ציטוט:
נכתב במקור על ידי ShonLevi
פשוט אני ודור רואים איך זה הולך ומגיע המשפטים של "לא הספקתי, עוד כמה ימים, נשאר לי ממש קצת" וכו',
|
אולי אתה צודק ואולי לא, אבל אף אחד לא מסוגל לחזות את העתיד.
אני דווקא מצדד בדבריו של יגאל - אם קיבלתם תאריך מסירה כלשהו, פתח את הביקורת לאחר שבמתכנת לא עמד בתאריך - לא לפני, אני לא מאמין שהצדק איתך במקרה הזה.
ציטוט:
מה שמציק לנו זה הדרך התנהלות כלומר השירות.
|
צודק, זכותך המלאה לא להיות מרוצה מהשירות שאתה מקבל.
במקרה כזה (או יותר נכון, בהתאם לחוזה בינכם) אתם בהחלט רשאים לקבל החלטה להפסיק לעבוד איתו (ולעיתים לקבל החזר על המקדמה ולעיתים לא - תלוי בחוזה השירות).
ציטוט:
ומבחינת מה שloading אמר, החזק חלקי?! אנחנו מחכים 3 שבועות לקבל מוצר מוגמר, בסופו של דבר הוא לא יגיע, ונצטרך עוד לקבל החזר חלקי? אולי או יצטרך לתת לנו פיצוי על עיכוב של 3 שבועות? היינו יכולים בזמן הזה ללכת למתכנת אחר ולסגור איתו.
|
צודק - אבל.
מקדמה היא תשלום חלקי עבור השירות שבאה להגן גם עליך כלקוח וגם על המתכנת.
אם המתכנת לא עמד בתנאי החוזה (מה שעושה רושם שעדין לא קרה) - הוא לא ייקבל את ייתרת הכסף ויהיה חשוף לתביעות מצדך לגבי החזר המקדמה ושיפוי עבור אי עמידה בתנאי החוזה.
מהצד של המתכנת זה פועל בדיוק באותה הצורה,
המקדמה מבטיחה שהלקוח לא יתעורר יום אחד, "ימציא" סיבה כלשהי בגינה הוא לא רוצה להמשיך בפרוייקט ולא ירצה לשלם עבור עבודה שכבר בוצעה.
שורה תחתונה,
אם החוזה עדין לא הופר - אני לא בטוח שיש מקום לביקורת.
יחד עם זאת, אני לא הייתי רוצה להשאיר אצלי לקוח לא מרוצה (במיוחד אם עדין לא התחלתי לבצע עבודה כלשהי) - במקרה כזה, גם הייתי מחזיר את המקדמה שקיבלתי.