|
הרשם | ![]() |
שאלות ותשובות | ![]() |
רשימת חברים | ![]() |
לוח שנה | ![]() |
הודעות מהיום | ![]() |
חיפוש | ![]() |
|
![]() |
צפה בתוצאות הסקר: בן אדם שחוגג את חג המולד יכול לקרוא לעצמו ציוני? | |||
כן |
![]() ![]() ![]() ![]() |
38 | 62.30% |
לא |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 37.70% |
מצביעים: 61. אינך יכול להצביע לסקר הזה |
![]() |
|
כלים לאשכול | תצורת הצגה |
![]() |
# 21 |
חבר על
|
בגלל זה הוא אמר לא כולם =\
# 22 | |
חבר מתקדם
|
ציטוט:
לדעתי ציונות לא שווה יהדות. ציוני זה בן אדם שאוהב את הארץ מוכן להקריב את נפשו למאנה (שירות צבאי לדוגמא) אוהב את התרבות מוכן לתרום למדינה...הייתי אומר ציונות זה פטריוטיזם. |
|
![]() |
![]() |
# 23 |
מנהל ראשי בדימוס
|
בחרתי באפשרות "כן" היות ויש רבים כאלו שלא חוגגים ספציפית את חג המולד, פשוט הולכים וחוגגים באותו יום... לכן זה לא מונע מהם להיות ציוניים.
|
![]() |
![]() |
# 24 |
משתמש - היכל התהילה
|
בשילוב עם האידאולוגיה האומרת שישראל היא מדינת היהודים - מקום קדוש (לנו) שבו ניתן לעסוק בכל הקדוש לנו, וזאת ללא פחד ובחופש דתי.
ציונות באה מהמילה 'ציון', במקור הר ציון, אך בהמשך ירושלים ולבסוף גם ישראל. אידאולוגיה פרטית ויחודית לנו, הגרים בישראל. אפשר להתעקש ולטעון ש'ציונות' מוגבלת ליהודים בלבד, אבל לדעתי מדובר בכל התושבים (אחרי הכל, כולנו באותה סירה). דרוזים שחיים כאן בדיוק כמונו, שמשרתים בצבא ההגנה לישראל, שעובדים ומפרנסים משפחות. מה איתם, לא ציונים? ציונות היא X, ויהדות היא Y. חג מולד וציונות? למה לא. חג מולד ויהדות? חזרה לתשובה שלי: |
![]() |
![]() |
# 25 | ||
Авторитет
|
ציטוט:
תקרא לזה חג מולד, תקרא לזה חג הנוצרים, תקרא לזה סילבסטר, תקרא לזה איך שבא לך.. זה עדיין לא מונע מרוב האוכלוסייה לחגוג ולהנות באותו יום.
![]() |
![]() |
# 26 |
חבר וותיק
|
אולי תופתעו לדעת, ונראה לי שרבים לא יודעים גם לא נוצרים.
אבל הולדת ישו בכלל בתאריך 24 לדצמבר (אתמול - או שזה היום ה-25) בכל מקרה, חוגגים את השנה האזרחית ב 31 לדצמבר בגלל שזה התאריך לברית המילה של ישו. ברית מילה היא מנהג יהודי ובכלל לא קשור לנצרות, אז תתנחמו בזה שמיליארדי אנשים חוגגים את ברית המילה של ישו (=
# 27 | |
משתמש - היכל התהילה
|
ציטוט:
אני יכול לצאת ולבלות בכל יום אחר, אבל לא ב'סילבסטר'. רק שתדע, יש הבדל בין הסילבסטר וחג המולד, הבדל עצום ודתי. יש את 'מיסת חג המולד', אבל אין את 'מיסת הסילבסטר'. למה? כי חג המולד הוא חג דתי. בדיוק כמו ש"נוצרי" שיורד כל יום על הברכיים לכוון מכה ומתפלל חמש פעמים הוא לא באמת נוצרי (אני לא אומר שהוא מוסלמי, אבל נוצרי הוא לא), כך גם "יהודי" שחוגג את חג המולד. למוסלמים יש את ה-חג', ולנוצרים יש את חג המולד. |
|
![]() |
![]() |
# 28 |
הוסטסניון
|
ישו היה יהודי לכל דבר ועניין, הוא לא היה ציוני מהסיבה הפשוטה - שהוא כבר גר בארץ ישראל.
אם צריך לחגוג בשבילו? לא יודע..אם צריך לחגוג את חג המולד? זה תלוי... עכשיו - ציוני? איך זה קשור? לפי ההגדרות שלכם 'ציוני' הוא אדם שרוצה שתהיה מדינת יהודים בארץ ישראל, אז מה מונע ממנו להיות נוצרי? חוץ מזה, יהודי הוא כל אחד שאמא שלו היא יהודייה, אלא אם כן המיר דתו. אני טועה? ככה שגם אם יעבור על עשרת הדברות - אחת אחרי השנייה, יהיה יהודי. ועוד משהו - מי ששמח כשנבחרת אנגליה מנצחת את נבחרת צרפת - בהכרח לא מעודד את נבחרת ישראל? |
![]() |
![]() |
# 29 | ||
חבר בקהילה
|
ציטוט:
הוא היה יהושוע כשהיה קטן כשגדל היה רופא או משהו ואז בית הדין היהודי תלה אותו על צלב מזה נולדה הנצרות אבל ישו היה יהודי כשהיה קטן ציטוט:
Last edited by Elad-P; 25-12-07 at 18:16.. |
||
![]() |
![]() |
# 30 | |
נשמה של הפורום
|
ציטוט:
חלק גדול מאותם אנשים שיוצאים לחגוג את השנה האזרחית החדשה, יוצאים גם לחגוג בראש השנה היהודי בפאבים, מועדון או כל דבר אחר. זה שלנוצרים יש חשיבות רבה יותר מבחינת השנה האזרחית זה משהו אחר...
![]() |
חברים פעילים הצופים באשכול זה: 1 (0 חברים ו- 1 אורחים) | |
|
|