|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
[טיפ] איך לדעת שה ACT שהכניסו הוא תקין
שלום,
שמתי לב צל הרבה מתכנתים פה, שהם משתמשים בשיטה לא הכי יעילה בשביל לבדוק אם ה ACT תקין. מה שהם עושים זה לעשות תנאי IF ולבדוק כל פעם ב OR אם ה ACT תקין. למשל: PHP קוד:
וכל פעם שרוצים להוסיף ACT חדש צריך לעדכן את הדף. אז אני מראה לכם טיפ קטן שמצאתי, שיכול לעזור לכם: PHP קוד:
בשורה ראשונה אנחנו שולפים את ה ACT שלנו דרך ה GET, כרגיל. שורה שניה (תנאי ה IF), זה פשוט למדי, אנחנו בודקים אם לא ניתן לעשות include ל ACT, אם לא ניתן מציגים שגיאה.. אם כן ניתן, זה פשוט עושה Include אוטומטית. הערה: שמתי לפני ה include את התו "@" על מנת "להשתיק" את ה include במידה ולא ניתן לעשות include ל ACT. אופן שימוש: עכשיו כל דף שאתם מעוניינים שיהיה בתוך ה ACT, מכניסים אותה לתיקיה pages. ניתן לשפץ קצת את הקוד, ולעשות שרק דפים שמתחילים ב page_ יהיו בתוך ה ACT, ככה למשל: PHP קוד:
![]() תהנו ![]() Last edited by LosNir; 22-12-06 at 16:43.. |
![]() |
![]() |
# 2 |
תודה על תרומתך.
|
וואלה תודה רעיון נחמד
![]()
![]() |
# 3 |
חבר בקהילה
|
PHP קוד:
קוד:
bla.php?act=../../../../usr/home/someuser/somedomain.com/public_html/index לפי דעתי זו לא דרך חכמה לבנות סקריפט שמשתמש הקצה הוא הקובע איזה קובץ הוא יקבל, צריך להכין רשימה קבוע מראש של קבצים. Last edited by SDF; 22-12-06 at 16:56.. סיבה: הסבר יותר מפורט לקוד |
![]() |
![]() |
# 4 | |
Whatever
|
ציטוט:
דבר שני, incldue לא יכול לגשת לתיקיות שאתה לא יכול, וגם לא יכול להוסיף דפים מחוץ לתיקיית ה public_html.
![]() |
# 5 |
משתמש - היכל התהילה
|
אני מעדיף יותר להשתמש ב-readdir כדי למפות את כל הקבצים שנמצאים אצלי ואיתם אני משתמש ב-$_GET, ואז ליצור איתם switch, שמתעדכן לפי הקובץ, פשוט וקל. יש כאלה שלא בונים עמודים, אלא קוראים לפונקציות מתוך switch או if, elseif, else או כל שיטה אחרת שעולה בדעתכם.
אם תרצו, אני יעבוד על זה עוד מעט, נעשה לכם משהו פשוט עם readdir ו-switch. |
![]() |
![]() |
# 6 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
![]() בכל מקרה, אני אישית בניתי איזה מערכת עם אבטחה חשובה ותחזוקה מהירה, והייתי צריך לעשות משהו דומה לחלקים גדולים, אז עשיתי משהו כזה: PHP קוד:
![]() |
# 7 |
תודה על תרומתך.
|
למה לא להשתמש ב SWITCH ? הכי פשוט..
לתת לו מספר קייסים אפשריים...אם לא נתפס באחד מהם אז זה הולך ל DEAFULT ככה שאין שום דבר ושום בעיה של אבטחה... |
![]() |
![]() |
# 8 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
נו זה הקטע,
אבל אם יש לך מלא עמודים? כל פעם תוסיף קייס? לא הכי יעיל... |
![]() |
![]() |
# 9 |
תודה על תרומתך.
|
|
![]() |
![]() |
# 10 | |
הוסטסניון
|
ציטוט:
כל שאר האלטרנטיבות פשוט לא יעילות. ולמה להשתמש בשיטה הזו אי-פעם בכלל? של ה INCLUDEים. מיותר. יש יותר מדי אופציות אחרות יעילות ואפילו עדיפות מבחינת אופטימיזציה |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|