![]() |
# 1 |
משתמש - היכל התהילה
|
איך לעשות "דירוג"
שבת שלום =]
אז איך בעצם עובד "דירוג"? אם אני משתמש בבסיס נתונים... הרי צריך לעשות ממוצע, אז צריך לעשות בטבלה (בסיס נתונים) עמודה של "סך הכל" וגם עמודה של כמה פעמים הצביעו? ואז בפלט לעשות ממוצע? וגם אפשר פקודה לעיגול? (לספרה שלמה). תודה ![]() Last edited by mlnn; 21-04-06 at 14:18.. |
![]() |
# 2 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
שדה בישביל השאלת סקר שדה בישביל התשובה ו 2 שדות id id 1 -בישביל השאלה של הסקר (מספר הסקר) id-2 -בישביל לשייך את השאלה לסקר הזה ואז מושכים את כל מה ששיך ל id של הסקר ויש את הפקודה round אני חושב לעיגול המספר |
|
![]() |
# 3 |
חבר מתקדם
|
סקר עובד כך :
1.הכנסת ערך ההצבעה (1,2,3,4...) 2. שליפת הערך המתאים בעזרת שאילתא שבתוכה תנאי WHERE ומס' ההערך לכל הצבעה. 3.הצגת הנתונים כאחוזים, ע"פ הנוסחה המתמטית : קוד:
% = x* (Y / 100) כמובן שזה אלגוריתמי, כיוון ששאלת כיצד עובד. Last edited by BBman; 21-04-06 at 14:12.. |
![]() |
# 4 |
משתמש - היכל התהילה
|
בעע אני לא מרוכז חחח
לא סקר, "דירוג" של 1-5. נגיד איך היתם מדרגים את הנושא? 1-5... אתם בוחרים נגיד 3..... אז... סליחה על ההטעיה =\ *אשמח אם המנהל יערוך את הכותרת ![]() |
![]() |
# 5 |
משתמש - היכל התהילה
|
אממ דירוג
יש לכל תמונה id ויש דירוג מ 1-5 ויש שדה של התוצאה וכל פעם אתה מוסיף את התוצאה (עושה update) ואתה עושה שדה של מספר המצביעים ואז את התרגיל התוצאה לחלק למספר המצביעים נגיד התוצאה היא 5 ומספר המצביעים 2 5/2=2.5 התוצאה היא 2.5 אתה יכול לעגל ולשחק עם זה |
![]() |
# 6 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
![]() וround זאת הפקודה: http://il2.php.net/round תודה ![]() |
|
![]() |
# 7 |
חבר מתקדם
|
אוקי הבנתי, תעשה כמו שאמרתי לך רק אם ממוצע רגיל, ותחשבו כך :
הפונקציה אשר קוראת ממסד הנתונים את הנתונים וקוראת את הממוצע כל הנתונים, הפונקציה http://webmaster.org.il/guide.asp?su...lass=functions AVG אורי הגיב לפני =] אז הנה המשך לדבריו : אל תשכח , כאשר לתמונה יש id אז לכתוב גם שאילתא שתשלוף את הדירוג המתאים לתמונה המתאימה , וכיצד ? כך : כאשר לוחצים על תמונה, בעצם תעביר את נתון ה-id של התמונה שלפני כן נקרא מהמסד לדף שליחת הדירוג, נגיד ה-id של התמונה הוא 5, אז תכניס גם את נתון ההצבעה (לדוגמא 2) ואת ה-id שהעברת כשלחצת על "הצבעה" ואז נגיד בטבלא של הדירוגים יהיה את הטבלה : קוד:
vote : 5,2,3,4,5,1,5,1 id : 1,1,1,1,1,1,2,3 אגב, אני מקווה שאתה עובד עם GET. Last edited by BBman; 21-04-06 at 14:35.. |
![]() |
# 8 |
משתמש - היכל התהילה
|
BBman - הפונקציה לא מתאימה פה כי תיתן לי את המומצע של כל הטבלה...
אבל "הפתרון" נמצא אז תודה לשניכם. בקשר לעריכה שלך: סיבכת אותי חחח, אני פשוט עושה שורה לכל תמונה. בשורה יש עמודה של הID, מספר הצבעות, סכום ההצבעות. ואז אני מחשב את הממוצע (חילוק), מעגל אותו, וזהו בעצם (זה כבר בPHP עושים). מקווה שזה מה שניסית להסביר לי =] אפשר לנעול ![]() Last edited by mlnn; 21-04-06 at 14:41.. |
![]() |
# 9 |
חבר מתקדם
|
חח נכון שחכתי מה-id
=p בהצלחה... |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|