|
![]() |
# 1 |
חבר וותיק
|
לא מאחלים צום קל
![]() וכן אני צם ואפילו מבלה את רוב היום בבית הכנסת. לזה שמעלי: תשמע אני לא מרגיש שבזה שאני פותח חשמל אני עובד, זה ככה אני רואה את זה ולכן אני לא שומר את השבת - ככה אני מרגיש וככה אני פועל, יום כיפור זה מועד שציוו עליו ולכן אני יכבד את זה בתור יהודי ויצום. |
![]() |
![]() |
# 2 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
|
|
![]() |
![]() |
# 3 | |
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
אז cut the bulshit. |
|
![]() |
![]() |
# 4 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
אבל זה לא קשור, יש רצוי ויש מצוי, זאת הסיבה שאסור להדליק חשמל, זה לא שעשו חישובים אם 1,2,3 אז, 4,5,6 אף אחד לא חשב על זה.. זאת הסיבה היחידה, שאם אתה מפעיל חשמל, אתה גורם למישהו אחר לחלל את השבת. עריכה: וזה לא רק בגלל העבודה, זה גם בגלל הדלקת האש וכל הדברים הנוספים |
|
![]() |
![]() |
# 5 | |
הנהלת הפורום לשעבר
|
ציטוט:
שוב, בולשיט.....זה לא בגלל זה, יש מספיק דברים שאפשר לעשות בשבת בלי שאף אחד יעבוד בשבילך.. ליסוע באוטו לשדה פתוח מישהו עובד בשביל שאני יעשה את זה? היום אפילו תידלוק זה בלי מתדלק.. |
|
![]() |
![]() |
# 6 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
מה שאמרתי על עבודה של מישהו אחר, זאת הייתה רק דוגמא, אל תתיפס בזה, יש עוד הרבה מאוד איסורים. |
|
![]() |
![]() |
# 7 | ||
הוסטסניון
|
ציטוט:
ציטוט:
אני צם,אתה לא רוצה לצום? זכותך המלאה,מדינה דמוקרטית ויש ליחיד זכות לעשות ככל העולה על רוחו(כמובן אם זה לא נוגד את חוקי המדינה אבל אין שום חוק שמחייב לום)-לכן אל תצום אם אתה לא רוצה נכון שמנורה זה לא ממש כמו הדלקת אש אבל זה נחשב בשפת חז"ל "תולדה" זה סוג של ההבערת אש לכן נאסר,לגבי פלורוסנט ,לא בדקתי את נושא הפלורוסנט אבל אם כ"כ חשוב לך אני מוכן לבדוק לך את זה לתת לך הוכחה שחז"ל לא היו שרלטנים? תוכל לראות הרבה מאמרים ומחקרים של המדע המודרני שהופיע בחז"ל מאות עד אלפי שנים קודם ככה ששרלטנים הם לא היו Last edited by נריה; 07-10-08 at 18:11.. |
||
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|