|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 31 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
חופשי.. רק דבר אחד מפריע לי.. שחנויות ופיצוציות מוכרות דברי חמץ בלי שום אזהרה.. וכן מפריע לי אם מישהו הולך עם איזה פיתה\לאפה שווארמה ואוכל לי מול העיניים.. זה כמו שביום כיפור תיסע בכבישים או כמו שביום כיפור תאכל מחוץ לבית מול אנשים.. עובד על אותו עיקרון.. ואל תשווה את המדינה שלנו לשואה, המדינה שלנו לא אומרת לאנשים מה לאכול.. היא רק אומרת מה לא למכור(חבל שהיא גם לא מישמת את זה) ושים לב שהיא אומרת מה לא למכור היא גם אומרת איפה כן אפשר למכור את אותם דברים. אז מספיק עם השטויות האלה.. לכל דבר בעיקרון יש פיתרון והמון אופציות.. פשוט אנשים יעדיפו לעשות דווקא זה דיי ברור.. בכל מקרה מקווה שהבנת את הרעיון. לילה טוב. |
|
![]() |
![]() |
# 32 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
ועוד דבר אתה אומר שזה יפריע לך אם למשל אני אוכל פיתה בחוץ ואתה תראה,וואלה ומה זה אמור להפריע לי? זה ממש מצחיק,אני באופן אישי (למרות שאני דווקא לא אוכל חמץ בפסח,ושומר ביום כיפור) אם ירצה לאכול בחוץ בסבבה שלי אני אוכל,ולא לא כל האנשים יעשו דווקא וילכו לאכול לי בחוץ פיתה כדי ל"גרות" אנשים שכן שומרים,דיי אנשים לא עד כדי כך ילדותיים. זה כמו שאני יגיד שוואלה מפריע לי שאנשים מסתובבים לי עם מכוניות פורש,מה גם אני רוצה,מה הם עושים לי דווקא שהם עוברים עם המכונית מול העיניים שלי? דיי אנשים צאו מהסרט מי ששומר שיבושם לו,אבל מי שלא צריך לכבד אותו,גם אם הוא אוכל בחוץ משהו לא כשר צריך לכבד אותו,זו גם המדינה שלו הוא גם משלם מיסים ותורם למדינה. וחוץ מזה היום עם הקמח מצה מייצרים לך פיתות ולחמים שיהיה לך כבר קשה להבדיל עם זה פיתה מקמח רגיל או מקמחי מצה... |
|
![]() |
![]() |
# 33 |
חבר בקהילה
|
Tיזה דבר זה מה זה זה.
צריך לעשות עליהים שביתה לא לקנות מהם כלום. לפחות את חג פסח שישמרו כמו שצריך. |
![]() |
![]() |
# 34 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
תקראו לי פרימיטיבי,תקראו לי משוגע,אבל לדעתי במדינת ישראל שהכריזה על עצמה כמדינה יהודית
עליה להצמד לעקרונות היהדות במיוחד לבולטים שבינהם,איסור חמץ בפסח בל יראה ובל -ימצא-, זאת היא דעתי בנושא,אין כאן עניין של דמוקרטיה הכל תאכלס ולעניין,האנשים שסובלים מקמח מצה ,יסתדרו טוב מאוד הם יקנו לחם ויקפיאו יומיים מראש... |
![]() |
![]() |
# 35 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
מדינת ישראל גם הוכרזה כדמוקרטית ידידי,בלי שהיינו דמוקרטיה לא הייתה לנו מדינה,ואסור לשכוח זאת! דמוקרטיה זה גם לאפשר מכירת חמץ וקבלת השונה ללא הבדל דת,גזע ומין. במקרים מסויימים יש להפריד בין הדת ולדמוקרטיה,וזה מקרה שצריך להפריד,כי זה פוגע בחופש הדת של דתות אחרות\מאמינים או לא מאמינים אחרים! זה לא שהולכים לשחוט חזיר בבית כנסת וגם לאכול את החזיר בבית כנסת,הוכלים בסה"כ למכור חמץ בחנויות שהבעלים החליטו לנכון למכור,זכותם של הבעלים המקום שייך להם הםא הבוסים והם הקובעים! דתיים ושומרים פשוט מה יעשו??! יכנסו לאותו חנות דווקא? לא לא ולא,פשוט יראו לא כשר יעשו אחורה פנה קדימה צעד. כמו מקדונלדס שזה לא כשר דתיים יכנסו? לא פשוט מאוד! דיי לכפייה הדתית,שכל אחד יעשה מה שבראש שלו! |
|
![]() |
![]() |
# 36 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
מצטער אבל זאת מדינה יהודית וכן יהיה הפליות על דתות אחרות,מבחינתי?
אם אתה לא יהודי,אתה לא אזרח בישראל, גירוש לגויים! |
![]() |
![]() |
# 37 |
חבר בקהילה
|
שמעתי כאן דברים פשוט "מזעזעים"
מה זה? ("לא מחייב אותי לאכול כשר?") משהו כזה מישהו אמר כאן יש לי כמה שאלות אלייך 1) אתה קורא לעצמך יהודי? 2) למה עברנו מילון מלחמות בשביל שלעט לעט נהיה כמו הנאצים. אנחנו עברנו מלחמות בתור יהודים ולא בתור ישראלים אני חושב שבנאדם אמור להיות קשור יותר לאמונה שלו ורק אחר כך למדינתו אני לא זוכר איפה שמעתי את זה אבל שאלו מישהו מהו? ישראלי או יהודי קודם.. אני חושב שאתם יכולים לנחש על כמה אנשים פו מה הם היו בוחרים. לדעתיי יהודי ששומר מסורת צריך לשמור ולא לאכול חמץ. ובו רגע נדבר על זה? מה קרה קשה להחזיק 3 שבועות בלי לחם מה קרה? השם ישמור אותכם. עד כדי קח קשה יש כל כך הרבה דברים לאכול בעולם הזה אני ממש לא מבין כאן אנשים אני ממש לא הולך להיתויכח אם אנשים כאן זאת פשוט תגובתי ותקבלו אותה אך שהיא. פסח שמח! (לחלק ממכם.) |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|