הרשם שאלות ותשובות רשימת חברים לוח שנה הודעות מהיום

חזור   הוסטס - פורום אחסון האתרים הגדול בישראל > Hosting ושירותים נלווים > תחזוק שרתים ושירותי רשת נוספים

   
|!|

השב
 
כלים לאשכול תצורת הצגה
ישן 21-09-10, 00:28   # 1
hetz
חסום
דירוג מסחר: (0)
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: Aug 2010
מיקום: ראשון לציון
גיל: 55
הודעות: 93

hetz לא מחובר  

LXC - "הפתרון" החדש בוירטואליזציה

בתחום הוירטואליזציה בלינוקס ישנם הרבה פתרון המיועדים לקהלים שונים. חלק מהפתרונות מיועד להרצת מערכות הפעלה מלאות (VMWare, KVM, Xen) וחלק אחר מהמערכות מיועד להפעלת אפליקציות שונות בסביבות סגורות (Linux-VServer, OpenVZ, Virtuozzo). בלינוקס ישנם גם פתרונות שנותנים וירטואליזציה חלקית ברמת מערכת הפעלה, אך לא מדובר בסביבה סגורה (לדוגמא: UML).

בשנה האחרונה הוכנסה לתוך ליבת לינוקס מערכת חדשה שנקראת LXC, ראשי תיבות של: Linux Containers. הרעיון עצמו אינו חדש ומקורי אלא יותר אדפטציה מפתרונות מתחרים כמו Solaris Zones או FreeBSD Jails ולמי שמכיר מערכות כמו AIX, אז שם יש את ה-דבר: lpar.

מה נותן LXC? הוא נותן פתרון של הרצת אפליקציות או אפילו הפצות לינוקס שלמות, על מערכות לינוקס אחרות, כך אפשר להריץ לדוגמא Fedora על Ubuntu וההיפך. פתרונות יותר מעניינים הם הרצה של אפליקציות שונות בסביבות סגורות למשתמשים שונים. בתחום ההוסטינג כאן, אפשר לחשוב על הרצת מספר שרתי LAMP שונים בעת ובעונה אחת במהירות הטבעית ללא צורך בפתרונות וירטואליזציה שצורכים משאבים נוספים. החסרון המהותי הוא שאין אפשרות להריץ מערכות הפעלה אחרות עם פתרון זה כמו Windows.

קיימים כיום פתרונות שנותנים דברים כאלו כמו OpenVZ, משהו שרבים מחברות אירוח האתרים משתמשות בו, אז למה יש צורך ב-LXC? והתשובה לכך פשוטה: LXC כבר משולב פנימית בתוך הליבה, החל מגירסה 2.6.29 באופן יציב, כך שאם משתמשים בהפצת לינוקס עם ליבה בגירסה זו או גירסה יותר מאוחרת, כל מה שנותר הוא להתקין מס' כלים נוספים ואפשר להתחיל להקים סביבות וירטיואליזציה (קונטיינרים) ולהכניס לתוכם את מה שאנו רוצים שנרוץ, בשעה שעם פתרונות כמו OpenVZ יש צורך בטלאי או בליבה מיוחדת על הלינוקס כדי לקבל את אותם דברים. (משתמשי CentOS 5.5 או RHEL או כל אובונטו LTS יצטרכו או לקמפל קרנל או להמתין לגירסת LTS [או CentOS] הבאות כדי לקבל את התמיכה ל-LXC בקרנל. כמובן שתמיד אפשר לקמפל קרנל ידנית).

חסרון מהותי של LXC שהוא אינו קליל לקינפוג והקמה, והוא מצריך קצת ידע בלינוקס, אך מצד שני, מהרגע שמקימים את הדברים ולומדים את המושגים שלו, ניתן להתחיל להקים קונטיינרים שונים לפי הצורך: LAMP, מייל, DNS וכו'. חסרון נוסף שנוגע ספציפית לחברות הוסטינג נוגע יותר במדידת תעבורה (LXC משתמש ב-Bridging כך שקשה למדוד ישירות את התעבורה מהכרטיס המגושר), וחוסר אפשרות ספציפית להגבלת תעבורה (אותה סיבה).

LXC נמצא בתהליכי פיתוח (נכון לשעת כתיבת שורות אלו, הגירסה שקיימת היא 0.7.2 או שאפשר לשלוף מתוך הקוד עם git) והוא עדיין לא מתחרה ב-OpenVZ, אך מצד שני הוא פתרון מעולה להקמת חבילות יעודיות ללקוחות מבלי להתקין טלאים ולהסתמך על תוכנות צד שלישי.

להלן רשימת לינקים שיעזרו להכיר את LXC:
  • מאט הלסלי, מהנדס ליבת לינוקס ב-IBM כתב מאמר מעולה על כלים ל-LXC ואפשר לקרוא את המאמר כאן.
  • בודהי זאזן כתב מאמר מתומצת וקל כיצד להתקין ולהשתמש ב-LXC עם פדורה או אובונטו וניתן לקרוא את המאמר כאן.
  • לאלו שמכירים את ספריית libvirt ש-רד האט מפתחים, קייג' סנשי כתב מאמר כיצד אפשר להשתמש בספריה זו בשביל להקים במהירות שיא מכונות וירטואליות והמאמר נמצא כאן. שימו לב לתמונת המסך שמציגה את המכונה מתהליך "Boot" ועד הפעלה. השימוש ב-libvirt מאפשר להשתמש בכרטיסים וירטואליים שמאפשרים פונקציונאליות יותר רבה מאשר שימוש "מגושם" ב-br0.

תהנו
  Reply With Quote
ישן 21-09-10, 06:06   # 2
DrA
חבר בקהילה
דירוג מסחר: (0)
 
מיני פרופיל
תאריך הצטרפות: May 2010
מיקום: מרכז
גיל: 33
הודעות: 246

DrA לא מחובר  

very informative, תודה
__________________
מחפש להשתלב בתחום השרתים היעודיים וכו',למי שיש הצעה מעניינת מוזמן לפנות בפרטי.
אינדקס אתרים | הוספת אתר לאינדקס אתרים
  Reply With Quote
השב

חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים)
 


חוקי פירסום
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is מופעל
סמיילים הם מופעל
[IMG] קוד מופעל
קוד HTML מכובה

קפיצה לפורום


כל הזמנים הם GMT +2. הזמן כעת הוא 05:33.

מופעל באמצעות VBulletin גרסה 3.8.6
כל הזכויות שמורות ©
כל הזכויות שמורות לסולל יבוא ורשתות (1997) בע"מ