|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
|
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
אני חושב שחוק אחר היה מצמצם את ההשתמטות באותה המידה.
חוק שאומר שאסור להעסיק משתמטים . לעשות איזשהי תעודת יושר לאנשים שלא יכולים לשרת בצבא ולא בגלל שהם הוציאו פטור או משהו דומה. העסקת אנשים שאין להם את התעודה הזאת תיהיה עברה על החוק ויוטלו סנקציות על בעל העסק. ואז נראה כמה משתמטים יהיו. חוץ מזה אם אני לא טועה שמעתי פעם על חוק כזה שאומר שאדם שיצא מהצבא על סעיף נפשי לא יוכל לנהוג ברכב . לי זה נשמע מאוד הגיוני... הרי איך בנאדם שלוקה בנפשו יכול לנהוג ? גם משהו שהיה עוזר בצורה משמעותית בצמצום . |
![]() |
![]() |
# 2 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
חוץ מזה אם ועושים דבר כזה זה ממש לירות כדור בראש... כי הכלכלה במדינה תקרוס... אחוז המשתמטים הוא גבוהה ביותר,אם מפטרים אותם בגלל זה אז זה אומר שהם הולכים לביטוח הלאומי,וזה סתם כסף שהמדינה הולכת לשלם להם,הם לא עובדים כי עפ"י החוק אסור להם,הם יושבים בבית לא עושים כלום,הכלכלה לא מתפתחת הרבה מקומות עבודה בעקבות זה יסגרו,אחוז המובטלים יחגוג לו. אי אפשר להעביר חוק כזה בחיים,מילא להעביר חוק כזה לגבי תעסוקה ממשלתית. אבל גם תחשוב על זה שהמון עובדים עצמאיים ומנהלי עסקים וחברות גם ישתמטו,מה עושים במצב כזה? ולגבי הרישיון לכאלה שיצאו על סעיף נפשי,אז זה לא בדיוק מדוייק,כי הם כן יכולים לנהוג יש כמה סעיפים נפשיים,יש חמורים יותר חמורים פחות,אני לא פסיכאטר אבל בזה אני בטוח. ולא הבנתי לגבי אנשי הקבע מה יהיה אכפת להם? הרי החיילים ירוויחו כולה שכר מינימום,אנשי הקבע מרוויחים אפילו פי כמה משכר המינימום,אז מה יכאב להם שחיילים ירוויח את השכר המינימום? הרי אתה אמרת שחלקם יודעים שאם הם לא היו בקבע אז יכול להיות שהיו מרוויחים שכר מינימום,אז למה להם להשתחרר הרי הם מרוויח הרבה יולתר ממינימום... ואין מה לעשות לפעמים צריך לפגוע בחזק כדי להקל טיפה על החלש. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|