![]() |
# 41 |
חבר פורום
|
אני דתי,
שומר שבת, מניח תפילין כל בוקר, צם כל צום (גם היום צמתי), שומר כשרות גם בבית שלנו יש כלים לבשרי וכלים לחלבי וכיור מופרד. |
![]() |
![]() |
# 42 |
הוסטסניון
|
מסורתי, מנסה כמה שיותר להתקרב.
מניח תפילין כל יום! ממש מקפיד על זה. בית הכנסת: בעזרת השם אני אתחיל ללכת. אני הולך לא הרבה. אוכל רק כשר! כלים מופרדים. שיעור תורה פעם בשבוע. (היום לא היה בגלל הצום =\ ) אולי פעם אני אסביר לכם שיש בורא עולם. (הסברתי לחבר שלי, הוא פשוט לא היה יכול להתנגד). כדאי להתקרב ליהדות ולה'! |
![]() |
![]() |
# 43 |
חבר מתקדם
|
דתי
![]() |
![]() |
![]() |
# 44 |
חבר על
|
לא דתי, אני חושב שזה יותר מדי התמסרות למשהו שהאמונה בו היא חסרת תשתית..
אבל איש איש באמונתו יחייה. בכלל אני מאמין שהאדם יצר את האל ולא האל את האדם.. אבל אלו שאלות פילוסופיות שאין עליהן תשובה חד משמעית.
# 45 | |
מתאורר / יצא בחוץ
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 46 | ||
חבר פורום
|
ציטוט:
תראו, דת זה דבר קשה כי אני לא מכיר בדבר "אמונה", היא לא הצד החזק שלי, אני אוהב לדעת. אך בכל השנים שעברתי על התאוריות המדעיות הבנתי שמשהו לא בסדר בעניין מוצא האדם ושאר המינים. בעצם הם קובעים כעובדה מדעית מה היה לפני 130 אלף שנה כך שהקוראים לא מבינים שזו רק תאוריה. ואני לא מדבר אתכם על נגיד פה היה ים פה מדבר- הם מראים איך כביכול האדם התנהג, מה ההבדל בין האדם האירופי (האדם הקדמון יש כאלה שיכנוהו) והאדם האפריקאי (האדם שכביכול ממנו התפתח המין האנושי המוכר לנו כיום) וזה בעוד שלא בטוחים ב-100% שהיו קיימים שני מינים של אדם וגם אם כן זה לא נוגד את דברי היהדות על סוגים שונים של אנשים שחיו בעבר. בכל מקרה אני יודע שקיים תהליך אבולוציוני לעולם הזה. אני לא בטוח אם גם האדם חלק ממנו, אבל אני חושב שכן. אני לא מקבל את דברי המדע בקשר להיווצרות היקום, הכוכבים, הגלקסיות ומערכות השמש. אני לא מקבל את דברי המדע בקשר להיווצרות היצור החי החד תאי הראשון. אני לא מקבל את דברי המדע לגבי גיל המדע (מצאו תכשיטי אדם באותה שכבה של דינוזאורים- לפי המדע האדם לא חי באותה תקופה). אני מקבל את דברי היהדות (התנ"ך) אך לא כל כך מקבל את דברי היהדות הרבנית על תורה שבעל פה- זה דבר שמצריך אמונה וכמו שאמרתי אי לא מכיר במושג אמונה. למרות שקשה לדעת אם התורה שבעל פה נכונה, אני מקבל כאמת את ספר הזוהר ושכותבו הוא אחד מגדולי ישראל (אני לא בטוח שרשב"י כתבו). אני לא ממש מקבל את דברי היהדות על העולם הבא כי שוב, זה מצריך אמונה...אך אני מאמין בתחיית המתים כחלק מתהליך הגאולה. אני יודע בידיעה שלמה שקיים בורא לעולם הזה (שוב לא מאמין, יודע) וחושב שהוא בחר בעם ישראל להפצת הידיעה (עם ישראל התחיל, מעם הישראל נוצרה הנצרות + הרבה מהמידע שבקוראן של המוסלמים נמסר מיהודי ערב). לסיכום: -מקבל את כל דברי המדע המפורטים. -קשה לי לקבל את ההנחה שנמסרה תושב"ע בהר סיני, אך בכל זאת אני מניח תפילין שהן חלק מהתורה שבעל פה...ממניעים רוחניים ותרבותיים שקיימים במשפחתי 2000 שנה לפחות. -אני מניח שלא קיים העולם הבא, העולם שאחרי המוות. -אני לא שומר שבת, אך משתדל לקיים הרבה מהמצוות (זכרו שקשה לי לקבת את התושב"ע לכן גם אם אני מקיים הרבה מהמצוות אני לא מקיים כמו שאתם מכירים אותן..אפשר להגיד שאני קרוב אבל גם רחוק מהקראים). -יודע כי קיים בורא לעולם, אותו בורא שעליו ועל תולדות עמו ונביאיו כתוב בתנ"ך. ציטוט:
"איש.."- כל איש יאמין במה שהוא רוצה בלי כל רדיפה, השפלה וכו...יחיה כמו כל האנשים שאמונתם שונה. "צדיק.."- אדם צדיק (אני מניח שהכוונה לשומר מצוות) יאריך שנים על פני האדמה או יזכה לחיי העולם הבא, אני פשוט לא ממש זוכר. |
||
![]() |
![]() |
# 47 | |
חבר פורום
|
ציטוט:
![]() |
# 48 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
אני לא שומר שבת שומר כשרות,חגים,צם. |
|
![]() |
![]() |
# 49 |
מתאורר / יצא בחוץ
|
אני לא מאמין באלוהים
אני צם ביום כיפור בתור משחק ![]() אמא שלי מאמינה(לא דתיה) אז הכלים מופרדים בבית ואוכלים רק כשר אבא לי גם לא מאמין, אז לא איכפט לו וסבא שלי (מהצד של אמא שלי) דתי (עץ שורשים ![]() אני לא חושב שה' קיים, וגם אם הוא קיים, הוא לא שווה את האמונה בו כל המלחמות שיש לארץ, והפיגועים עכשיו, גם המחלות כמו סרטן ואיידס אין לי בעיה עם אמונה של אחרים בה', אבל לדעתי, החרדים זה "קצת" הגזמה להתמסר לה' ולחיות את ה' ובשביל ה'... יש אנשים (כמו אחד שאני עובד איתו) שמאמינים שה' קובע מה יהיה וכל מה שקורה הוא הרצון של ה' אם ככה, אז למה אתה חי? מצטער על המגילה :\ |
![]() |
![]() |
# 50 |
חבר מתקדם
|
לא דתי,
לא שומר כשרות ולא מקיים מצוות.
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|