|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 41 |
משתמש בעל גישה מוגבלת
|
איזה שטויות כל שנה הם ממציאים משהו אחר
# 42 |
חבר בקהילה
|
אי אפשר... לא מתאים לי..
|
![]() |
![]() |
# 43 |
משתמש - היכל התהילה
|
מדהים :P
אני מת על הדברים האלה של החלל וכל מה שחושבים הולך לקרות :P נחכה ל 2012 חחח |
![]() |
![]() |
# 44 |
חבר וותיק
|
אין בעיה תני לי לטקטק במירס לאלוהים שיסדר לך תאריך אחר... מה נוח לך?
![]()
# 45 |
חבר מתקדם
|
חבל שאתם מערבים את הדת היהודית בדבר הזה.
בסה"כ בני לבני המאיה היה לוח שנה מאוד מורכב שהורכב ממחזור ארוך של בערך 5000 שנה (קצת יותר). בסה"כ יצא שסוף המחזור הארוך הזה ייצא בשנת 2012. אם בני המאיה היו חושבים על זה שנה לפני זה היה יוצא 2011 ואם היו חושבים על זה שנה אחרי זה היה יוצא בשנת 2013. פשוט מחזור שהסתיים לאחר X שנים. למה הם בחרו בכ5000 שנים? הייתה להם מערכת מאוד מורכבת ומתוחכמת לספירת הימים כך שאחרי קצת יותר מ-5000 שנים הם לא יכולי להוסיף עוד יום. לפני שהם פיתחו את השיטה הזו היתה להם שיטה דומה עם מחזור של 52 שנים, הסתיימו ה-52 שנים? הם התחילו שוב... הם פשוט עברו למחזור גדול יותר (אפילו יותר מדי..חח..) כי אם עברו 52 שנים מאירוע מסויים הם לא יכלו לחשב מתי הוא קרה (מחזור זמן שונה = הכל מתאפס מבחינת החישוב). למשל אם הלוח הגריוגריאני היה מתאפס כל 10 שנים לא הייתם יכולים לחשב באיזה יום יצא אירוע מסויים לפני 13 שנים. למה המספר 5000 ומשהוא דווקא? למה בשנת 2012 דווקא? כי הלוח של בני המאיה התבסס על כפולות של 13... ככה יצא המספר הזה. בהקשר לאסטרואידים, אם אני לא טועה אמור לפגוע בערך ב- 2030-2040, ארה"ב מתכננת לפתח נשק לפוצץ אותו. בהקשר לחורים שחורים ושלל דברים כאלו ואחרים, כדוה"א נמצא באיזור שאין בו דברים כאלו למזלנו (בכלל עניין החור השחור הוא על גדר תאוריה). הדבר היחידי שעלול לגרום לחור שחור זה איזה מאיץ חלקיקים ענקי שעוד כמה ימים מפעילים אותו בגבול שוויץ-צרפת אם אני לא טועה... בקיצור חבל לקשר דבר שטותי שכזה (אבל כמובן יפה ומעניין) עם הדת היהודית, הצופן התנכי וכו'... Last edited by solcito; 06-06-08 at 17:36.. |
![]() |
![]() |
# 46 |
Winner
|
מגניב , סוף סוף אני יוכל להשתמש בחוק שימור התנע למשו באמת חשוב
|
![]() |
![]() |
# 47 |
חבר מתקדם
|
סבבה,
לפחות נזכה לנשום שנה של אזרחות :P
# 48 |
חבר חדש
|
תשמע זה הגיוני זה בטוח.
אבל אני בספק שזה יקרה, וגם אם כן יש דרכים להסיט וכו' |
![]() |
![]() |
# 49 |
חבר חדש
|
לא כבר ראיתי סרטון על זה אפילו וזה לא נכון אין סיכיוי
|
![]() |
![]() |
# 50 |
הוסטסניון
|
בשנת 2039 אני נוסע עם החלל-נוע שלי לראות את האסטרואיד הזה מקרוב.. מי רוצה לבוא איתי יש מקום לעוד אחד מאחורה?
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|