07-10-05, 07:48 | # 1 |
מ.תיכנות
|
[מדריך] PHP - משתנים
משתנים - מהם? משתנים הם בעצם צורת איחסון נתונים, ניתן לאחסן עליהם כמעט כל דבר, והם יעילים מאוד, בעצם, אין כמעט דף PHP ללא משתנים. כל משתנה מסומן בסימן הדולר "$", וסוגרים אותו עם נק' פסיק ";". בשם המשתנה, אין להכניס רווחים, מותר להשתמש במספרים, ואותיות, המשתנה יכול להכיל את התו "_" במקום רווח. דוגמא למשתנה: PHP קוד:
כאן בעצם איחסנתי את המשפט "my first var :]" אבל לא הדפסתי אותו, על מנת להדפיס משתנה, ניתן להשתמש בפונקציות כגון: echo,print,print f ועוד. דוגמא לפליטת משתנה: PHP קוד:
עד כאן, אני בטוח שהכל פשוט, ניתן להשתמש במשתנים על מנת לבצע פעולות חשבון, וכד', פעולות חשבון: + - חיבור - חיסור * - כפל \ - חילוק דוגמאות: PHP קוד:
די פשוט, לא? הערה חשובה: בPHP, יש חשיבות בין אם המשתנה נכתב באות גדולה, או אות קטנה [case-sensetive] , לכן: $Var != $var זה הכל לבינתיים, אם שכחתי משהו, תזכירו לי :] בהצלחה! |
07-10-05, 11:56 | # 2 |
חבר וותיק
|
טוב למתחילים.
<: ושוב חבל שכל המדריכים שנכתבים בפורום [לפחות רובם עד כה] הם מדריכים בסיסים מאוד שחוזרים על עצמם שוב ושוב מאתרי מדריכים אחרים - כך המסקנה שלי שלא שווה לכתובם אלא להעביר תכנים וחומרים חדשים ויותר מאתגרים! D: |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
Tags |
מבוא, מדריך למתחילים, מדריך php |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|