הרשם | שאלות ותשובות | רשימת חברים | לוח שנה | הודעות מהיום | חיפוש |
|
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
05-10-05, 17:10 | # 1 |
חסום
|
[מדריך] PHP - פונקציות בסיסיות
בס"ד החלטתי ללמד במדריך זה כמה פונקציות בסיסיות בשפת הצד שרת Php : Echo: PHP קוד:
הדפסת (כתיבת) האות x במסמך. PHP קוד:
הדפסת (כתיבת) המשתנה x במסמך. מה ההבדל?: אנו מוסיפים גרשיים על מנת להקריא מחורוזת (משפט, או טקסט או כמה תווים). השמטת הסוגריים תגרום לשגיאה, במידה וכתבתנו משתנה לא חייבים לכתוב גרשיים. *ניתן להחליף את הגרשיים (") לגרש יחיד ('). ** ניתן לשלב תגי html. Print: PHP קוד:
אותה פקודה כמו echo, הבחירה נעשית ע"פ נוחות בלבד. Include: PHP קוד:
הפקודה טוענת חלק מקוד מדף אחר, מיועדת לנוחות ולסדר, מאפשרת שימוש באותו קוד ממספר דפים ללא העתקה מחדש של הקוד. x.php = שם הקובץ. Rand: PHP קוד:
הגרלת (=בחירה באופן אקראי) מספר באופן ראנדומלי. בדוגמא הנ"ל הפונקצייה תגריל מספר מ 1 עד 10 . חישובים מתמטיים: החישובים המתמטיים ב php נכתבים ישר לתוך משתנה. לדוגמא: PHP קוד:
כלומר המשתנה a יכיל את הסכום של 1 ו 2. * דוגמאת בסיס. PHP קוד:
יוסיף מספר אחד לתוצאה שמוכלת במשתנה r. סימני פעולות חשבון במחשב: להלן רשימה של תצוגת התווים של פעולות החשבון: + חיבור, פלוס. - חיסור, מינוס. / חילוק. * כפל. ( סוגריים רגילות - פתיחה. ) סוגריים רגילות - סגירה. [ סוגריים ריבועיות - פתיחה. ] סוגריים ריבועיות - סגירה. { סוגריים מסולסלות - פתיחה. } סוגריים מסולסלות - סגירה. בהצלחה!, Ikki Last edited by Ikki; 09-10-05 at 13:45.. |
05-10-05, 17:26 | # 2 |
חבר וותיק
|
תודה... כל הכבוד
|
05-10-05, 17:45 | # 3 |
חבר בקהילה
|
כל הכבוד... אחלה מדריך.
|
05-10-05, 17:48 | # 4 |
מ.תיכנות
|
דומה בחלקו למדריך שפירסמתי לא מזמן, אבל מה עם require,require_once,include_once?
אם עדיין אתה לא מודע להבדלים ביניהם, תוכל ללמוד מהמדריך הבא: http://hosts.co.il/forums/showthread...=2764#post2764 בהצלחה |
05-10-05, 18:34 | # 5 |
חסום
|
רבותי, תודה על התגובות ...
כתבתי את המדריך בעקרון לפני חודשיים, ופרסמתי אותו בכמה אתרים. טל, לגבי הפקודות האלו, אני פשוט לא אוהב אותם, לא נוח לי, אך אני מידע להם. פשוט שלא יהיה באגים ... |
05-10-05, 18:44 | # 6 |
חבר וותיק
|
פשוט מאוד...אבל נחמד תודה
05-10-05, 18:46 | # 7 |
חבר בקהילה
|
תודה מקווה שתרשום עוד מדריך בקשר לזה
|
05-10-05, 19:15 | # 8 |
חסום
|
שוב תודה, למי שמעוניין כתבתי מדריך על הפונקצייה rand, מדריך מפורט...
תיכנות מהנה... |
05-10-05, 19:34 | # 9 |
חבר וותיק
|
יפה...
רק חבל שאין מדריכים לרמות יותר גבוהות או לנושאים יותר רצינים כמו אבטחה(בעיברית.. [: ). |
05-10-05, 19:45 | # 10 |
חסום
|
אין בעד מה.
בקרוב אני מתכוון לכתוב מדריך על אבטחה באמצעות Md5, ואימותים וכדומה... |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
Tags |
מדריך למתחילים, מדריך php, פונקציות |
|
|