הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 03-08-07, 17:46   # 1
satan
חבר וותיק

מיני פרופיל

satan לא מחובר  

הפרטה, חוק הסדרים - משהו די מעניין

לא חשבתי על זה כך,
ראיתי מצגת ברשת היא אומנם קצת "ילדותית" אבל העבירה מסר מעניין על הפרטה.
http://www.sheket.net/blog/wp-conten...07/hafrata.swf

הערה: למעבר לחלון הבא הקליקו על תצוגת הפלאש עם העכבר
מתוך הבלוג:
http://www.sheket.net/blog/

זה מסביר על כיצד לדוגמא כסף לא מגיע אל ניצולי שואה, מכוון שזה לא מעודד הפרטה או למה כסף לא מגיע אל שיפור ההשכלה, למשרד החינוך - כי זה לא מעודד הפרטה..

הפרטה היא דבר טוב עבור בעלי הון לפי מה שהבנתי זה בעצם לקחת גוף ששייך לכולנו ולהפוך אותו למשהו פרטי. לדוגמא אם אדם פרטי ועשיר יקנה את חברת החשמל ויחליט להכפיל מחירי החשמל רק כדי להתעשר - ואנחנו נהיה חייבים לשלם מכוון שזאת חברת החשמל היחידה ואנחנו רוצים חשמל...

דיי מעניין.

Last edited by satan; 03-08-07 at 17:48..
  Reply With Quote
ישן 03-08-07, 18:10   # 2
Elior
נשמה של הפורום

מיני פרופיל

Elior לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי satan צפה בהודעה
הפרטה היא דבר טוב עבור בעלי הון לפי מה שהבנתי זה בעצם לקחת גוף ששייך לכולנו ולהפוך אותו למשהו פרטי. לדוגמא אם אדם פרטי ועשיר יקנה את חברת החשמל ויחליט להכפיל מחירי החשמל רק כדי להתעשר - ואנחנו נהיה חייבים לשלם מכוון שזאת חברת החשמל היחידה ואנחנו רוצים חשמל...
מצד שני, הפרטת הטלפוניה לדוגמא, גרמה לכך שיצוצו עוד מתחרים לבק (הוט, 012 אם אני זוכר נכון ואולי עוד כמה שאני לא מדוע לקיומם), כך שלכל אחד יש זכות בחירה למה שנוח, זול וטוב לדעתו.

בכל מקרה, אל תדאג, ביום שיפריטו את חברת חשמל, תקום לה מתחרה פרטית...
  Reply With Quote
ישן 03-08-07, 18:39   # 3
satan
חבר וותיק

מיני פרופיל

satan לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי Elior צפה בהודעה
מצד שני, הפרטת הטלפוניה לדוגמא, גרמה לכך שיצוצו עוד מתחרים לבק (הוט, 012 אם אני זוכר נכון ואולי עוד כמה שאני לא מדוע לקיומם), כך שלכל אחד יש זכות בחירה למה שנוח, זול וטוב לדעתו.

בכל מקרה, אל תדאג, ביום שיפריטו את חברת חשמל, תקום לה מתחרה פרטית...
כל הכבלי חשמל בארץ שייכים לחברת החשמל משמע מי שקונה את חברת החשמל (למרות שלדעתי אין סיכוי שזה יקרה) אז הוא קונה בין היתר את הכבלים לדוגמא...

אז נגיד וחברת החשמל מופרטת מי עוד יכול להתחיל למתוח קווי חשמל בכל הארץ כדי להתחרות בחברת החשמל הרגילה?
  Reply With Quote
ישן 03-08-07, 19:22   # 4
Gal Shafrir
חבר וותיק

מיני פרופיל

Gal Shafrir לא מחובר  

מעניין מאוד, תודה.

שאלה - יש כבר כמה חברות שהן בתהליך כזה ורוצים לעצור את זה עכשיו?,
כלומר הרי לא סתם הם יצרו את המצגת, אז אפשר לדעת באילו חברות מדובר?

עופר שפריר - במאי, תסריטאי ומפיק.
  Reply With Quote
ישן 03-08-07, 21:00   # 5
CoCa
חבר בקהילה

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות ICO אל CoCa שלח הודעה באמצעות MSN אל CoCa

CoCa לא מחובר  

הדרך אל ההפרטה, מתוך הרצאה שהייתי בה:
המדינה מנסה לאט לאט להיפטר מכל האחריות שלה לכלל אזרחי מדינת ישראל ולהידמות לחברתינו האהובה ארה"ב.
מה שקורה שיש תהליך עם רצון עז, להעביר את החינוך,בתי החולים, קופות החולים, בתי הסוהר לידיים פרטיות, כלומר שלמדינה אין אחריות על השירותים שאנחנו מקבלים.
איך חותרים לזה?
המדינה מורידה את התקציבים של מוסדות אלו, ואז נגרם בציבור הרגשה שהחינוך, בתי הכלא, ושירותי הבריאות לא ניאותים, וככה מעודדת הממשלה את הדרך להפרטה. אגב הקיצוצים הללו לא הגיוניים בכלל, כי לתקיב יש עודף תקציב של כ-10-15 מליארד שקלים, אז אם הטענה היא שאין תקציב כולל אז הטענה נפסלת.

דוגמאות להפרטות כושלות? קופות החולים בארה"ב, בהם השירות שמקבל אדם עשיר שונה ברמה לא הגיונית ובכלל לא שוויונית לעומת אדם אחר שמקבל משכורת מינימום בארה"ב, ברמה שאתם לא מסוגלים לתאר.

אגב, אני תמיד אוהב להעלות את המודעות, יופי של אשכול.
ביקורת: [1]
  Reply With Quote
ישן 03-08-07, 21:01   # 6
sheeze
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

sheeze לא מחובר  

צריך להפריט כמה שיותר. בראש ובראשונה את נתב"ג.
והפרטה טובה גם לאזרחים, לא רק לבעלי ההון. כשחברה ממשלתית מופרטת, נפתחת התחרות לשוק, הדבר מעודד משקיעים (זרים ומקומיים) ובסופו של דבר תורם לכולם - לאזרח, לבעלי ההון ולכלכלת המדינה.
ישן 03-08-07, 21:24   # 7
CoCa
חבר בקהילה

מיני פרופיל

CoCa לא מחובר  

תלוי מאוד על אילו עסקים מדובר, דברים כמו חינוך,כלא,בריאות, ביטחון אין מצב שאפשר יהיה להפריט, וכשזה יקרה הכישלון הוא של הממשלה.
ואגב, אתה תראה איך שתהיה הפרטה בחברת החשמל, מחירי החשמל יקפצו למעלה, כי כרגע המדינה קובעת את התעריפים, ככה שהם יהיו זולים, ונוחים.
הסיבה שנראית כרגע טוב להפרטה היא מאותה הסיבה שאמרתי קודם, הממשלה לא מעבירה תקציב למרות העודפים הגדולים שיש לה, ואנחנו התושבים סובלים בינתיים מתקלות בשירות החשמל, בגלל חוסר משאבים, זאת הדרך של המדינה להוביל היישר להפרטה.

יש מקרים שהתחרות עובדת כמו בטלפון ויש מקומות שלא, בגלל זה אני גם לא רואה סיבה להפריט את הדואר, פתאום יופיעו תיבות דואר של חברות שונות, לא! השיטה הכלכלית החדשה של המדינה היא על הפנים.
  Reply With Quote
ישן 04-08-07, 10:58   # 8
satan
חבר וותיק

מיני פרופיל

satan לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי CoCa צפה בהודעה
תלוי מאוד על אילו עסקים מדובר, דברים כמו חינוך,כלא,בריאות, ביטחון אין מצב שאפשר יהיה להפריט, וכשזה יקרה הכישלון הוא של הממשלה.
ואגב, אתה תראה איך שתהיה הפרטה בחברת החשמל, מחירי החשמל יקפצו למעלה, כי כרגע המדינה קובעת את התעריפים, ככה שהם יהיו זולים, ונוחים.
הסיבה שנראית כרגע טוב להפרטה היא מאותה הסיבה שאמרתי קודם, הממשלה לא מעבירה תקציב למרות העודפים הגדולים שיש לה, ואנחנו התושבים סובלים בינתיים מתקלות בשירות החשמל, בגלל חוסר משאבים, זאת הדרך של המדינה להוביל היישר להפרטה.

יש מקרים שהתחרות עובדת כמו בטלפון ויש מקומות שלא, בגלל זה אני גם לא רואה סיבה להפריט את הדואר, פתאום יופיעו תיבות דואר של חברות שונות, לא! השיטה הכלכלית החדשה של המדינה היא על הפנים.
אני רואה שאתה מבין בזה.
אם כך לדוגמא בהפרטה בתחום הטלפונים - לא היה עדיף שהמיליונים\מיליארדים יגיעו אל המדינה ולא אל בחור שמן ועשיר שיושב במשרד הכי גבוה בת"א... אישית הייתי מעדיף לדבר בפלא' בידיעה שהכסף שאני מבזבז - הולך למדינה שבסופו של דבר יחזור אליי או לטובת המדינה.

וסתם כפי שאמרתי קודם, אם חברת החשמל נגיד באמת תופרט אז גם קווי החשמל ברחובות יהיו של אותו אדם שקנה את החברה לא? אז איזו חברה אחרת תוכל להתחרות, מה יתקעו לנו עוד קווי חשמל ברחובות? לא נראה הגיוני.

עוד משהו, עכשיו שאני נזכר ברוסיה לפני 10-20 שנה הנשיא הנוכחי אז.. הפריט אזור עם בארות נפט יוקרתיים לאדם פרטי ואותו אדם התעשר מאוד, והיום עם עם נשיא חדש, ולדימיר פוטין מנסה לקחת בכוח מהאדם את בארות הנפט תוך כדי הכנסתו לצינוק ועוד כל מיני דברים.

למעוניינים, הנה ההפרטות שבוצעו בישראל:
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%...A8%D7%90%D7%9C

Last edited by satan; 04-08-07 at 11:02..
  Reply With Quote
ישן 04-08-07, 11:12   # 9
Dima
אקס מנהל

מיני פרופיל

Dima לא מחובר  

אחד הדיונים הכי מצויינים שראיתי כאן, כל הכבוד!

ועכשיו יש לי שאלה, מה חושדים שקרה בסיפור של הפרטת בנק לאומי? ראש הממשלה ויתר להם על אחוזי מס?
  Reply With Quote
ישן 04-08-07, 11:18   # 10
CoCa
חבר בקהילה

מיני פרופיל

CoCa לא מחובר  

אגב התהליך ההפרטות הזה נקרא הניאו-ליברליזם.... הליברליזם החדש.
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום