הרשם | שאלות ותשובות | רשימת חברים | לוח שנה | הודעות מהיום | חיפוש |
|
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
08-04-07, 20:28 | # 1 |
חבר מתקדם
|
[מדריך] PHP - למתחיל בOOP. חלק א' וב'.
החלטתי לכתוב סדרת מדריכים בתכנות מונחה אובייקטים בשפת PHP על מנת לקדם מתחילים בשפה ולעזור להם להתפתח.
[*] המדריך נכתב על ידי אמיר פרידמן. אין להעתיק או לפרסם מדריך זה בשום מקום ללא אישור ממני באימייל: INvisioN.net@gmail.com. המדריך נכתב בלשון זכר אך מיועד גם למתוקות שקוראות מדריך זה =] חלק א'. - מה זה תכנות מונחה-אובייקטים? כאשר אתה עובד עם תכנות מונחה-אובייקטים, אתה בעצם בונה "מזוודה" שבתוכה את ה"אורז" נתונים ופונקציות יחדיו כאובייקטים. בעזרת שיטת עבודה זו, אתם תוכלו לפצל את הקודים שלכם אפילו יותר. בעזרת תכנות מונחה-אובייקטים תוכלו לבנות "מזוודה" ( מעכשיו נקרא לזה - "מחלקה" ) שתנהל לכם כמעט כל חלק באתר. כמה דוגמאות למחלקות שימושיות ונפוצות:
לאחר שהבנו מה זה מחלקות, השאלה הבאה נשאלת... כיצד זה עובד? ובכן, כאן מתחיל חלק ב'. - עבודה עם תכנות מונחה-אובייקטים. ראשית אנחנו צריכים ליצור את המחלקה. מחלקה מגדירה את סוג האובייקט, לדוגמא אנחנו יכולים ליצור מחלקה בשם Cars על ידי שימוש במשפט - "class", מחלקה זה יכולה להכיל בתוכה כמה מאפיינים פנימיים ( משתני מחלקה ) על ידי שימוש במשפט - "var".
PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
במקרה שלנו אנחנו ניצור כמה פונקציות:
PHP קוד:
PHP קוד:
כעת, לאחר שסיימנו להגדיר את המחלקה אפשר ליצור אובייקטים של אותה מחלקה תוך כדי שימוש במשפט - "new". לדוגמא אנחנו יכולים ליצור אובייקט $BMW. את האובייקטים אנחנו מאכסנים במשתנים רגילים. בצורה הבאה אנחנו יוצרים את האובייקט: PHP קוד:
קודם כל חשוב להבהיר, שברגע שאנחנו פונים למאפיינים ומתודות מחוץ למחלקה אנחנו פונים אליהם בצורה שונה מאשר "$this->". אנחנו עושים את זה בעזרת משתנה האובייקט ( במקרה שלנו $BMW ). PHP קוד:
PHP קוד:
תחילה הגדרנו את המחלקה על ידי שימוש במשפט - "class" ופתחנו אותה באמצעות סוגריים מסולסלים: PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
PHP קוד:
מתי שיהיה לי שוב זמן פנוי ( יום שבת הבא כנראה ), אכתוב את החלקים הבאים =] בפעם הבא נלמד על בנאים, הגבלת גישה למתודות ומאפיינים. ובחלק האחרון נלמד על הורשה ( וכל מה שמסביבה ). מקווה שהמדריך הזה עזר לכם, ושתפיקו ממנו את המיטב שיש לו להציע. אשמח לענות על כל שאלה בהודעה פרטית או במסנג'ר: INvisioN.net@gmail.com, או באימייל ( בדיוק כמו המסן ). בהצלחה P:
Last edited by reXtea; 08-04-07 at 20:39.. |
08-04-07, 20:38 | # 2 |
תודה על תרומתך.
|
כל הכבוד על היוזמה!.
אשמח לקרוא עוד מדריכים שלך
08-04-07, 20:55 | # 3 |
הוסטסניון
|
ח"ח על היוזמה.
מזכיר לי את ההסברים של המורה המטורף שלי לג'אווה. חח
08-04-07, 20:59 | # 4 |
חבר וותיק
|
נראה לי שזה לפורום מדריכים לא?
תודה רבה על המדריך מדריך מצויין!!! עריכה: תוכל לפרט יותר על הדוגמה שלך למחלקה של מסד נתונים?איך אני יכול להשתמש בזה? Last edited by חיים; 08-04-07 at 21:49.. |
08-04-07, 21:03 | # 5 |
קידום ושיווק אתרים
תודה על תרומתך איש! (: |
|
08-04-07, 21:16 | # 6 | |
חבר מתקדם
|
תודה על התגובות חברים!
ציטוט:
זה בדיוק מחלקה מתאימה להורשה = ]
08-04-07, 21:43 | # 7 |
תודה על תרומתך.
|
נחמד +
חבל רק שזה לא OOP אמיתי וזה מתאים לגרסא 4 של PHP גרסא 5 תומכת ב OOP בצורה יותר טוב עם construct ו destruct והצהרות כגון public , private ,static,protected וכד'. מדריך על זה יכול להיות למשתמשים הרבה יותר מועיל בכל מקרה כל הכבוד על המאמץ
08-04-07, 21:49 | # 8 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
כי זה רק חלק א' של המדריך ציטוט מהמדריך - "וכאן מסתיים לו חלק ב' הסקסי! מתי שיהיה לי שוב זמן פנוי ( יום שבת הבא כנראה ), אכתוב את החלקים הבאים =] בפעם הבא נלמד על בנאים, הגבלת גישה למתודות ומאפיינים. ובחלק האחרון נלמד על הורשה ( וכל מה שמסביבה )." אם הייתי קורא הייתי רואה שזה רק חלק מהמדריך, ואת כל הדברים שציינת אני אלמד במדריך הבא..
09-04-07, 03:51 | # 9 |
משתמש - היכל התהילה
|
תודה רבה!!!
מדריך מצוייןןןן!! מוסבר כמו שצריך!! ומובן!! עזרתה מאוד..!! |
09-04-07, 08:04 | # 10 |
חבר וותיק
|
תודה רבה מדריך מעולה וקליט!
|
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
Tags |