד קטן אין מודעות כלפי הדברים האלה.. ואתם יודעים מה יותר חבל?.. שכיום יש הרבה מאוד חנויות ומסעדות שמוכרות מוצרים לא כשרים. אז אם כבר דיברנו על חוק המצות אז הינה ראיתם שהוא לא היחיד ש"מפרים". אגב אני גם דוגל ב"איש איש באמונתו יחייה", אבל אני גם דוגל ב.. "רוצים מוצרים\מאכלים לא כשרים? אין בעיה.. רק תצניעו את זה" וב"רוצים לאכול חמץ? אין שום בעיה רק לא בפרהסיה בבקשה" (וכן אצלי מסעדות ופיצוציות\חנויות למיניהן כן נחשב פרהסיה) כי בכל זאת... אנחנו מדינה שנועדה ליהודים.. שיהיה לכולם שבוע טוב ![]() ומי שהבין אותי לא נכון.. אז שוב.. אין לי בעיה עם דעות שונות ועם אמונות שונות.. |
![]() |
![]() |
# 30 | ||
חבר מתקדם
|
ציטוט:
זו תגובה מגעילה שאני חושב שאין לה מקום במדינה דמוקרטית! כמו שאני לא נכנס לצלחת ולמנהגים של העם הדתי ככה שהם לא יכנסו לעולם שלי ויתערבו לי... ציטוט:
איזה פשע חטטי שאני צריך להתבייש בזה ובסתר לעשות זאת?! ושוב אני מגיע לאלף אלפי הבדלות לתקופת השואה,גם שם יהודים היו צריכים להתפלל לחגוג את החגים בסתר,לא בפרהסיה בשו שו שאף אחד לא ידע. עכשיו אני בטוח ששמעתם על זה פעם ראשונה כולכם הייתם מלאי זעם,מנה קורה פה כאילו למה זה צריך לעניין אותם מה יהודים עושים? כל עוד הם לא מכריחים אותם לעשות זאת זה לא צריך לעניין אותם,לא ככה? ומי שיגיד אחרת אז אני אחשוב שהוא שקרן! עכשיו אני שואל למה פה אנשים שלא שומרים צריכים בשו שו להתחבא והכל לעשות בסתר?? עכשיו אם תגידו בגלל שזו מדינת היהודים וליהודים יש תורה ויש מנהגים וחגים שצריך לכבד אותם,אני אענה גרמניה לא הייתה שייכת ליהודים,שם הגזע הארי שלט אז גם שם היהודים היו צריכים להתחבא והכל לעשות בשו שו,תסכימו איתי? התשובה היא לא. אז אני בטוח שאתם דיי סותרים את עצמכם. ועוד דבר לי ולעוד הרבה חילוניים זה לא מפריע למשל ש"טנק המשיח" עובר עם כל הרעש הזה ברחובות שהם חילוניים לגמרי,אז אותו הדבר כמו שלציבור החילוני זה לא מפריע ככה גם לציבור החרדי זה לא צריך להפריע,כל עוד אני לא דוחף להם לפה חמץ זה לא צריך להוזיז להם. |
||
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|