|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 11 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
המאפיינים שפיתחו רוב הצמחים הם בהיבט הישרדותי בהקשר ליצורים החיים. אני סך הכל הרחבתי את ההגדרה המקובלת גם לבני אנוש. משמע אנחנו לא מעל חוקי הטבע. המאפיינים של שחומי העור אכן הישרדותיים, פשוט לא בהקשר לאף אדם, אלא לסביבה הטבעית. אני באמת שלא מבין את הקשר בין התנהלות האדם עם הטבע ומגוון הגנים במין האנושי. |
|
![]() |
![]() |
# 12 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
דבר נוסף שאמרת ואני רוצה לדבר עליו: אם כל חוקי הטבע תקפים גם לגבי האדם מדוע הוא נפרד מאותה הסביבה הטבעית כביכול? |
|
![]() |
![]() |
# 13 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
שוב, ההתיחסות היתה לסביבה הטבעית. במקור אין אנשים לבנים באפריקה, לכן הם לא חלק מהסביבה הטבעית. ההתיחסות היתה לטמפ', חשיפה לשמש, צבע אור וכו'. |
|
![]() |
![]() |
# 14 |
חבר וותיק
|
אולי גם כלי התחבורה משתלטים עלינו ?
האנוש מחפש פתרונות לצרכים מסויימים.. אם הפתרון נמצא בצמחים מזן מסויים ברור שהאדם יגדל את הצמח הזה בכמות גדולה יותר כדי לתת מענה לצורך המסויים. אותו הדבר עם כלי תחבורה,מחשבים, טלויזיה ובכלל..עם כל דבר בעולם..יש צורך ויש מענה לצורך..יש צרכים שהולכים וגוברים דוגמת כלי תחבורה. בעבר היו כלי תחבורה מעטים אך כיום כלי התחבורה משתלטים על העולם ..עניין של הצע וביקוש צורך ומענה לצורך. |
![]() |
![]() |
# 15 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
בכל מקרה, למה יש פתרון בזן המסוים ההוא? מדובר בתכונה שאותו צמח פיתח. למה פיתח? פה התמרון. בינתיים כל מי שלא הסכים גלש לעקיצות לא מכובדות, אבל אף אחד לא מצליח להעלות טענות נוגדות. |
|
![]() |
![]() |
# 16 |
חבר וותיק
|
שאותו צמח פיתח..אממ יש מצב שהוא פיתח..יש מצב שזה היה כבר לפני ורק עכשיו למדו בני האדם לנצל..2 הסיבות נראות לי לגיטימיות..הרי הצמחים כמו בעלי החיים משתנים בהתאם לתנאי הסביבה שלהם..כמו הדוגמא שנתת לגביי האנשים באפריקה..אני עדיין לא חושב שזה מזימה זדונית של השתלטות על המין האנושי..רחוק מזה.
|
![]() |
![]() |
# 17 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
הכותרת שמרמזת שליטה עולמית היא בהומור בלבד, ואם היית שומע את ההרצאה או לפחות קורא את המאמר, היית מבין את ההקשר גם (הערה הומוריסטית של המרצה). הסיבה שהכותרת היא בהומור היא תורת כתיבה מודרנית המציעה כותרת פרובוקטיבית ע"מ למשוך קוראים. זה קיים בעיתונים, אתרים, ספרים ואפילו דוחות מסחריים, אבל רק פה בהוסטס הצעירים לוקחים הכל כמשמעו. תעשו טובה ותקשיבו להרצאה לפני שאתם מגיבים. |
|
![]() |
![]() |
# 18 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
מה שהצגת היה ברור לגמריי..לא חשבתי שהצמחים נשארים כמו שהם היו לפני שנים.. אומנם הטענה קצת מוגזמת כשאתה אומר שבעצם הצמח מתרגל שהאדם עובד בשבילו ולכן מצמצם את הפעילות שלו שבעבר ממילא הוא עשה.. אגב את המאמר קראתי אבל לשאר הקישורים לא נכנסתי.. |
|
![]() |
![]() |
# 19 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
צמחים לא יכולים לקום ולעשות מה שמתחשק להם. לכן צמחים מאז ומתמיד תמרנו יצורים חיים אחרים. פשוט מקובל לחשוב שאנו בני האדם החכמים מדי יוצאים מן הכלל, וחוקי הטבע לא חלים עלינו. אני למעשה אומר שגם אותנו הם מתמרנים, וזה לא דבר "רע". פשוט אנחנו לא עליונים כמו שחשבנו. אנשים גם חושבים לעצמם "אני לא ידעתי שצמחים מתמרנים אותנו, אז זה בטח לא נכון!", אבל הם פשוט לא מבינים מה המשמעות של תמרון. אם היינו יודעים שלמעשה הם הצד המרוויח (יותר), היינו עושים להם טובה ולא מתומרנים על ידם. ![]() |
|
![]() |
![]() |
# 20 |
חבר חדש
|
לא מסכים אין פו שום תמרון
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|