01-06-06, 10:08 | # 1 |
חבר מתקדם
|
[מדריך] PHP - מבנה בקרה - switch
שלום לכולם.
מדריך זה בא במטרה ללמד מבנה בקרה בשם switch אשר מטרתו היא לרשום בצורה מקוצרת יותר , או נוחה יותר מס' תנאים הקשורים אחד לשני במקביל ל-if ו-elseif , אך לא תמיד יעזור בכל משימה אך יקל עליכם כאשר אתם רוצים להתנות מס' רב של תנאים. אז , כיצד כותבים מבנה switch ? ע"פ הנוסחה הכללית : PHP קוד:
כמו שרואים , לאחר המילה השמורה switch באות סוגריים , ובתוכם כתבתי "var to check" שמשמעו היא "משתנה לבדיקה" או כל סוג של נתון אפשרי לבדיקה. מכאן רואים כי המשתנה המותנה נמצא בין סוגרי ה-switch. לאחר מכן כתבתי סוגר מסולסל , אשר הוא פותח את תחילת כתיבת התנאים , וסוגר אחר הפוך מסיים את כתיבת התנאים. לאחר מכן כתבתי 2 מקרים : PHP קוד:
הסבר : משמעות אלו היא שכתבתי שני מקרים , בשניהם שאלתי "האם המשתנה המותנה שווה ל-?" כלומר , מכאן ניתן להבין כי כתיבה פשוטה זו של case n; בודקת האם המשתנה המותנה שווה למס' שרשמנו אחרי case , ואם כן יתבצעונה הפקודות הרצויות , או במקרה זה הנקודות. נדגים שימוש במבנה switch למשימה פשוטה : PHP קוד:
בעיה : שמתם לב מה קרה כאשר מקרה 1 בוצע ? נכון , גם מקרה 2 בוצע לאחר ש-1 בוצע , ולמה זאת ? כיוון שללא פקודת הפרדה (שתילמד כעת) המקרים שלאחר המקרה שנבחר מבוצעים גם כן, לכן ניתן לכתוב break; לאחר הפקודות שאנו רוצים לבצע לאחר שהתנאי אומת , לדוגמא נוסיף את הפקודה הנ"ל למבנה שלנו , ונשים לב כי כעת המקרה מבוצע מלבדו ללא המקרים הבאים : PHP קוד:
נוסף על בדיקת השווה , ניתן לבצע כל מני בדיקות למשל האם משתנה מסויים גדול ממס' מסויים , קטן וכו'... : PHP קוד:
PHP קוד:
מה קורה כאשר אף אחד מהתנאים שלנו לא נכון / מאומת ? לכן , ניתן לכתוב את הפקודה default אשר מבצעת את הפקודות שאחריה , במידה ואף אחד מה"קייסים" (מקרים) שלנו אמת , כהמלצה שלי כתבו את ה-default לאחר התנאים , אך אין זה משנה , אך אם תשימו default בתחילת או אמצע הקוד , הקפידו על כתיבת break. כתיבת default : PHP קוד:
במידה ושחכתי משהו , העירו לי. בהצלחה! |
01-06-06, 10:35 | # 2 |
Whatever
|
יפה מאוד
01-06-06, 10:35 | # 3 |
הנהלת הפורום לשעבר
|
מפגיז אתה הא?
נוסף למדריכים |
01-06-06, 10:39 | # 4 | |
חבר מתקדם