28-10-10, 23:40 | # 1 |
חבר בקהילה
|
סוחרים וקונים למינהם
לאחרונה נתקלתי בפורום בכל מיני מוכרים שלטענתם הם "עסק מוכר" או "עסק רשום".
אין לי מושג מה זה עסק מוכר ולא עסק רשום (אולי רשום כחוק) אך אני מכיר עוסק מורשה, עוסק פטור או חברה בע"מ. בכל מקרה כנראה מי שמוכר פה או שהוא פחדן גדול או שהוא עוקץ או שהוא ילדון, וזה למה?! בשוק העסקי כיום כדי לקבל שירות מתבצע לרוב התהליך הבא: מכירה, הזמנת עבודה, אספקת העבודה, הוצאת חשבונית, תשלום\גביה הוצאת קבלה. משום מה, פה באתר הוסטס כל מי שהוא "עוסק רשום" דורש תשלום מראש מבלי לחתום איזה הסכם או הזמנת עבודה לפחות, ואם לא תקבל את העבודה אז לך תחפש את אותו, ואת האמת שככה זה גם בשוק החופשי היום, תשלם לבעל מקצוע ולא בטוח שתקבל את העבודה מוכנה. לעומת זאת המון עסקים נותנים את שירותם עוד לפני התשלום, אך מחתימים את הלקוח על הזמנה או חוזה וכך בעצם הם מכניסים עבודות. נכון שאין פה ביטחון של 100% ועדיין הלקוח יכול לברוח, אך לרוב הלקוחות תיהיה מחוייבות כלפי ההזמנה שביצעו ויעמדו בתשלום. עכשיו, כדי לקבל תשלום עלי להוציא חשבונית ללקוח. אחרת ללא חשבונית (במידה והוא לקוח עסקי) לא נראה את התשלום. בעצם לקוח עשה הזמנה ונאחנו הגשנו לו חשבונית כדי שישלם ולאחר שהוא משלם הוא מקבל קבלה. מקווה שמישהו יחכים טיפה, ועסק מכובד שרוצה לעבוד, לגייס לקוחות ולהכניס כסף לא יכול להתנהג אחרת... אז אל תנסו לשנות את העולם כי ככה הוא עובד עוד לפני שחשבתם לפתוח לעצמכם תיק במע"מ. עריכה: אני חייב לציין שישנם פה בפורום מוכרים שעובדים כפי שמרבית השוק העסקי עובד (כמו שרשמתי): מחתימים לקוחות, מספקים עבודה, מוציאים חשבונית ומקבלים תשלום. Last edited by Dr.SOCCER; 28-10-10 at 23:46.. |
28-10-10, 23:54 | # 2 |
I am root
|
אתר הוסטס אינו חנות ,
הוא פלטפורמה שמקשרת בין סוחרים ללקוחות פוטנציאלים, ומקום לדיונים בנושא השירותים השונים בהקשר לעולם האינטרנט. כל סוחר זכותו לנהל את העסק שלו כראות עינייו ( בכפוך לחוקי המדינה כמובן ), כאן אתה בתור לקוח מקבל את הקרדיט ואת האפשרות לבחור מבין עשרות מציעי שירות שונים. אם נתקלת במישהו שלא עובד בשיטה שאתה מצפה שיעבוד, תעבור הלאה עד שתמצא את האחד שמתאים לך, לא חסרים. זכותך לבחור מאיפה לקנות, וזכותו של כל מוכר לנהל את החנות שלו כפי שהוא רואה לנכון, אין פה טועים או צודקים, לכל אחד מודל עסקי שונה, לכל אחד קהל יעד שונה, ולכל אחד דעות \ השגות שונות בנוגע לדרכי ההתנהלות, מקומך להביע דעה ,אך לא להעביר ביקורת עליהם כל עוד לא נכנסת לנעליים שלהם. |
29-10-10, 00:41 | # 3 |
מנהל ראשי
|
יכול להיות שפספסתי את הנקודה של האשכול.
שאלה? בקשה? כפי שיונתן ציין, הפורום הוא הפלטפורמה שמחברת בין הקונים למוכרים. על מנת לתת שירות יעיל יותר לגולשיו הפורום דורש מכל עסק "הוכחה" שהוא עסק, ברגע שעסק סיפק הוכחה כזו, הוא מוגדר בפורום כ"עסק רשום" ויכול לפרסם את מרכולתו. האם הפורום מגן על הלקוח בצורה כלשהיא? לא תהליך הקניה והמכירה בסופו של דבר - מתבצע מול המוכר לקונה, אין מן הנמנע ש"עסק רשום" יהיה חובבן. |
29-10-10, 00:49 | # 4 | |
I am root
|
ציטוט:
אני לא חושב שאפשר להוציא מהדיון הזה יותר מאשר את המסקנה : אם לא מתאים לך לעבוד עם חברה X תעבור לחברה Y לצורך העניין , לא טוב לי עם HOT כי לדעתי הם מנהלים את החברה שלהם לא כמו שאני מצפה , אז אעבור ל YES בתקווה שהם כן יעבדו כמו שמתאים לי. ( סתם דוגמא ) |
|
29-10-10, 10:14 | # 5 |
חבר על
|
בכל מקרה אני לא מסכים עם מה שאתה אומר..
אין חוק שאומר שצריך לשלוח חשבונית מס לפני התשלום (או שלא הבנתי מה שאתה אומר?? (לפי השלבים שלך שמתוארים בסדר כרונולוגי)). יש בתי עסק שזה כן עובד ככה, נגיד אתה מזמין פיצה והשליח מביא לך כבר חשבונית \ קבלה ואז אתה משלם.. אבל לרוב - למה שאני אוציא חשבונית מס למישהו שיכול להיות שיברח לי ? (אינטרנט) מניסיון שלי עם הרבה בתי עסק פה בפורום, אני משלם ואז מקבל קבלה בין אם היא במייל או בין אם היא בדואר. שבת שלום
29-10-10, 10:36 | # 6 | |
חבר בקהילה
|
ציטוט:
אם מישהו ברח תמיד אפשר לבטל חשבונית, אבל אם החתמת אותו על הזמנת עבודה או חוזה\הסכם בניכם, הסיכוי שיברחו לך ממש ממש קטן. למנהלים הנכבדים, העלתי את דעתי בפוסט, אני לא בא בטענות לפורום הוסטס, אם זה מה שהבנתם אז קבלו התנצלות. הטענות הם כלפי ה"עסקנים" שפה. הערה קטנה למה שרשמתם (אני גם בטוח שזה לא ישתנה) אך אם כבר רשמת "עסק רשום" לאותו משתמש אז תדע גם לקחת אחריות על אותו "עסק רשום" כי בעצם שייכת אותו לסגמנט של "עסק רשום" ונתת תחושת בטחון לאותו גולש שפנה אליו וביצע איתו עסקה מהסיבה שהוא האמין באתר ובסגמנט שאותו משתמש קיבל. ברור לי גם שאני לא חייב לבצע את העסקה אם לא מתאים לי התנאים. אך אתר מכובד מציב תנאים למשתמשים הרשומים כ"מוכרים\עסק" שיתנהגו במינימום ע"פ השוק העסקי במציאות האמיתית. שבת שלום... |
|
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|