הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 02-05-08, 16:43   # 1
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Vitalist צפה בהודעה
יש לך מושג מתי בכלל היה ישו שאתה אומר לפני ישו?
זה היה לפני 2000 שנה לא דברו בכלל על מושגים של אנטישמיות , שנאת דתות (אולי דברו אבל זה היה משהו אחר לגמרי בימים ההם).
חחחחח
מעשי שנאה נגד יהודים מתועדים אחורה עד 2,000 לפני שתכננו את ישו.
תגיד, בן כמה אתה?
  Reply With Quote
ישן 02-05-08, 18:04   # 2
Vitalist
חבר וותיק

Vitalist's Avatar

מיני פרופיל

Vitalist לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי עמרי שוסטר צפה בהודעה
מעשי שנאה נגד יהודים מתועדים אחורה עד 2,000 לפני שתכננו את ישו.
תגיד, בן כמה אתה?
איזה שטות.
מעשי שנאה נגד יהודים מתועדים עד 2,000 שנה לפני שתכננו את ישו.
מה אתה משווה את מעשי השנאה של פעם להיום.
אז "שנאה" דתית הייתה קיימת אבל במובן אחר לגמרי ושנאה שממש לא קשורה למה שקורה היום.
אז בכלל היו מסיטים אנשים כדי לצאת למלחמה בטענה לנצח את המאמינים . אפשר לקרוא לזה שנאה לפי "דת" אבל זה היה בערך מכוון נגד כלום. וזה היה די סטנדרטי וברור בתקופה ההיא.
איפלו בני ישראל עשו לא מעט מעשי שנאה ורצח. כמו למשל הפסוק הזה שחובה לרצוח עמלקים (רק בגלל שהם עמלקים, ולאבל שלהם היה איזה סכסוך עם בני ישראל).

ובכלל מעשי שנאה אפשר למצוא בכל מקום נגד כל אחד ומצד כל אחד ובגדול זה בכלל לא קשור....

ואני בן 17.
  Reply With Quote
ישן 02-05-08, 18:06   # 3
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
איזה שטות.
מעשי שנאה נגד יהודים מתועדים עד 2,000 שנה לפני שתכננו את ישו.
מה אתה משווה את מעשי השנאה של פעם להיום.
אז "שנאה" דתית הייתה קיימת אבל במובן אחר לגמרי ושנאה שממש לא קשורה למה שקורה היום.
אז בכלל היו מסיטים אנשים כדי לצאת למלחמה בטענה לנצח את המאמינים . אפשר לקרוא לזה שנאה לפי "דת" אבל זה היה בערך מכוון נגד כלום. וזה היה די סטנדרטי וברור בתקופה ההיא.
איפלו בני ישראל עשו לא מעט מעשי שנאה ורצח. כמו למשל הפסוק הזה שחובה לרצוח עמלקים (רק בגלל שהם עמלקים, ולאבל שלהם היה איזה סכסוך עם בני ישראל).

ובכלל מעשי שנאה אפשר למצוא בכל מקום נגד כל אחד ומצד כל אחד ובגדול זה בכלל לא קשור....

ואני בן 17.
אין טיפת היגיון במה שהרגע כתבת.
  Reply With Quote
ישן 02-05-08, 17:17   # 4
Dima
אקס מנהל

מיני פרופיל

Dima לא מחובר  

השנאה ליהודים החלה עוד מאז הסיפור של יעקב ועשיו מהתנ"ך ומה הסיבה? קנאה.
עד היום חלק גדול מהאנטישמים ממציאים להם סיפורים שהיהודים משלתטים על העולם ולכאורה מתוך קנאה הם רוצים לחסל אותנו.

לא שמעתי הרבה על הסיינטולוגיה אבל שמעתי בחדשות כתבה עליהם שאמרו שהיא כת לכל דבר וצריך לעצור אותם.

מה שכן, עמרי אני חייב לא להסכים איתך בדבר אחד, תהיה בטוח שאנשים (במיוחד היהודים) נזהרים שבעתיים לפני שהם מתחילים להכפיש אמונה\דת\כת מסויימת ולכן אני נוטה להאמין לפותח האשכול.
  Reply With Quote
ישן 02-05-08, 17:39   # 5
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Dima צפה בהודעה
השנאה ליהודים החלה עוד מאז הסיפור של יעקב ועשיו מהתנ"ך ומה הסיבה? קנאה.
עד היום חלק גדול מהאנטישמים ממציאים להם סיפורים שהיהודים משלתטים על העולם ולכאורה מתוך קנאה הם רוצים לחסל אותנו.

לא שמעתי הרבה על הסיינטולוגיה אבל שמעתי בחדשות כתבה עליהם שאמרו שהיא כת לכל דבר וצריך לעצור אותם.

מה שכן, עמרי אני חייב לא להסכים איתך בדבר אחד, תהיה בטוח שאנשים (במיוחד היהודים) נזהרים שבעתיים לפני שהם מתחילים להכפיש אמונה\דת\כת מסויימת ולכן אני נוטה להאמין לפותח האשכול.
זה לא עניין של אמונה, אלא עובדות. אין שום הוכחה שתומכת במה שטוענים.
אם פותח האשכול חוה על בשרו, אני מיעץ לו לפנות למשטרה, אבל אם לא... שיזהר בהסתה שלו.

עוד עובדה היא שלמרות ואנחנו יהודים, אנשים מסיתים נגד הלא ידוע ויהודים אחרים שלא יודעים ולו דבר מאמינים להכל.
  Reply With Quote
ישן 02-05-08, 17:30   # 6
mayden
Авторитет

מיני פרופיל

mayden לא מחובר  

דימה, כן זו הסיבה לאנטישמיות - הקנאה. אוי נו באמת, חשבתי שהתבגרת כבר.

הכי קל לצאת בתירוצים "אנחנו מיוחדים" , "כולם שונאים אותנו כי הם מקנאים בנו.."

אגב, זה מזכיר לי את הסיפור הזה עם הילד הקטן שכל הזמן חטף מכות, ספג קללות מחבריו.. ואז הוא שאל את הוריו "אמא אמא, למה שונאים אותי?".. "בני, זה בגלל שמקנאים בך!".

בקשר לדת\כת, לא שמעתי עליה בכלל.. אבל ככה בינינו, אתה יודע כמה כתות יש? מה, על כל אחד אתה תתחיל לעשות מחאה? :\

ציטוט:
" זוכרים בשביל ללמוד, יודעים בשביל ללמד, מבינים בשביל לתכנת.."
  Reply With Quote
ישן 02-05-08, 18:09   # 7
Vitalist
חבר וותיק

Vitalist's Avatar

מיני פרופיל

Vitalist לא מחובר  

זה בדיוק מה שאני חושב על מה שאתה כתבת.
אבל אני חושב שכדאי שנעזוב את זה בצד כי כלום לא יצא מזה ואנחנו סתם הורסים את הנושא....
  Reply With Quote
ישן 02-05-08, 18:11   # 8
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
זה בדיוק מה שאני חושב על מה שאתה כתבת.
אבל אני חושב שכדאי שנעזוב את זה בצד כי כלום לא יצא מזה ואנחנו סתם הורסים את הנושא....
שאלה - אם אדם שאינו יהודי בא ושורף בית כנסת בגלל ומדובר במקום בעל חשיבות דתית ליהודים, זה מעשה אנטישמי במובן המודרני?
  Reply With Quote
ישן 02-05-08, 18:18   # 9
ahoy
חבר בקהילה

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל ahoy

ahoy לא מחובר  

Lightbulb בוא נסדר את הדברים ....

בתור מי שפרסם את האשכול -

במקרה דנן עמותה = כת = דת וזאת משום שהעמותה היא כיסוי לכת שמשמשת כיסוי לדת ... זה הכול. זו לא התבטאות אנטי דתית ואפילו לא אנטי כתית ובוודאי שלא אנטי עמותתית. רצוי לקרוא דברים בהקשרם ולא אחרת. בפרט שציינתי כי אני מתייחס ל-"... דיוורים מגוף בשם העמותה לשגשוג ובטחון במזרח התיכון שהנה למעשה התחזות של כת הסיינטולוגיה שהיא למעשה דת רשמית" (ציטוט של עצמי).

בכוונה לא הצמדתי את המיילים שאני מקבל מהם כי זה יהווה רק קידום למסרים שלהם אבל כולם שמורים אצלי וכוללים טקסטים של שטיפת מוח, הונאה והנעה לפעולה (תרומה למספרי חשבון בנק נקובים במייל עצמו), דיווחים אודות פעילויות בגני ילדים ומוסדות ציבור וכו' (הכול במיילים שלהם עצמם, כך שאיני נדרש להוכיח דבר) ... רק שאז אפשר להבחין בשורה זעירה בטקסט אפור כמעט לא קריא בתחתית המייל שאומרת:
© 2008 The Association for Prosperity and Security in the Middle East. All Rights Reserved.. THE WAY TO HAPPINESS and the "Road & Sun" design are trademarks and service marks owned by L. Ron Hubbard Library in the USA and in other countries (trademark registrations issued and other registrations pending) and are used with permission.

ושימו לב שהמילה סיינטולוגיה לא מוצגת בשום מקום, אלא רק בזכויות היוצרים של המחבר כי כאמור הכול מסתובב סביב כסף.

המאבק שלי הוא נגד סיפורי הכיסוי ההזויים הללו שמסתירים מאחורם את כת הסיינטולוגיה וראו דיווח ב-NFC שמציג כי הכינוי כת הוא לא רעיון שלי ורק אימצתי אותו והם עצמם מכנים עצמם דת כך שאת זה בטח איני צריך להוכיח.

סיכום לוגי = עמותה = כת = דת. נקודה.
  Reply With Quote
ישן 02-05-08, 18:24   # 10
עמרי שוסטר
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

עמרי שוסטר לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי ahoy צפה בהודעה
בתור מי שפרסם את האשכול -

במקרה דנן עמותה = כת = דת וזאת משום שהעמותה היא כיסוי לכת שמשמשת כיסוי לדת ... זה הכול. זו לא התבטאות אנטי דתית ואפילו לא אנטי כתית ובוודאי שלא אנטי עמותתית. רצוי לקרוא דברים בהקשרם ולא אחרת. בפרט שציינתי כי אני מתייחס ל-"... דיוורים מגוף בשם העמותה לשגשוג ובטחון במזרח התיכון שהנה למעשה התחזות של כת הסיינטולוגיה שהיא למעשה דת רשמית" (ציטוט של עצמי).

בכוונה לא הצמדתי את המיילים שאני מקבל מהם כי זה יהווה רק קידום למסרים שלהם אבל כולם שמורים אצלי וכוללים טקסטים של שטיפת מוח, הונאה והנעה לפעולה (תרומה למספרי חשבון בנק נקובים במייל עצמו), דיווחים אודות פעילויות בגני ילדים ומוסדות ציבור וכו' (הכול במיילים שלהם עצמם, כך שאיני נדרש להוכיח דבר) ... רק שאז אפשר להבחין בשורה זעירה בטקסט אפור כמעט לא קריא בתחתית המייל שאומרת:
© 2008 The Association for Prosperity and Security in the Middle East. All Rights Reserved.. THE WAY TO HAPPINESS and the "Road & Sun" design are trademarks and service marks owned by L. Ron Hubbard Library in the USA and in other countries (trademark registrations issued and other registrations pending) and are used with permission.

ושימו לב שהמילה סיינטולוגיה לא מוצגת בשום מקום, אלא רק בזכויות היוצרים של המחבר כי כאמור הכול מסתובב סביב כסף.

המאבק שלי הוא נגד סיפורי הכיסוי ההזויים הללו שמסתירים מאחורם את כת הסיינטולוגיה וראו דיווח ב-NFC שמציג כי הכינוי כת הוא לא רעיון שלי ורק אימצתי אותו והם עצמם מכנים עצמם דת כך שאת זה בטח איני צריך להוכיח.

סיכום לוגי = עמותה = כת = דת. נקודה.
בתוך כל הסיכום שלך יוצא ש"דת = כת", ולא משנה איך תסביר את זה, הצורה שאתה מציג את העניין אומרת במפורש שדת היא כת. במקום להסביר, פשוט תקן את העניין.

כת היא לא כת כי אתר מכנה אותה כת. כת היא כת כשהיא עומדת בכל התנאים (מאפיינים) של כת. סינטולוגיה לא יותר כת מיהדות ונצרות.
אולי באמת הם מעדיפים להפיץ את הידע בלי לציין את המילה סינטולוגיה, אבל אתה באמת יכול להאשים אותם? תראה איך מציגים אותם.
אולי מעדיפים שאנשים קודם יפתחו לרעיון ומשם ימשיכו. חשבת על זה?
בינתיים לא ראיתי שום הוכחה לשטיפת מוח, נצלנות, גזילה או עבירה על החוק.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום