|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 1 |
משתמש תחת חוזה ניסיון.
|
[PHP] עבודה עם קוקיז?
אני יודע שאני אולי אחשב "דביל",
אבל עד עכשיו תמיד עבדתי עם SESSION ועדיין לא נכנסתי לאזור של הקוקיז.. אז הייתי שמח לקבל קצת רקע על הנושא, והצורת עבודה עם הקוקיז, איך להגדיר, איך להגדיר זמן, איך להגדיר מידע, איך לקרוא מידע, איך למחוק את הקוקיז, וכל הנושא הזה שדי חדש לי. תודה רבה ![]()
# 2 |
משתמש - היכל התהילה
|
כל מה שצריך לדעת
http://php.eitan.ac.il/main.php?id=00153 |
![]() |
![]() |
# 3 |
Permanently Banned
|
יתרונות : שומר במחשב במקרה שהשרת קרס או משהו.
חסרונות: אפשרות גישה לקבצים ולראות מה יש בתוכם. (סתם כתבתי את מה שאני יודע.. אני יודע רק מעט מאוד לדבי זה) אני אומר לך אל תשמור שמות משתמשים & סיסמאות בקוקיז.. הם יכולים להפרץ. http://php.eitan.ac.il/main.php?id=00153 אורי תודה על זה.. רציתי לתת את זה אבל נאבד לי.. |
![]() |
![]() |
# 4 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
![]() החסרונות זה שיכולים לקחת למשתמש את העוגיה ולהשים אצלו תמחשב ופיתאום זה אותו משתמש בישביל זה צריך להצפין את התוכן היתרון הוא טוב למערכות (התחברות וכו') שצריך לשמור את המשתמש מחובר גם לאחר יציאותו מהאתר וזה יכול להכיל מידע (לא ממומלץ להעמיס מידע לע העוגיה) |
|
![]() |
![]() |
# 5 |
משתמש תחת חוזה ניסיון.
|
בעיקרון מה שאני רוצה זה עבודה רציפה מול האתר,
שלא כל פעם שיצאו מהאתר אז צריך להתחבר מחדש, ובגלל זה אני רוצה להשתמש בקוקיז אורי, בנוגע לאתר של איתן, לא הבנתי כלום :| אני פשוט שונא תאתר הזה, הוא לא מסביר מספיק וזה מבלבל לאללה.. אבל תודה בכל מקרה, הצלחתי להבין את זה כבר דרך PHP.NET מה שעדיין לא הצלחתי להבין, איך יוצרים מערך "עוגיות" ואיך מוחקים עוגיה
# 6 |
הוסטסניון
|
מערך?
וואלה אני שכחתי כבר.. חח לגבי מחיקת עוגייה, זה פשוט. אתה קובע עוגייה חדשה (setcookie) באותו שם של זאתי שאתה רוצה למחוק ואתה קובע את הזמן שלה כשלילי (-1). |
![]() |
![]() |
# 7 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
אם הגדרתה 3600 שניות אתה עושה מינוס -3600 |
|
![]() |
![]() |
# 8 | |
אין כמו ב127.0.0.1
|
ציטוט:
אי אפשר לזייף עוגיה אלא אם אתה מהFBI או משהו השם של העוגייה הוא: bla@site-name.co.il ולא רק bla כלומר המערך הנבדק מצטמצם ל site-name.co.il בלבד. פשוט מישהו יכול להסתכל ולראות את השם bla עם הסיסמא goool ולהיכנס.. בגלל זה צריך להצפין סיסמא. אגב, גם לעשות -1 מספיק. סתם שתדע. |
|
![]() |
![]() |
# 9 |
משתמש תחת חוזה ניסיון.
|
ואיך אני מכניס מספר פרטים לאותה עוגיה?
# 10 | |
חבר וותיק
|
ציטוט:
יש ב DB שדה code ושדה id. בהרשמה נכנס id חדש ו code שמוצפן ב MD5 חדש. בכל התחברות אתה מזין לשני עוגיות (אחת id ואחת code) את הנתונים של אותו משתמש, וכן יוצר קוד חדש שמוצפן ב MD5 לאחר יצירת העוגיות, להקשות על זיוף ה code (כי כך הכל התחברות יש code חדש שמוכנס לעוגיה code). בכל פעם שאתה רוצה להשתמש בעוגיות (וידוי התחברות לדוג'), אתה בודק האם העוגיות id ו code נמצאות, ואם כן, אתה משווה את העוגיה code לערך שדה ה code שב DB איפה (WHERE) שערך שדה ה id שווה לערך העוגיה id. מקווה שהבנת, במידה ולא כל כך, אתה יכול לשאול בנושא הזה / בפרטי. יואב. |
|
![]() |
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|