ציטוט:
נכתב במקור על ידי ani
עקרונית לפי דעתי אין פה בכלל שאלה, הוא יכול להיות ציוני בלי שום קשר.
הרי יש גם דרוזים שמשרתים בצבא, ובשאר מערכות הביטחון, ויושבים בכנסת שהם בכלל לא יהודים, זה אומר שהם לא ציונים?
אני חושב שאתה גם מאוד פגעת בחבר שלך, זה דבר דיי מעליב להגיד למישהו שעלה לארץ שזה לפי דעתי שיא הציונות.
אז ככה אתה חייב לעשות הפרדה בין ציונות ללהיות יהודי, ללהיות יהודי דתי, שלושת הדברים העיקריים האלה מתיחסים לכמה דברים שונים.
אומנם מדינת ישראל קמה בשביל היהודים, אבל זה לא אומר שהיא קמה רק בשבילהם.
להיות יהודי זה איך שאתה נולד (וסתם לידע כללי גם עם שינתה את הדת שלך אתה נחשב יהודי לפי היהדות "נולד יהודי מת יהודי")
להיות יהודי דתי זה יהודי שהוא שומר מצוות ושהוא חי לפי התורה.
אני חושב שכל מי שחיי במדינת ישראל ותורם למדינה ומשרת בצבא, ומשלם מיסים והכל כמו שצריך,
הוא לא פחות ציוני מכל אדם יהודי אחר.
יום טוב,
|
שים לב מה אתה אומר...ציון זה כינוי קודש לירושלים ואין קשר בין הערבים לבין ציונות.בכל מילון שתפתח תראה שציונות זה קשור אך ורק ליהודים.
ואני באמת לא מבין מה זה יהדות בשבילכם אם לא דת,כלומר אם אתה מגדיר את עצמך יהודי אז למה? באיזה מובן? תמיד תשאל את עצמך במה אתה שונה שאתה יהודי (בלי שום כוונה להעליב אל תקח אישית)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי Tai
יהודי הוא אחד שאמא שלו יהודיה. זה הכל! אחר כך - יהודי טוב, יהודי אמיתי, יהודי דתי...איך שתרצה לקרא לזה.
|
לא,לא,לא,לא ועוד פעם לא
יהודי הוא לפי ההגדרה היבשה מי שנולד לאמא יהודיה אבל לא במהות שלו...אל תקרא ליהודי טוב או לא טוב כי זה לא שיקול שלך...לא מי שמשלם מיסים וכו' הוא יהודי טוב-לא בעיני מי שקבע מה זה יהודי
בקיצור אני אומר שציונות שייכת רק ליהודים ויהדות זה פשוט דת