|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
חיפוש | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
סמן פורומים כנקראו | ![]() |
![]() |
צפה בתוצאות הסקר: בן אדם שחוגג את חג המולד יכול לקרוא לעצמו ציוני? | |||
כן |
![]() ![]() ![]() ![]() |
38 | 62.30% |
לא |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37.70% |
מצביעים: 61. אינך יכול להצביע לסקר הזה |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 31 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
לכן גם כשיהודי אתיופיה טענו למקורם, הרבנים בארצנו התנגדו עקב המנהגים השונים (חלק נכבד מהמנהגים שלנו פשוט לא קיימים אצלם), בדיקת דנ"א אישרה שחלקם הם 'כהנים' (יש חותמת גנטית) ולכן קיבלו אישור לעלות ארצה. מול הרבנות הם אינם יהודים, אלא רק אלו אשר "חונכו מחדש" כיהודים. הקושי בהמרת דת הוא מבחינת הדת הנכנסת, לא היוצאת. ברגע שאתה עוסק בדת אחרת (גם אם היא לא רוצה אותך), אתה לא שייך לדת הקודמת שלך (במיוחד ביהדות). בקשר לעשרת הדברות, אני לא רואה שום קשר. עשרת הדברות הם חוקי האל לאדם, משמע חלים על כולם. העובדה שבדתות אחרות לא מאמינים בהם, זה עניין אחר. אתה יכול להיות נוצרי ועדיין מבחינת היהודי אתה חוטא בכך שאתה עובד אלילים. הזרמים הראשיים ה'מקובלים' (רשמית, לא בהכרח ע"י הרבנים) הם היהדות הרבנית והיהדות הקראית, בשני הזרמים (שלהם יש תת-זרמים רבים) לא מקובל לחגוג דתות שקר. אז גם אם בעינך אתה יהודי, מול הקהילה היהודית אתה לא. |
|
![]() |
![]() |
# 32 | |
אקס מנהל
|
ציטוט:
לפי ההלכה, יהודי הוא כל מי שאימא שלו יהודיה. למי מגיע יותר עונש ולמי מגיע פחות, את זה יחליטו למעלה. ואם אתה כבר מדבר על עניין ה"חברה", אז כמו שכבר ציינתי: לאותו אנטישמי לא אכפת אילו חגים אתה חוגג, כל עוד אתה יהודי לפי ההלכה שלנו, אתה לא אמור להתקיים פה מבחינתו. |
|
![]() |
![]() |
# 33 |
חבר בקהילה
|
עמרי יש לך טעות:
אם עזבת את היהדות אז זה לא משנ לאן עזבת אתה עדיין יהודי וכל פעולה נגד הדת שעשית היא עבירה ולנושא: כמו שדניאל אמר תגדיר לי ציונות....ומה זה כ"כ חשוב לכם ציונות? מה משנה לכם אם תגורו בירושלים בארץ ישראל או בצרפת?ארה"ב? הסיבה היחידה שאני רואה שמישהו רוצה להיות בא"י (ארץ ישראל) היא בגלל דת....אם לא אז לכו תגורו בהונלולו מה זה משנה? |
![]() |
![]() |
# 34 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
דת היא לא מועדון פרטי, אלא דרך חיים. כל דת מאמינה שהיא יודעת כיצד אמורים לחיות. במידה ואתה מקיים את כל מה שדת אומרת, אתה הולך לפיה, וביהדות אתה יהודי. אין שום סיבה שמישהו יגיד לך אחרת, גם אם אמא שלך לא יהודיה. אולי זה יכול להקשות עליך למצוא 'שידך', אבל זה כי מחפשים יהודי ממשפחה יהודיה טובה, לא יהודי. ולמרות ואתה צאצא לעם היהודי, ביהדות מעל הכל מאמינים ביכולת לבחור. במידה ואתה בוחר דרך אחרת (ששגויה לפי היהדות), אתה לא יהודי. הסיבה שאתה חוטא כשאתה לא מקיים מצוות (גם כשאתה לא יהודי), היא לא מכוון ואתה יהודי לעד. אלא מכוון והדרך שאנחנו ביהדות מאמינים בה, חלה על כולם. התגית של 'יהודי' היא פשוט לאדם שהולך באותה דרך. הדרך לא חלה על אדם אחד, ועל אדם אחר לא. בדיוק כמו שיש אנשים שפתאום מגלים מחדש את ה'תשובה' לדרך חיים, כל אחד יכול להיות יהודי ואפילו בתוך היהדות להכנס לזרם אחר. לסיכום (אחרי כל החפירות, אני מופתע שלא מצאנו נפט), יהודים לא חוגגים את חג המולד. ![]() |
|
![]() |
![]() |
# 35 |
חבר בקהילה
|
זה בדיוק מה שלא נכון!!!
לא משנה מה אתה עושה אתה יהודי וגם היהדות קוראת לך יהודי לכל דבר ואם אתה גוי אתה יכול לשמור שבת 1000 פעם (שדרך אגב זה עבירה לגוי לשמור שבת) אבל אם לא התגיירת כהלכה אתה לא יהודי! |
![]() |
![]() |
# 36 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
כמו שכבר אמרתי, יהודים הם עם לפני שהם דת, ואתה אכן צאצא לעם היהודי. ![]() |
|
![]() |
![]() |
# 37 |
חבר בקהילה
|
אוקי חשבתי שהתכוונת למשהו אחר
בכל מקרה יהודי לא חוגג סלבסטר או איך שלא קוראים לחגים האלה.... |
![]() |
![]() |
# 38 |
משתמש - היכל התהילה
|
העניין הוא שסילבסטר הוא לא ממש חג, אלא יותר יום ל-"ציון של...".
אני אישית לא חוגג אותו, אבל זה לא כמו לחגוג את לדת ישו. ![]() |
![]() |
![]() |
# 39 |
חבר בקהילה
|
אוקי אז מה הרעיון? לחגוג חג שבו נולד בנאדם שבגלל הדת שהוא יצר היהודים נרדפים כבר אלפיים שנה? תחשבו לפני שאתם הולכים לדברים כאלה
|
![]() |
![]() |
# 40 |
משתמש - היכל התהילה
|
הרעיון הוא לא לחגוג חג שחוגג (משפט בסגנון "שרה שרה שיר שמח..."
![]() כל דבר מהמתנות מתחת לעץ ועד סנטה קלאוס הוא הלולה שלמה לכבוד הנצרות ומה שהיא מיצגת. המשמעות האמיתית של הנצרות היא שהדרך שלנו שגויה, והנצרות היא הפתרון. משום מה זה לא נשמע לי "יהודי" במיוחד. |
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
כלים לאשכול | |
תצורת הצגה | |
|
|