הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל

הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל (https://hosts.co.il/forums/index.php)
-   Off-Topic וסיקורים (https://hosts.co.il/forums/forumdisplay.php?f=48)
-   -   הפרטה, חוק הסדרים - משהו די מעניין (https://hosts.co.il/forums/showthread.php?t=51288)

sheeze 04-08-07 11:29

satan, תאמין לי שכל המנכ"לים של כל החברות הממשלתיות לשעבר ובהווה קיבלו מספיק כסף. ההבדל הוא שחברות פרטיות ירצו להשקיע ולקדם טכנולוגיות חדשות בעוד חברות ממשלתיות נשארות תקועות במקום די הרבה זמן. הן יודעות שלצרכן אין ברירה אחרת ויקבל כל דבר, לטוב ולרע. גם כשהחברה בידיים פרטיות, המשכורות מזנקות ואין לך כל יום שני שביתה.
לגבי חברת החשמל, אפשרי שמספר חברות ישתמשו באותה תשתית. סתם לדוגמא, הקווים עצמם ישארו ברשות המדינה והיא תשכיר אותם לחברות פרטיות שיהיו אחראיות על תחנות הכוח שיבנו. כך כולם ירוויחו, גם המדינה, גם החברה וגם האזרח שיהנה מתחרות.

CoCa 04-08-07 11:50

המנכ"לים מטעם המדינה מקבלים משכורת ולא רווחים. המפעל\עסק הממשלתי אף פעם לא אסר על מתחרים, דוגמת הטלויזיה.

תהליך ההפרטה התחיל בקטן, אבל לאט לאט הוא יכלול את כל תחומי החיים וזאת הסכנה.
בתקופת הביניים, האזרח הקטן הוא זה שנפגע.
משהו מוצא סיבה הגיונית לזה שהדואר מופרט?

sheeze 04-08-07 12:28

ציטוט:

נכתב במקור על ידי CoCa (פרסם 535655)
משהו מוצא סיבה הגיונית לזה שהדואר מופרט?

תיהיה תחרות? הצרכן ישלם פחות? יותר מבצעים? לא תיהיה שביתה\עיצומים כל יום?

4ior 04-08-07 12:36

מה פתאום צריך להפריט?
הפרטה=גורם לשחיטות.

sheeze 04-08-07 12:41

ציטוט:

נכתב במקור על ידי 4ior (פרסם 535678)
מה פתאום צריך להפריט?
הפרטה=גורם לשחיטות.

איפה אתה חי? אתה חושב שעכשיו אין שחיטות ופרוטקציות בכל משרדי וחברות הממשלה?

CoCa 04-08-07 12:43

וממתי השחיטויות האלו התחילו להיות בגודל שהן עכשיו? מ-1986, אז כל הליך ההפרטה התחיל פחות או יותר.
תעשה לי טובה, מי יתחרה בחברת דואר? מי רואה מזה כסף בכלל? המחירים של הדואר כיום הם סבבה.

sheeze 04-08-07 12:58

תגיד CoCa, ואם בטלויזיה לא הייתה תחרות, היה רק את הערוץ הראשון וזהו, אין הוט, אין יס אין כלום, עדיין הייתה אומר את זה?
אם עכשיו אתה משלם 7 ש"ח למכתב רשום, כשתיהיה תחרות תשלם פחות, אז למה לא?
תחרות זה דבר בריא בכל תחום שיכול להיות מסחרי.
ועשה טובה, ב-1986 התחילה השחיטות, כשהתחילו ההפרטות? באמת... השחיטות נמצאת בכל מקום, גם במקומות שלא הופרטו. הדוגמא הבולטת ביותר לכך היא צה"ל.

CoCa 04-08-07 13:50

שים לב שבטלויזיה, יש תחרות למרות שהערוץ ה-1 לא הופרט, אז זה מבטל את מה שאמרת לגבי זה.
הממשלה מאכילה את התושבים בשקר של "התחרות טובה בכל דבר". כמובן שיש גם הפרטות טובות אבל מעטות ההפרטות האלו.

sheeze 04-08-07 13:59

אתה קומוניסט? |שריף|
אי אפשר להשאיר את הכל לידי המדינה, במיוחד לו לממשלות הכושלות שלנו. ביטחון, חינוך ודומיהם בלי שום ספר צריכים להישאר בידי המדינה אבל שירותים כמו דואר, חשמל, טלפוניה ודומיהם, למה לא לתת לאזרח לבחור מה שטוב לו?
תסתכל על המדינה שלנו ששולטת ברוב השירותים - אקדמאים מקבלים משכורות מינימום, גופים כמו ההסתדרות יכולים לסגור לך את המדינה ביום בהיר אחד, ישנם ישובים שלא מחוברים אפילו לחשמל ולמים וכו'. עם חברות פרטיות זה לה היה קורה מכיוון שהן היו רוצות להגיע לכולם ונוקטות את האמצעים לכך.

CoCa 04-08-07 15:25

האמת כן, אני סוציאליסט.
חשמל זה משהו שצריך להישאר בידי המדינה, בקשר לטלפונים אני לא סגור לגמרי, למרות שאני ממש לא ממליץ על הטלפון של HOT.
כל אחד והדיעה שלו.
אגב במדינות שעוברות הפרטה אחוז הילדים העניים גבוה פי 2 מבמדינות שלא עברו הפרטה כזו או אחרת. אלו נתונים סטטיסטיים אמיתיים שאי אפשר להתווכח איתם.

כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 22:54.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ