הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Off-topic, מחשבים, קהילה ומשוב > Off-Topic וסיקורים

|!|

השב

כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 28-11-08, 22:05   # 1
Shart
הוסטסניון

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Shart

Shart לא מחובר  

חרם צרכנים על "פיצה שרגא".

בושה שיש אנשים שמתנהגים ככה.
קראו והפיצו.

ציטוט:
חובה לקרוא ולספר לכולם! לפניכם מכתב שהתקבל לתיבת הדוא"ל של פורטל "נוער"; במכתב מספרת אם לילד אוטיסט על היחס המשפיל שקיבל בנה באחת הפיצריות המרכזיות של ת"א, ובאותה נשימה גם מבקשת: אל תקנו לעולם במקומות שאינם מקבלים את השונה.

שלום לצוות "נוער" אתר הנוער הגדול בישראל,
הייתי חייבת לשתף אתכם בחוויה הקשה שעברנו אתמול בפיצה שרגא שב"דיזינגוף סנטר" בתל-אביב.
בעל המקום – כנראה ששמו שרגא, אדם ממורמר ונרגן, חסר סבלנות לכולם, שחיוך לא עלה על פניו לפחות בכל הפעמים שבאנו לקנות שם פיצה בעבר (שעליהן אני מתחרטת, כי אדם כזה צריך להחרים ומיד תבינו מדוע), הפעם חצה את כל הגבולות המקובלים:

ביום א' ה- 23 לנובמבר 2008 , נכנסתי עם בני ( נער אוטיסט מקסים בתפקוד גבוה יחסית) ועם שניים מחבריו (בליווי הוריהם) לקנות פיצה אחרי החוג המשותף שהם הולכים אליו, כפי שעשינו בעבר.
אני תמיד משתדלת ללמד את בני איך מתנהלים במקומות שונים וגם הפעם נתתי לו שטר של 20 שקלים ואמרתי לו לבקש בנימוס פיצה עם מיץ ענבים מהמוכר, ויחד חישבנו כמה עודף הוא צריך לקבל אם פיצה ושתייה עולים יחד 10 שקלים והוא נותן למוכר שטר של 20 ₪. בהתרגשות קלה ובקול רועד הגיש בני למוכר את השטר ואמר בנימוס: "אפשר לקבל בבקשה פיצה ומיץ ענבים?".
המוכר התעלם ממנו לחלוטין ופנה למישהו אחר שרק נכנס לחנות כדי לקבל את הזמנתו למרות שאנחנו היינו שם הרבה לפניו. אמרתי לבני שיחכה בסבלנות עד שהמוכר יסיים לשרת את הלקוח שרק נכנס לחנות. כשזה יצא ביקש בני שוב בנימוס פיצה ומיץ ענבים ושוב נתקל בהתעלמות מצידו של המוכר כשזה פונה שוב ללקוחה אחרת שרק נכנסה לחנות.

שוב חיכינו בסבלנות. בפעם השלישית כשבני פנה אליו באותה בקשה, (והפעם לא נכנסו שום לקוחות חדשים למקום), התעלם ממנו שוב המוכר ובחוצפתו פנה אלי ובקול נרגז אמר "מה בשבילך גברת?" אני בלעתי שוב את הרוק ואמרתי לו בשקט (עדיין ניסיתי לשמור על ארשת רגועה), "הילד מבקש ממך כבר בפעם השלישית מה שהוא רוצה". ואז התפרץ עלי המוכר "שרגא" ובצעקות סינן לעברנו: "פה זה לא בית-ספר ולי אין זמן שתלמדי את הילד מה להגיד לי, אני לא מוכן לבזבז את הזמן בלימודים שלכם, אם את רוצה משהו אז תגידי לי את!", והכול בצעקות ולפני הילדים.

לבי נפל, הסתכלתי על בני ועל ידו שעדיין הייתה מושטת עם השטר של 20 השקלים, והדמעות כבר חנקו את גרוני. המוכר ייבש אותו ובני הטהור בכלל לא הבין מה קרה. הוא לא ידע שהוא צריך להיעלב מההתנהגות הבוטה. אני כמובן נפגעתי בשבילו עד עמקי נשמתי.

שילוב השונה בחברה זו לא סיסמא ריקה מתוכן, זה מאבק יום-יומי שלנו, כהורים לילדים עם צרכים מיוחדים. אנחנו מנסים לעשות כל מה שביכולתנו כדי לתת לילדינו כלים להשתלב בחברה כמו כולם, וכל מקרה בוטה שכזה מחזיר אותנו ואת ניסיונות השילוב של האזרחים עם צרכים מיוחדים בקהילה, שנים רבות אחורה.

לכן אני מבקשת מכל מי שנפגע מהתנהגות כזו כמוני – בואו נעביר מסר חד- משמעי שהתנהגות חסרת סבלנות וסובלנות כלפי השונה והחריג לא מקובלת עלינו.
העבירו את הקישור לכתבה זו לכל רשימות התפוצה שלכם, לכל מכריכם וידידיכם (מסנג'ר, אייסיקיו, פורומים) מפני שזו דרך המחאה היחידה הפתוחה בפנינו. – חרם צרכנים.

אני מבקשת מכל מי שמקבל מכתב זה – לא להיכנס לקנות בפיצה שרגא – צמוד לשער 1 (שער הכניסה מרחוב טשרניחובסקי). אולי משלמים כמה שקלים פחות מאשר במקומות אחרים, אבל זה עולה לנו הרבה יותר בלב ובנשמה. אנשים כאלה צריך להוקיע מקירבנו – ויפה שעה אחת קודם.

על החתום,
עמית וולפמן
אמא של סער
מפיצה שרגא נמסר בתגובה ל-mynet על נסיבות המקרה: "זה לא נכון ורחוק מהאמת. האשה הזאת אוכלת פה שנתיים יחד עם החברות שלה והכל בסדר".

Last edited by hod206; 29-11-08 at 18:21.. סיבה: הוספת תגובת הפיצריה
  Reply With Quote
ישן 28-11-08, 22:45   # 2
Ron | CSite.co.il
חבר על

מיני פרופיל

Ron | CSite.co.il לא מחובר  

ללא ספק חוצפה,
היא צריכה להתלונן על האדם הזה בסניף שלפחות ייקנסו או יעיפו אותו מהעבודה.
  Reply With Quote
ישן 28-11-08, 22:54   # 3
maor
הוסטסניון

מיני פרופיל

maor לא מחובר  

עצוב..
הייתי תובע את את המקום
ישן 28-11-08, 23:35   # 4
היהודי האחרון
חבר בקהילה

מיני פרופיל

היהודי האחרון לא מחובר  

קיבלתי במייל גם כן ..
עצוב וכאוב על המציאות האכזרית ..
  Reply With Quote
ישן 28-11-08, 23:51   # 5
בניה
משתמש - היכל התהילה

מיני פרופיל

בניה לא מחובר  

יש מצב שזה רק יום רע של המוכר,זה בהחלט לא מצביע על מגמה כל שהיא.
לפני שקוברים מקום כל שהוא,כדאי לראות אם זה חוזר על עצמו וזה באמת לא משהו חד פעמי.
  Reply With Quote
ישן 29-11-08, 02:50   # 6
Rom
Winner

מיני פרופיל

Rom לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי בניה צפה בהודעה
לפני שקוברים מקום כל שהוא,כדאי לראות אם זה חוזר על עצמו וזה באמת לא משהו חד פעמי.
אבל עדיין יש נימוס מינימלי גם אם היום לא טוב..

אימייל: Rom.As10@gmail.com
מסנג'ר: Rom_as10@hotmail.com
  Reply With Quote
ישן 29-11-08, 09:46   # 7
פרלין|בר מתוקים
חבר מתקדם

מיני פרופיל

פרלין|בר מתוקים לא מחובר  

ציטוט:
נכתב במקור על ידי בניה צפה בהודעה
יום רע, לא יום רע, זה לא משנה כלום!
הבנאדם עובד עם אנשים והוא בכל זמן צריך לדעת להתייחס בכבוד לכולם.

נפל עליו יום רע? שיישב בבית יירגע ביום חופש, שלא יבוא ויוציא תעצבים שלו על לקוחות שמממנים אותו בסופו של דבר.

Reply With Quote
ישן 29-11-08, 11:26   # 8
SpiKerG
חבר על

מיני פרופיל

SpiKerG לא מחובר  

ואולי לא חשבתם שזה מכתב בכוונה כדאי להפיל את בעל המקום?

יכול שזה אמיתי אבל סיכוי רב שזה שקר וכדי להפיל בעל מקום.
ישן 29-11-08, 11:32   # 9
mlnn
משתמש - היכל התהילה

mlnn's Avatar

מיני פרופיל

mlnn לא מחובר  

מן הראוי שתפיץ עם המכתב הזה גם את תגובת המקום.

בחורות ערומות
  Reply With Quote
ישן 29-11-08, 11:35   # 10
Antonyx
חבר בקהילה

מיני פרופיל
שלח הודעה באמצעות MSN אל Antonyx

Antonyx לא מחובר  

אני במקומה כבר הייתי מתחיל לקלל את כל המשפחה של המוכר הזה!
במילא אני אף פעם לא שמעתי על הפיצרייה הזאת, עכשיו לפחות גם אם אשמע אני בחיים לא אקנה אצלם!
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)

חוקי פירסום